10 Ερωτήσεις για την Ανόρθωση Στήθους

1)      Τι είναι η ανόρθωση του στήθους?

Η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους έχει ως σκοπό να βελτιώσει το σχήμα και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Αν χρειάζεται και ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του στήθους, η ανόρθωση συνδυάζεται και με αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης.

 

2)      Πότε είναι μια γυναίκα κατάλληλη για ανόρθωση στήθους?

Όταν μια γυναίκα βλέπει ότι το στήθος της έχει χαλαρώσει σε σύσταση και έχει «πέσει», είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω αυξομοιώσεων του βάρους ή λόγω εγκυμοσύνης και θηλασμού.

 

3)      Τι κίνδυνοι υπάρχουν με την επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους?

Σε κάθε χειρουργική επέμβαση υπάρχει η πιθανότητα επιπλοκών. Όταν η επέμβαση γίνεται από ειδικό πλαστικό χειρουργό με μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη τεχνική τότε η πιθανότητα επιπλοκών είναι πολύ περιορισμένη. Θα πρέπει η ασθενής να ακολουθήσει πιστά τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα ενδεχόμενων επιπλοκών.

 

4)      Είναι απαραίτητη και η προσθήκη ενθεμάτων σιλικόνης μαζί με την ανόρθωση?

Σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση του στήθους είναι πολύ μικρή και χρειάζεται απλά αυξηση του όγκου, η αυξητική του στήθους μπορεί να βελτιώσει την συνολική εικόνα του στήθους. Αν όμως η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη, τότε χρειάζεται ανόρθωση με ή χωρίς αυξητική.

 

5)      Τι προετοιμασία χρειάζεται προεγχειρητικά?

Είναι απαραίτητη η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, όπου μετά από ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, θα εξηγήσετε στο γιατρό ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημά σας. Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει το στήθος σας και θα σας εξηγήσει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την βελτίωση της εμφάνισης του στήθους σας. Ο σχεδιασμός της επέμβασης θα εξατομικευτεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, και θα σας δοθεί η ευκαιρία να ρωτήσετε για αυτά που σας απασχολούν σχετικά με την ανόρθωση του στήθους σας. Θα πρέπει, όπως σε όλα τα χειρουργεία της κοσμητικής χειρουργικής, να περιορίσετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και να αποφύγετε τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων όπως ασπιρίνη και πολυβιταμίνες, για διάστημα δύο εβδομάδων πριν το χειρουργείο.

 

6)      Ποιά είναι συνοπτικά η διαδικασία της επέμβασης?

Η ανόρθωση του στήθους χρειάζεται από μια ως δυόμιση ώρες χειρουργικού χρόνου, ανάλογα με την τεχνική που θα ακολουθηθεί. Η πιο συνιθισμένη τεχνική περιλαμβάνει τομή γύρω από την θηλή και συνεχίζεται ευθύγραμμα κάτω από αυτήν. Η θηλή θα επανατοποθετηθεί ψηλότερα και θα αφαιρεθεί το δέρμα που περισσεύει με ταυτόχρονη βελτίωση του σχήματος του στήθους.

 

7)      Τι άλλες τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται?

Σε περιπτώσεις γυναικών όπου η χαλάρωση είναι πολύ μικρή, μπορεί η τομή να περιοριστεί στο τμήμα εκείνο γύρω από την θηλή. Εάν όμως η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη, τότε η τομή μπορεί να έχει το σχήμα της άγκυρας, δηλαδή να επεκταθεί στην υπομάστιο πτυχή. Στις κατάλληλες περιπτώσεις η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης, χρειάζεται ολική αναισθησία.

 

8)      Τι πρέπει να κάνει η ασθενής μετά την επέμβαση?

Μετά το χειρουργείο το στήθος σας θα έχει καλυφθεί με γάζες και έναν ελαστικό επίδεσμο, και θα πρέπει να φοράτε ελαστικό στηθόδεσμο για περισσότερη υποστήριξη του στήθους. Σε περιπτώσεις μεγάλων ανορθώσεων χρησιμοποιείται παροχέτευση για 24 ώρες. Μετά από μία εβδομάδα πραγματοποιείται επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για μετεγχειρητικό έλεγχο. Όλα τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα και έτσι δεν χρειάζεται αφαίρεση ραμμάτων.

 

9)      Πόσο καιρό πρέπει η ασθενής να λείψει από την εργασία της και για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να προσέχει και τι?

Θα πρέπει κατά την μετεγχειρητική περίοδο να διατηρείτε το δέρμα του στήθους σας ενυδατωμένο, χωρίς όμως να επηρρεάζετε τις χειρουργικές τομές. Θα πρέπει να φοράτε τον ελαστικό στηθόδεσμο μερα και νύχτα τις πρώτες 2-3 εβδομάδες. Θα χρειαστεί να μείνετε εκτός της εργασίας σας, ανάλογα με το είδος της επέμβασης για μία έως δύο εβδομάδες.

 

10)  Ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης?

Σκοπός του χειρουργείου είναι η δημιουργία ενός στήθους νεανικού τόσο σε σχήμα όσο και σε σύσταση. Οι χειρουργικές τομές θα είναι σε σημεία που δεν διακρίνονται εύκολα, και αν και μπορεί να είναι κόκκινες στην αρχή, συνήθως με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται η εμφάνισή τους πάρα πολύ.

Leave a reply