Υαλουρονικό στα μάτια

Το υαλουρονικό στα μάτια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές της αισθητικής ιατρικής. Χρησιμοποιείται με σκοπό να αναζωογονήσει το βλέμμα και να καταπολεμήσει τα σημάδια γήρανσης στη περιοχή.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας και της δομής του δέρματος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενυδάτωση, καθώς έχει την ικανότητα να προσελκύει και να συγκρατεί νερό, δίνοντας στο δέρμα όγκο και ελαστικότητα.

Με την πάροδο του χρόνου, η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και την απώλεια όγκου στο πρόσωπο.

Για να αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια, το συνθετικό υαλουρονικό χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή, προσφέροντας άμεση αναζωογόνηση και βελτίωση της όψης του δέρματος, ενώ παράλληλα ενισχύει την ενυδάτωση και τη σφριγηλότητα του. Η επαναφορά του χαμένου όγκου με υαλουρονικό οξύ γίνεται χωρίς κίνδυνο αλλοίωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προσώπου. Ταυτόχρονα, λόγω της φυσικότητας του  είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα και δεν προκαλεί αλλεργίες.

Πώς λειτουργεί το υαλουρονικό στα μάτια;

Η περιοχή των ματιών είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή που αφυδατώνεται εύκολα. Για το λόγο αυτό, σημάδια γήρανσης και κούρασης εμφανίζονται γρήγορα και φαίνονται πιο έντονα σε σχέση με άλλα σημεία του προσώπου.  

Το υαλουρονικό στα μάτια χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων που αποτελούν συχνό πρόβλημα λόγω της λεπτότητας και ευαισθησίας του δέρματος γύρω από την περιοχή των ματιών. Με την πάροδο του χρόνου, η απώλεια λιπώδους ιστού και κολλαγόνου, καθώς και η μειωμένη κυκλοφορία αίματος, οδηγούν σε οίδημα και μαύρους κύκλους. Ακόμη, σχηματίζονται ρυτίδες, όπως το «πόδι της χήνας», από τις εκφράσεις του προσώπου.

Το υαλουρονικό στα μάτια, το οποίο μπαίνει σε μορφή ενέσιμων «fillers» προσφέρει λύση γεμίζοντας τις κοιλότητες κάτω από τα μάτια. Έτσι, αποκαθιστά τον χαμένο όγκο και μειώνει αισθητά τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες. Η περιοχή γίνεται πιο λεία, ενυδατωμένη και σφριγηλή, ενώ η όψη ανανεώνεται σημαντικά.

Υαλουρονικό στα μάτια

Υαλουρονικό στα μάτια: Εφαρμογή και Αποτέλεσμα

Η εφαρμογή του υαλουρονικού στα μάτια είναι μία γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία με άμεσααποτελέσματα. Αρχικά, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στο σημείο έγχυσης του υλικού. Αφού δράσει η κρέμα και επιτευχθεί τοπική αναισθησία, ο ιατρός εγχέει το υλικό γύρω από τη περιοχή με ειδική σύριγγα που δεν προκαλεί στον ασθενή τραυματισμό. Η θεραπεία διαρκεί από 5 – 25 λεπτά. Τέλος, γίνεται τοπικό μασάζ για μερικά λεπτά, ώστε να απλωθεί το υλικό και να μη συγκεντρωθεί σε ένα μέρος.

Το υαλουρονικό στα μάτια εξαιρετικά σπάνια προκαλεί επιπλοκές ή/και παρενέργειες, όπως τυχόν οίδημα ή μικρές κοκκινίλες που υποχωρούν σε διάστημα 24 ωρών.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό από τα πρώτα λεπτά και διαρκεί 1-1,5 χρόνο.

Υαλουρονικό στα μάτια: Πλεονεκτήματα

  • Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσική ουσία του ανθρώπινου οργανισμού.
  • Η θεραπεία είναι ανώδυνη.
  • Η διαδικασία διαρκεί 5-25 λεπτά.
  • Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως και έχει διάρκεια έως 1,5 χρόνο.
  • Αναπληρώνει τον χαμένο όγκο και ενυδατώνει το δέρμα της περιοχής.
  • Διορθώνει τις ρυτίδες στη περιοχή των ματιών όπως το πόδι της χήνας.
  • Καλύπτει τους μαύρους κύκλους.
  • Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο.
  • Σπάνια προκαλεί παρενέργειες, αλλεργίες, ή επιπλοκές.
  • Οίδημα ή τυχόν κοκκινίλες υποχωρούν σε διάστημα 24 ωρών.


Το υαλουρονικό στα μάτια αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των μαύρων κύκλων και της χαλάρωσης της περιοχής των ματιών. Η εμπειρία και η εξειδίκευση του Πλαστικού Χειρουργού διασφαλίζουν την επιτυχή εφαρμογή του υαλουρονικού στα μάτια.

Επιθυμείτε να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης και να αναζωογονήστε την εμφάνιση σας; Εάν ναι, επικοινωνήστε με τον έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, Απόστολο Γαϊτάνη. Ο Δρ. Γαϊτάνης έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεδρίες εφαρμογής υαλουρονικού οξέος στα μάτια, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ομοιόμορφου και φυσικού αποτελέσματος με διάρκεια.

 

Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις κοιλότητες κάτω από τα μάτια, μειώνοντας τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες, όπως είναι το πόδι της χήνας. Ταυτόχρονα,  αποκαθιστά τον χαμένο όγκο λόγω κούρασης ή γήρανσης και ενυδατώνει την περιοχή.

Ναι, η διαδικασία είναι ανώδυνη. Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα με στόχο την αποφυγή πόνου.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ στα μάτια είναι άμεσα ορατό και διαρκεί από 1 έως 1,5 χρόνο.

Το υαλουρονικό οξύ σπάνια προκαλεί επιπλοκές, παρενέργειες και αλλεργίες λόγω του ότι είναι φυσική ουσία του οργανισμού. Ενδεχόμενο οίδημα ή κοκκινίλες που προκύψουν θα υπχωρήσουν εντός 24 ωρών.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε