Αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα

Η αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα αποτελεί, ίσως, την πιο συχνή αισθητική επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, η οποία διεξάγεται από εκατομμύρια γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αυξητική στήθους δεν είναι απλά μια επέμβαση που σκοπεύει να τονίσει το σύμβολο της θηλυκότητας, αλλά προπάντων πραγματοποιείται για να ενισχύσει τη ψυχολογία της γυναίκας.

Τι είναι η αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα;

Το γυναικείο στήθος αποτελεί το βασικότερο σημείο στο γυναικείο σώμα, το οποίο δύναται να αναδείξει το σώμα μιας γυναίκας εξολοκλήρου.  Κάθε άλλο ένα στητό, πλούσιο στήθος αποτελεί για μια γυναίκα τομή θετικής ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης.

Με την αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα επιδιώκεται η αύξηση τους μεγέθους, προσφέροντας παράλληλα ένα πιο βελτιωμένο σχήμα, δίχως να γίνεται χρήση της παραδοσιακής τεχνικής με ενθέματα. Έτσι, στην αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα, χρησιμοποιείται αυτόλογο λίπος από το σώμα της γυναίκας, λειτουργώντας εντελώς φυσικά.

Αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα

Ποιος είναι ο στόχος της αυξητικής στήθους χωρίς ενθέματα;

Στόχος της αυξητικής στήθους χωρίς ενθέματα είναι οι εξής:

  • Προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα λόγω της χρήσης φυσικών στοιχείων, όπως το λίπος
  • Μειώνεται το ποσοστό επιπλοκών και μη αποδοχής των ενθεμάτων από τον οργανισμό
  • Διορθώνεται το μέγεθος και στο σχήμα (μπορεί να συνδυαστεί μαζί με τεχνικές ανόρθωσης στήθους)
  • Διορθώνονται οι ατέλειες και ασυμμετρίες
  • Είναι πιο φιλική για το σώμα

 

Ποιες είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για την αυξητική στήθους με λίπος;

Η αυξητική στήθους, όπως αναφέρθηκε, λειτουργεί εξολοκλήρου φυσικά για το σώμα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις επιπλοκές που προκαλούσαν τα ενθέματα. Η αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα, απευθύνεται σε γυναίκες:

  • που θέλουν να αφαιρέσουν τα ενθέματα, χωρίς να γίνει αισθητή η διαφορά
  • με μικρούς μαστούς, χωρίς να θέλουν να κάνουν μεγάλη αλλαγή
  • που έχουν υποβληθεί σε τμηματεκτομή στον μαστό
  • που φέρουν αλλοιώσεις στο δέρμα λόγω της ακτινοβολίας
  • επιθυμούν μερική αύξηση του στήθους

 

Πώς πραγματοποιείται η αυξητική μαστού χωρίς ενθέματα;

Στην πρώτη επίσκεψη σας, ο Πλαστικός Χειρουργός θα λάβει ένα εκτενές ιατρικό ιστορικό, ενώ θα αποφασίσετε από κοινού για το μέγεθος του στήθους. Στην επίσκεψη αυτή θα καθοριστούν τα σημεία από τα οποία θα ληφθεί το λίπος (π.χ. γλουτοί, μηροί, κοιλιά).

Λιποαναρρόφηση – επεξεργασία λίπους

Για να ληφθεί το λίπος από το σώμα της γυναίκας πραγματοποιείται η λιποαναρρόφηση. Ο χειρουργός εισάγει  3 μικρές κάνουλες στην επιθυμητή περιοχή, οι οποίες απορροφούν το λίπος. Το λίπος που έχει συλλεχθεί δέχεται ειδική επεξεργασία, προκειμένου να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες. Έτσι, διατηρούνται μόνο τα υγιή κύτταρα, προκειμένου το λίπος που θα μεταφερθεί στο στήθος να είναι υγιές και βιώσιμο.

Μεταφορά λίπους στο στήθος

Όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του λίπους γίνεται η λιπομεταφορά. Η τοποθέτηση του λίπους στο στήθος πραγματοποιείται με ειδικό τρόπο και σύμφωνα με το χειρουργικό πλάνο, προκειμένου να υπάρχει συμμετρία. Το λίπος διαχέεται σε διαφορετικά σημεία για να μπορέσει να υπάρξει ένα ομοιογενές και φυσικό αποτέλεσμα.

 

Η επέμβαση διεξάγεται με γενική αναισθησία και η διάρκεια της κυμαίνεται από 1-2 ώρες.

 

Τι πρέπει να προσέχω μετά την αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα;

Μετά από την επέμβαση, η ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του ιατρού προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχεία ανάρρωση της. Φυσιολογικά, μετά την επέμβαση θα υπάρξει κάποιο πρήξιμο, μελανιές στο δέρμα, ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος. Το οίδημα υποχωρεί σταδιακά, ενώ το οριστικό αποτέλεσμα της λιποπλαστικής φαίνεται στους 2-3 μήνες.

Οδηγίες μετά την επέμβαση:

  • Φορέστε αθλητικό σουτιέν 1-2 εβδομάδες
  • Μην φοράτε στηθόδεσμο με μπανέλες
  • Περιορίστε τη φυσική δραστηριότητα σας
  • Μην εκτίθεστε στον ήλιο
  • Πιείτε πολύ νερό
  • Τραφείτε σωστά
  • Αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ

Η αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα αποτελεί είναι η πιο φυσική μέθοδος αύξησης στήθους, η οποία όμως πρέπει να διεξάγεται με προσοχή. Ο Πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης – έχοντας περισσότερες από χίλιες επεμβάσεις στήθους στο ενεργητικό του –βρίσκεται κοντά σας, για να σας ενημερώσει για όλα όσα θέλετε να μάθετε για την αυξητική στήθους χωρίς ενθέματα. Επικοινωνήστε μαζί του για να κλείσετε το ραντεβού σας.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε