Dermaroller! Για πιο σφριγηλή επιδερμίδα χωρίς κυτταρίτιδα και ραγάδες

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας συστήνει μια νέα μέθοδο/θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου που θα σου δώσει νεανική, αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς στίγματα, ραγάδες και κυτταρίτιδα. Μάθε περισσότερα για το dermaroller…

ΡΟΛΑΡΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Πολλές φορές για να φτιάξεις κάτι, πρέπει πρώτα να το “χαλάσεις”! Κάτι τέτοιο κάνει και η τεχνολογία του Dermaroller. Κάτω από τις έμπειρες κινήσεις εξειδικευμένου προσωπικού, το dermaroller προκαλεί μικροσκοπικούς τραυματισμούς στο δέρμα -σε τέτοιο επίπεδο που είναι σχεδόν αόρατοι στο γυμνό μάτι! Ο οργανισμός με αυτόν τον τρόπο, ενεργοποιεί την ανάπλαση του δέρματος, σβήνοντας στίγματα και κηλίδες, μειώνοντας την κυτταρίτιδα και λειαίνοντας τις ραγάδες. Και όταν λέμε ανάπληση, εννοούμε σύνθεση κολλαγόνου, πιο σφριγηλούς κυτταρικούς ιστούς και λεία επιδερμίδα.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας συστήνει μια νέα μέθοδο/θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου που θα σου δώσει νεανική, αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς στίγματα, ραγάδες και κυτταρίτιδα. Μάθε περισσότερα για το dermaroller…

“Το Photon Derma Roller με τη χρήση ιώδους ή ερυθρού φωτός τεχνολογίας LED αποτελεί μια ασφαλή διαδικασία χωρίς παρενέργειες, με υψηλά αποτελέσματα, που οφείλονται στη δημιουργία χιλιάδων μικροσκοπικών τραυματισμών στην επιφάνεια του δέρματος, τα οποία ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασής του καθώς και τη σύνθεση του κολλαγόνου” εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.
Οι μικροβελόνες

Η μέθοδος ονομάζεται και «microneedle therapy» (θεραπεία με μικροβελόνες) γιατί η εφαρμογή της γίνεται με μια ειδική κεφαλή που φέρει 200 ακίδες (βελόνες) μήκους από 0,2 έως 1,5mm. Οι βελόνες είναι τόσο μικρές που μοιάζουν με τριχούλες. Εναλλακτικά, το dermallorer αποκαλείται και «Collagen Induction Therapy» (CIT) (θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου), διότι η θεραπεία βασίζεται στην ενεργοποίηση της σύνθεσης κολλαγόνου από το δέρμα. Η κεφαλή με τις βελόνες που θα επιλέξει ο ειδικός, σε συνδυασμό με ιώδες ή ερυθρό φως φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

– Η δύναμη του ερυθρού και ιώδους φωτός: Το μηχάνημα αποτελείται από μια βάση που φέρει ενσωματωμένη λάμπα τεχνολογίας LED που συμβάλει σε πιο άρτιο αποτέλεσμα. Τι κάνει όμως ακριβώς το blue και το red light στο δέρμα;

α. Το ερυθρό φως προκαλεί αγγειοδιαστολή στην περιοχή του δέρματος όπου εφαρμόζεται, ενώ απορροφάται έντονα από τις χρωματικές κηλίδες, κάτι που είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την αύξηση της αιμάτωσης του δέρματος σε θεραπείες αντιγήρανσης και της κυτταρίτιδας, ενώ βοηθά παράλληλα στη λεύκανση και στην απομάκρυνση των κηλίδων.

β. Το ιώδες φως έχει αντιφλεγμονώδη και βακτηριοκτόνο δράση, ιδιαίτερα ωφέλιμη στην καταπολέμηση της ακμής  και των βακτηρίων που την προκαλούν.

Τι να περιμένεις μετά από μια τέτοια θεραπεία;
Η μέθοδος υπόσχεται σύσφιξη και σφριγηλότητα, καταπολέμηση χαλάρωσης, ουλών και ραγάδων στο σώμα και γενικά ένα πιο νεανικό στην όψη και την υφή δέρμα, χάρη στη σύνθεση νέου κολλαγόνου και εξωκυττάριας ουσίας από τους ινοβλάστες που ενεργοποιούνται στο χόριο του δέρματος εξαιτίας των χιλιάδων νυγμών που πραγματοποιούνται.

Σε ποιο σημείο του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί;

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για κάθε σημείο του σώματος (πρόσωπο, λαιμό, μηροί, κοιλιακή χώρα, γλουτοί κλπ.) με τη χρήση του αντίστοιχου μήκους ακίδων (για πρόσωπο και λαιμό κατά κανόνα χρησιμοποιούμε τις μικρότερου μήκους ακίδες και για το υπόλοιπο σώμα τις μεγαλύτερες). Δες παρακάτω μερικά παραδείγματα χρήσης του:

– Η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 0,5mm μας βοηθά σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, καταπολέμηση ρυτίδων, επιδιόρθωση επιφανειακών ουλών ακμής, ήπια τριχόπτωση

– Η χρήση του ιώδους φωτός με το ίδιο μήκος ακίδων συντελεί στην αντιμετώπιση ήπιας μορφής ακμής.

– Η εφαρμογή του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,0mm βοηθά σε επιφανειακές ραγάδες, βαθιές ουλές από εγχείρηση ή ανεμοβλογιά, ακμή, ήπια κυτταρίτιδα

– Σε περιπτώσεις σοβαρής ακμής χρησιμοποιείται το ιώδες φως με ακίδες του ίδιου μήκους.

– Η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,5mm δρα στην αντιμετώπιση σοβαρής κυτταρίτιδας, στην κοιλιά, στους γλουτούς, στους μηρούς, τις γάμπες, καθώς και στις βαθιές ραγάδες.
ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΟ! ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης εξηγεί πως μπορεί το dermaroller να εφαρμοστεί μόνο ή σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία. Στη δεύτερη περίπτωση τα υλικά της μεσοθεραπείας (κοκτέιλ βιταμινών, πλάσμα με αιμοπετάλια κλπ) μπορούν να διαχυθούν μέσω των χιλιάδων νυγμών που επιτυγχάνονται με το dermaroller.

Leave a reply