Lip Service

Τα χείλη πάντα βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι ειδικοί της αισθητικής βελτίωσης ανέκαθεν έψαχναν τρόπους για να κάνουν το γυναικείο στόμα πιο θηλυκό, πιο θηλυκό, πιο σαρκώδες, πιο σέξι. Οι πρώτες απόπειρες έγιναν με τη χρήση σιλικόνης, που παρά τις υποσχέσεις αποδείχθηκε αποτυχημένη, έως και επικίνδυνη. Σήμερα, η πλέον κατάλληλη θεραπεία που δίνει φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ.

Τι είναι;

Το υαλουρονικό οξύ είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα και καθώς αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού δεν προκαλεί αλλεργίες. Εκτός από τον όγκο που εξασφαλίζει στα χείλη, η δράση του αφορά στο να γεμίζει τις επιφανειακές αλλά και τις πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο, ενώ εξίσου αποτελεσματικά δίνει όγκο στα ζυγωματικά και στα μάγουλα. Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα γίνεται τοπική αναισθησία και στη συνέχεια, αφού περάσουν 5 λεπτά και μουδιάσει η περιοχή, ο εξειδικευμένος γιατρός εγχέει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα σημεία των χειλιών που θέλουμε να «διορθώσουμε». Η διόρθωση είναι άμεση, ενώ οι παρενέργειες περιορίζονται σε μια ελαφριά κοκκινίλα και ένα εξίσου ελαφρύ πρήξιμο, που όμως διαρκούν μόλις 2-3 λεπτά. Αν αναρωτιέστε γιατί οι ειδικοί επιμένουν στη χρήση του υαλουρονικού οξέος, οι λόγοι είναι ότι παρασκευάζονται στο εργαστήριο, δεν είναι ούτε ανθρώπινης, ούτε ζωικής προέλευσης και το σημαντικότερο, η ασφάλειά του είναι δοκιμασμένη.

Μετά τη θεραπεία χρειάζεται προσοχή στην καθαριότητα της περιοχής του στόματος για 2-3 μέρες. Για τις πρώτες 24 ώρες μετά την εφαρμογή απαιτείται διατροφή με μαλακές τροφές, έτσι ώστε να μην κουράζονται τα χείλη. Σε περίπτωση που εμφανιστεί ξηρότητα, θα χρειαστεί αρκετή ενυδάτωση με ένα ειδικό στικ ή ακόμη και με απλή βαζελίνη.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται;

Το υαλουρονικό οξύ είναι καλό να αποφεύγεται όταν παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα στην περιοχή εφαρμογής, όπως ενεργός έρπης, μολύνσεις ή κάποια άλλη ευαισθησία. Επίσης, αν υπάρχει υπερευαισθησία στο συγκεκριμένο υλικό ή αν η γυναίκα πάσχει από αυτοάνοσα νοσήματα ή από σακχαρώδη διαβήτη.

Συχνότητα και διάρκεια

Η συχνότητα της επανάληψης εξαρτάται από την αντίδραση που έχει το δέρμα της κάθε γυναίκας στο υαλουρονικό οξύ. Μπορεί σε κάποιες τα συστατικά του να διασπώνται πιο γρήγορα, ενώ σε άλλες το υλικό να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχουν υπάρξει περιστατικά όπου η διάρκεια του υαλουρονικού οξέος έφτασε ακόμη και τον 1,5 χρόνο! Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια είναι ο τρόπος με τον οποίο κινεί η κάθε γυναίκα τα χείλη της, δηλαδή αν μιλάει πολύ, αν τα δαγκώνει. Οι κινήσεις αυτές συμβάλλουν στην ταχύτερη απορρόφηση του υλικού. Η συνηθισμένη διάρκεια κυμαίνεται στους 6-12 μήνες.

Πλεονεκτήματα

Εκτός από το άμεσο, φυσικό αποτέλεσμα και την ασφάλεια της θεραπείας, το μεγάλο ατού της είναι ότι δεν προϋποθέτει ηλιακό περιορισμό. Ακόμη και μια κοπέλα 20 ετών, που επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνιση των χειλιών της δίνοντάς τους λίγο παραπάνω όγκο, μπορεί να προχωρήσει στην επέμβαση. Ωστόσο, συνήθως στην επέμβαση υποβάλλονται γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω, αφού λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης έχει χαθεί ο όγκος στα χείλη και το πρόσωπο δείχνει λιγότερο νεανικό και αρκετά άδειο στην περιοχή. Χάρη στο υαλουρονικό οξύ, μπορεί κανείς να δράσει προτού η φθορά αρχίσει να γίνεται αισθητή. Άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του εν λόγω υλικού είναι ότι απομακρύνεται σταδιακά. Ο οργανισμός το αναγνωρίζει ως ξένο σώμα και στέλνει ειδικά κύτταρα στην περιοχή για να το διαλύσουν. Η διαδικασία γίνεται με πολύ αργό ρυθμό, που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα διαρκεί καιρό.

Leave a reply