Χάστε 7-10 κιλά σε 1 εβδομάδα με την πρωτεϊνική δίαιταΤι ακριβώς είναι αυτή η μέθοδος

Το σύστημα Diet Tube είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους, με στόχο το αδυνάτισμα, τη θεραπεία της κυτταρίτιδας καθώς και του τοπικού πάχους. Πρόκειται για μια ιατρική θεραπευτική αγωγή που προβλέπει απώλεια 8-10% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος χωρίς νυστέρι! Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Απόστολο Γαϊτάνη και προσφέρει μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Diet Tube βασίζεται σε μία ειδική τεχνική διατροφής που οδηγεί σε απώλεια περίπου 10% του σωματικού βάρους μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα.

Πώς εφαρμόζεται

Το καινοτόμο αυτό σύστημα κατά της παχυσαρκίας αποτελείται από μία περίοδο 10 ημερών πρωτεϊνικής κετογενικής σίτισης, μέσω ενός λεπτού ρινογαστρικού σωλήνα, ο οποίος συνδέεται με μία μίνι αντλία που επιτρέπει την συνεχή έγχυση τροφής για 24 ώρες. Το Diet Tube αποτελείται από έναν πολύ λεπτό σωλήνα 2 χιλιοστών που εισάγεται στο στομάχι μέσα από την μύτη. Στερεώνεται πίσω από το αυτί και στη συνέχεια συνδέεται με μία μικρή ελαφριά αντλία, την οποία ο ασθενής έχει πάντα μαζί του, στερεωμένη κάπου στο πλάι της μέσης του τοποθετημένη σε ένα μικρό τσαντάκι. Στην αντλία αυτή συνδέεται η σακούλα με τα πρωτεϊνικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία ενγχύονται κατευθείαν μέσα στο στομάχι του ασθενή. Κατά τη διάρκεια της εντερικής σίτισης το Diet Tube προσφέρει απώλεια βάρους 8 με 10% για τους άνδρες και για τις γυναίκες 6 με 8%. Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται η μέτρια φυσική δραστηριότητα.

Πόσο διαρκεί

Η θεραπευτική αγωγή Diet Tube προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασθενή. Η πρώτη περίοδος της θεραπείας διαρκεί από 7 έως 10 ημέρες και προβλέπει 1% περίπου απώλεια του σωματικού βάρους ανά ημέρα. Δηλαδή 8-10% του βάρους μας σε λίπος – όχι σε μυϊκό ιστό – στη διάρκεια της θεραπείας.

Σε ποιους απευθύνεται και πότε πρέπει να αποφεύγεται

Ενδείκνυται, είτε για όσους έχουν λίγα περιττά κιλά και λίγη κυτταρίτιδα ή για τους υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς. Το Diet Tube ενδείκνυται για άτομα με καλή υγεία, υπέρβαρα, που επιθυμούν να χάσουν σημαντική ποσότητα λίπους μέσα σε λίγες ημέρες. Ιδανικός υποψήφιος είναι αυτός ο οποίος είναι υγιής και έχει εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένα σημεία. Δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και για όσους πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια, διαβήτη, σοβαρά μεταβολικά ή καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πόσο ασφαλής είναι

Πριν την εφαρμογή της θεραπευτικής αγωγής Diet Tube, ο ασθενής υποβάλλεται σε μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων, καθώς και σε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Η μέθοδος πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια από το επιτελείο των εξειδικευμένων γιατρών (ειδικός παθολόγος, ειδικός μικροβιολόγος, κλινική διατροφολόγος) υπό την επίβλεψη του πλαστικού χειρουργού Απόστολου Γαϊτάνη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

Μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την παρουσία των κενοτοσωμάτων να μηδενίζει το αίσθημα της πείνας. Η θεραπευτική αγωγή Diet Tube για κετογενική και πρωτεϊνική εντερική σίτιση είναι η πιο ταχεία και αποτελεσματική μέθοδος, είτε για την απώλεια βάρους ή για μια ολική – μη χειρουργική – αναδιαμόρφωση του σώματος.

Ποια είναι τα αποτελέσματα (πόσο ορατά και σε πόσο χρονικό διάστημα;)

Η θεραπευτική αγωγή Diet Tube είναι σε μεγάλο βαθμό εξατομικευμένη και προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ατόμου. Γενικά, η πρώτη περίοδος της θεραπείας διαρκεί 7-10 ημέρες και προβλέπει 1% απώλεια του σωματικού βάρους ανά ημέρα, δηλαδή 8-10% του βάρους μας σε λίπος – όχι σε μυϊκό ιστό – στη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 7-10 κιλά καθαρού λίπους.

Μετά την πρώτη φάση με τον σωλήνα διατροφής, ο γιατρός παρακολουθεί τον ασθενή για άλλες δύο εβδομάδες. Παράλληλα εξειδικευμένος διαιτολόγος προτείνει ειδικό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης βοηθά στην απώλεια επιπλέον βάρους, αφού αφαιρεθεί ο σωλήνας.

Μέχρι πόσα κιλά μπορούν να χαθούν με την εφαρμογή;

Υπάρχει περίπτωση να τα ξαναπάρουμε τα κιλά;

Στην περίπτωση που χρειάζεται να απαλλαγεί κανείς από περισσότερα κιλά, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί. Αφού πρώτα προηγηθεί μια περίοδος συντήρησης, η οποία εκλαμβάνεται ως ένα είδος εκπαίδευσης στην υγιεινή διατροφή και μετά ακολουθεί ένας δεύτερος κύκλος Diet Tube. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου μέσα σε ένα διάστημα 10 ημερών μπορεί να χάσει κανείς ένα επιπλέον 6-8% του σωματικού του βάρους σε λίπος.

Όσον αφορά στους ανθρώπους που πρέπει να χάσουν μεγάλο αριθμό κιλών, θα πρέπει να προγραμματιστούν με το γιατρό επιπλέον κύκλοι θεραπείας μέσα σε διάστημα πλέον κάποιων μηνών, έτσι ώστε να επιτευχθεί απώλεια βάρους 40- 45 κιλών σε μία περίοδο 5 -6 μηνών.

Για να μην ξαναπάρουμε τα κιλά που χάσαμε χρειάζεται να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, καθώς και ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης.

(www.dietttube.com)

Diet Tube video