Κρυολιπόλυση – Μη επεμβατική θεραπεία για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους

Είναι γνωστό σε όλους μας πόσο ενοχλητικό είναι το τοπικό πάχος ειδικά όταν συσσωρεύεται σε ιδιαίτερα εμφανή σημεία του σώματος. Ειδικά στις γυναίκες, σε ψωμάκια, κοιλιά, μέση, εσωτερική πλευρά των γονάτων. Ένας εναλλακτικός τρόπος για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους – εκτός από τον παραδοσιακό εκείνο της λιποαναρρόφησης – είναι η μέθοδος της κρυολιπόλυσης, με την οποία προκαλείται βλάβη στα λιποκύτταρα μέσω του κρύου. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, κατά την διάρκεια της οποίας εφαρμόζεται μια βεντούζα στην περιοχή που θέλουμε να προκαλέσουμε συρρίκνωση των λιποκυττάρων, παράλληλα ασκείται ελαφρά αναρρόφηση των ιστών και στη συνέχεια διοχετεύεται χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στα λιποκύτταρα και τη δημιουργία μιας φλεγμονώδους αντίδρασης σε αυτά. Έτσι λοιπόν ο οργανισμός κινητοποιεί τους μηχανισμούς της φλεγμονής με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να υποστρέφουν – μειώνονται. Ο πόνος είναι ελάχιστος – αμελητέος.

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε περιοχές με τοπικό πάχος, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου.

Μετά την εφαρμογή η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της ή να πάει στο γυμναστήριο. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται εμφανές μετά από 3-6 εβδομάδες, αφού τα λιποκύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη υποστρέψουν και το λεμφικό σύστημα παροχετεύσει τα στοιχεία της βλάβης.

Η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί πανάκια και δεν υποκαθιστά μεθόδους όπως η λιποαναρρόφηση, αλλά θεωρείται μια εναλλακτική τεχνική για τις γυναίκες εκείνες που επιθυμούν, με μη επεμβατικούς τρόπους, να βελτιώσουν την εικόνα τους και ν’ απαλλαγούν από το τοπικό πάχος.

Leave a reply