10 ερωτήσεις για την … ανόρθωση στήθους

1 Τι είναι η ανόρθωση στήθους;

Η επέμβαση έχει σκοπό να βελτιώσει το σχήμα και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Αν χρειάζεται και ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του στήθους, η ανόρθωση συνδυάζεται και με αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης.

 

2 Πότε είναι μια γυναίκα κατάλληλη για ανόρθωση στήθους;

Όταν μια γυναίκα βλέπει ότι το στήθος της έχει χαλαρώσει σε σύσταση και έχει «πέσει», είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω αυξομειώσεων του βάρους ή λόγω εγκυμοσύνης και θηλασμού.

 

3 Τι κίνδυνοι υπάρχουν μετά την επέμβαση;

Όταν η επέμβαση γίνεται από ειδικό πλαστικό χειρουργό, με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη τεχνική, τότε η πιθανότητα επιπλοκών είναι πολύ περιορισμένη. Θα πρέπει η ασθενής να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του χειρουργού, για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η πιθανότητα ενδεχόμενων επιπλοκών.

 

4 Είναι απαραίτητη και η προσθήκη ενθεμάτων σιλικόνης μαζί με την ανόρθωση;

Σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση είναι πολύ μικρή και χρειάζεται απλώς αύξηση του όγκου, η αυξητική του στήθους μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εικόνα του στήθους. Αν όμως η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη, τότε χρειάζεται ανόρθωση με ή χωρίς αυξητική.

 

5 Τι προετοιμασία χρειάζεται προεγχειρητικά;

Ο σχεδιασμός της επέμβασης θα εξατομικευτεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας και θα σας δοθεί η ευκαιρία να ρωτήσετε για όσα σας απασχολούν σχετικά. Θα πρέπει, όπως σε όλα τα χειρουργεία της Κοσμητικής Χειρουργικής, να περιορίσετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και να αποφύγετε τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως ασπιρίνη και πολυβιταμίνες, για διάστημα δυο εβδομάδων πριν από το χειρουργείο.

 

6 Ποια είναι συνοπτικά η διαδικασία της επέμβασης;

Η ανόρθωση του στήθους από μια ως δυόμιση ώρες χειρουργικού χρόνου, ανάλογα με την τεχνική που θα ακολουθηθεί. Η πιο συνηθισμένη τεχνική περιλαμβάνει τομή γύρω από τη θηλή και συνεχίζεται ευθύγραμμα κάτω από αυτήν. Η θηλή θα επανατοποθετηθεί ψηλότερα και θα αφαιρεθεί το δέμα που περισσεύει, με ταυτόχρονη βελτίωση του σχήματος του στήθους.

 

7 Τι άλλες τεχνικές μπορούν να γίνουν και τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;

Σε περιπτώσεις γυναικών που η χαλάρωση είναι πολύ μικρή, μπορεί η τομή να περιοριστεί στο τμήμα γύρω από τη θηλή. Εάν όμως η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη, τότε η τομή μπορεί να έχει το σχήμα της άγκυρας, δηλαδή να επεκταθεί στην υπομάστιο πτυχή. Στις κατάλληλες περιπτώσεις η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης, χρειάζεται ολική αναισθησία.

 

8 Τι πρέπει να κάνει η ασθενείς μετά την επέμβαση;

Θα πρέπει να φοράει ελαστικό στηθόδεσμο για περισσότερη υποστήριξη του στήθους. Σε περιπτώσεις μεγάλων ανορθώσεων χρησιμοποιείται παροχέτευση για 24 ώρες. Ύστερα από μια εβδομάδα γίνεται μετεγχειρητικός έλεγχος. Όλα τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα και έτσι δεν χρειάζεται αφαίρεση τους.

 

9 Πόσο καιρό πρέπει η ασθενής να λείψει από την εργασία της και να προσέχει;

Θα πρέπει κατά την μετεγχειρητική περίοδο να διατηρεί το δέρμα του στήθους της ενυδατωμένο, χωρίς όμως να επηρεάζει τις χειρουργικές τομές. Θα πρέπει να φοράει τον ελαστικό στηθόδεσμο μέρα και νύχτα τις πρώτες 2-3 εβδομάδες. Θα χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας ανάλογα με το είδος της επέμβασης, για 1-2 εβδομάδες.

 

10 Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα;

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός στήθους νεανικού, τόσο σε σχήμα όσο και σε σύσταση. Οι χειρουργικές τομές θα είναι σε σημεία που δεν διακρίνονται εύκολα και αν και μπορεί να είναι κόκκινες  στην αρχή, συνήθως με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται η εμφάνιση τους πάρα πολύ.

Leave a reply