• 13 ΙΟΎΛ 13
  • 0
  Καθαρισμός Προσώπου & Ενυδάτωση

  Καθαρισμός Προσώπου & Ενυδάτωση

  Καθαρισμός Προσώπου

   

  Η ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου μπορεί να ξεκινήσει με έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου που πραγματοποιείται με την βοήθεια του υπερσύγχρονου μηχανήματος IONTO-COMED, το οποίο χάρη στις πολλαπλές λειτουργίες του, επιτρέπει στα δραστικά συστατικά των εξειδικευμένων προϊόντων της Dermalogica να εισχωρήσουν βαθειά μέσα στο δέρμα! Δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο καθαρισμό, μιας και εκτός από την γνωστή διαδικασία που πραγματοποιείται κατά τον καθαρισμό από αισθητικό, όπου απομακρύνονται οι ρύποι και το σμήγμα από το δέρμα, με την βοήθεια των εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων και του ειδικού μηχανήματος το αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμη πιο καθαρό πρόσωπο. Επίσης, χάρη στη μεγάλη ποικιλία που διαθέτουν τα προϊόντα της Dermalogica που χρησιμοποιούνται, εφαρμόζονται διαφορετικές κρέμες για κάθε τύπο δέρματος, γεγονός που καθιστά κάθε καθαρισμό ξεχωριστό. Σκοπός του καθαρισμού δεν είναι να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο, αλλά να το βοηθήσει να αναπνεύσει και να ανανεωθεί.

   

  Πώς γίνεται ο βαθύς καθαρισμός

   

  Πρώτο στάδιο σ’ έναν βαθύ καθαρισμό είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν. Στη συνέχεια πραγματοποιείται το πήλινγκ προσώπου κατά το οποίο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων. Έπειτα με την βοήθεια του ατμού από το ειδικό μηχάνημα πραγματοποιείται η διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις και πάντα με την χρήση γαντιών από την αισθητικό. Με τη βοήθεια των υψίσυχνων ρευμάτων κατά την διάρκεια του καθαρισμού προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο. Στο τέλος εφαρμόζεται μία μάσκα προσώπου κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος καθώς και μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαφοροποιείται κάπως από αισθητικό σε αισθητικό εμπλουτίζοντας την με περισσότερες από μια μάσκες ή με καλμαντικούς ορούς που δρουν ακόμη περισσότερο στην φυσιολογική επαναφορά του pH του δέρματος.
  Το πιο πιθανό μετά τον καθαρισμό είναι να δημιουργηθεί μια υπεραιμία στο πρόσωπο λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή.

  Ο καθαρισμός προσώπου συνιστάται να πραγματοποιείται συχνά στις περιπτώσεις που υπάρχουν φαγέσωρες (μαύρα στίγματα καθώς και εγκλωβισμένο σμήγμα σαν μικρές κύστεις) διαφορετικά τραυματίζονται οι πόροι του δέρματος. Σε δέρματα με τάση λιπαρότητας χρήσιμα είναι τα peelings σαν συμπληρωματική περιποίηση.

   

  Τι να προσέξετε μετά τον καθαρισμό:

   

  1.    Μετά από έναν καθαρισμό δεν θα πρέπει να βαφτείτε για 24-48 ώρες ούτε να δεχτείτε ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser)
  2.    Δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων
  3.    Να αποφεύγετε την σωματική άσκηση για 24 ώρες περίπου, καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση μπορεί να μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα σας.
  4.    Για να διατηρηθεί ένα καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται την βοήθεια σας και αυτό θα γίνει εάν απομακρύνετε το μακιγιάζ σας, απαραιτήτως κάθε βράδυ. Χρησιμοποιείτε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα. Εφαρμόζεται ένα ήπιο πήλινγκ και μια καθαριστική μάσκα στο πρόσωπο μια φορά την εβδομάδα ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας.

  Ανάμεσα στις πολλές περιποιήσεις προσώπου που μπορείτε να απολαύσετε μετά από έναν βαθύ καθαρισμό είναι και η βαθειά ενυδάτωση, που θα προσφέρει μια πιο φρέσκια όψη στην επιδερμίδα σας. H ενυδάτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την χρήση φαρμακευτικών προϊόντων, είτε με την εφαρμογή υαλουρονικού.

   

  Ενυδάτωση

   

  Η διαδικασία της ενυδάτωσης προσώπου ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) για να απομακρύνουμε τους ρύπους ή το μακιγιάζ. Ακολουθεί το πίλινγκ δηλαδή η απολέπιση του δέματος που μας βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Έτσι  είναι ακόμη ευκολότερο να διεισδύσουν τα ενυδατικά συστατικά που θα εφαρμοστούν στο δέρμα, πολυβιταμίνες κλπ. Έπειτα εφαρμόζουμε έναν ορό σε όλο το πρόσωπο που χάρη στον ιονισμό, μηχάνημα που με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος βοηθά τις ενυδατικές ουσίες να διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Στη συνέχεια απλώνουμε την ενυδατική κρέμα σε όλο πρόσωπο και συνεχίζουμε με μάλαξη που προσφέρει χαλάρωση στη γυναίκα, ενώ παράλληλα προκαλεί υπεραιμία, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Ακολουθεί η εφαρμογή της ενυδατικής μάσκας η οποία και παραμένει στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Τέλος μετά την αφαίρεση της μάσκας εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, ενώ καλό είναι πριν βγούμε στον ήλιο να μην ξεχάσουμε την χρήση αντιηλιακού προσώπου.

  Έτσι, ο κύκλος των δύο θεραπειών μαζί περιλαμβάνει συνολικά 1 καθαρισμό προσώπου και 2 θεραπείες ενυδάτωσης. Μια εβδομάδα μετά τον καθαρισμό προσώπου μπορούμε να προχωρήσουμε στην πρώτη ενυδάτωση.
  Αριθμός θεραπειών: Η συχνότητα του καθαρισμού προσώπου εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Σε λιπαρά δέρματα συνιστάται να γίνεται πιο συχνά δηλ. 3-4 φορές τον χρόνο, ενώ στα κανονικά-ξηρά μπορεί να γίνεται 1-2 φορές τον χρόνο. Η ενυδάτωση καλό είναι να πραγματοποιείται κάθε μήνα, έτσι ώστε να διατηρείται η υγρασία στο δέρμα στο σωστό επίπεδο.

  Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Αγγλικά

  Leave a reply →

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Αγγλικά