BODY MACHINE (FILLERS & LASER)

Νέας γενιάς και έξυπνα fillers όπως το Macrolane έρχονται για να επανασμιλέψουν το σώμα μας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως μας κάνουν να ξεχνάμε διά παντός την προσοχή στη διατροφή και την άσκησή μας.

 

Λιποαναρρόφηση με λέιζερ

Το Advanced Laser Lipo είναι ένα εξελιγμένο, νέας γενιάς λέιζερ το οποίο ρευστοποιεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το λίπος. «Είναι ισχυρότερο από τα προηγούμενα, διασπά περισσότερο όγκο, ενώ συσφίγγει εντονότερα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Mike Comins. Παρ’ όλα αυτά, όσο δυνατότερο το λέιζερ τόσο μεγαλύτερους κινδύνους εγκυμονεί. Με τα παλαιότερης τεχνολογίας, γινόταν μεν διάσπαση του λίπους, το οποίο όμως παρέμενε στο σώμα, για αν απομακρυνθεί με φυσικές διαδικασίες από τον οργανισμό, ενώ με τα καινούργια αποβάλλεται αμέσως με λεπτούς σωλήνες. Ακόμα και υπ’ αυτές τις συνθήκες πάντως, θεωρείται μικρούς μεγέθους επέμβαση, γιατί αφενός δεν απαιτούνται ολική νάρκωση και παραμονή στο κρεβάτι για 3-4 μέρες, όπως συμβαίνει με τη λιποαναρρόφηση, αφετέρου δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν πάνω από 800ml λίπους – στην «παραδοσιακή» χειρουργική μέθοδο εξάγοντας 3-4 λίτρα. Τέλος να σημειωθεί πως συνιστάται περισσότερο για μικρή και όχι για εκτεταμένη αφαίρεση σε μεγάλες περιοχές.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ: «Η συγκεκριμένη τεχνική πλεονεκτεί σε σχέση με την κλασική λιπαναρρόφηση σε περιπτώσεις που το λίπος είναι επίμονο και σκληρό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα «ψωμάκια». Δεν την αντικαθιστά βέβαια, αλλά αποτελεί ένα έξτρα πλεονέκτημα στα χέρια του πλαστικού χειρουργού που θέλει να τελειοποιεί τα αποτελέσματα.

 

Λέιζερ και για τους μηρούς

Απομακρύνει το λίπος από τη συγκεκριμένη περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική πλευρά, ενώ παράλληλα προσδίδει μεγαλύτερη ευκρίνεια ανάμεσα στους μηρούς και στα οπίσθια, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο στρογγυλά και μικρότερα.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ: «Μια καλή εναλλακτική λύση για μικρά ή μέτρια προβλήματα στους μηρούς. Ιδιαίτερη ωστόσο προσοχή πρέπει να δοθεί στο εσωτερικό, επειδή λόγω του λεπτού δέρματος διαπιστώνεται μια τάση δημιουργίας μικροανωμαλιών».

 

Macrolane για τα οπίσθια

Στο παρελθόν, η χειρουργική λύση που θα μπορούσε να ενισχύσει αποτελεσματικά τα επίπεδα οπίσθια ήταν η τοποθέτηση εμφυτευμάτων, τα οποία όμως μετακινούνταν και ήταν επώδυνα. Τώρα, με μια διαδικασία που διαρκεί περί τα 20’ και με μια μικρή τομή κάτω από τη βάση της σπονδυλικής στήλης εγχέεται Macrolane, το οποίο τα στρογγυλεύει. Το ίδιο υλικό επίσης χρησιμοποιείται και για να διορθώσει της ατέλειες της κλασικής λιπαναρρόφησης και να σμιλέψει τις γάμπες.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ: «Πρόκειται για καινούργιο, πολλά υποσχόμενο υλικό, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά απλό στη χρήση. Απομένει ωστόσο να διαπιστώσουμε την ακριβή διάρκειά του, για να αποφασίσουμε αν θα προστεθεί τελικά σε μόνιμη βάση στο οπλοστάσιο των πλαστικών χειρουργών».

 

Macrolane για το στήθος

Το συγκεκριμένο filler χρησιμοποιείται για να ανορθώσει, να επαναδιαμορφώσει και να αυξήσει το μέγεθος του στήθους. «Τελειότερη υποψήφια για την εν λόγω μέθοδο θεωρείται μια γυναίκα στα 30, η οποία έχει κάνει τα παιδιά της και θέλει να αποκτήσει και πάλι το στήθος που διέθετε πριν από τις εγκυμοσύνες», τονίζει ο δρ Comins. Λειτουργώντας όπως ακριβώς τα anti-ageing fillers για το πρόσωπο, το Macrolane εισάγεται στο στήθος από την κορυφή, αυξάνοντάς το κατά ένα τουλάχιστον νούμερο, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν για 18 περίπου μήνες.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ: «Πράγματι, προσφέρεται για μικρή αύξηση του στήθους, θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση και την ποσότητα, ώστε να μη διαταράξουμε τη μελλοντική ακτινογραφική εικόνα της περιοχής σε ενδεχόμενη μαστογραφία».

Leave a reply