Όλες οι τεχνικές για τέλειο στήθος

Παρά την οικονομική κρίση η αυξητική στήθους παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στη χώρα μας. Πραγματοποιείται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό και με ανόρθωση στήθους στις περιπτώσεις που χρειάζεται. Άλλωστε το καλοσχηματισμένο στήθος αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και επιθυμία κάθε γυναίκας.

Ενδείξεις για αύξηση του στήθους έχουν γυναίκες, οι οποίες πιστεύουν ότι το στήθος τους είναι μικρό σε μέγεθος, γυναίκες που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο στήθος τους, καθώς και αλλαγή στο σχήμα, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις στο βάρος, ή απλώς με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, στις γυναίκες οι οποίες εμφανίζουν ασυμμετρία, ο ρόλος του χειρουργού είναι να την εξισώσει, αυξάνοντας το μικρότερο στήθος και μειώνοντας το μεγαλύτερο. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διαδικασίας της αύξησης του γυναικείου στήθους, είναι η προεγχειρητική επίσκεψη της γυναίκας στον Πλαστικό Χειρουργό της. Σε αυτήν την επίσκεψη θα καθοριστούν ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να εμπιστεύεται τον γιατρό της, ο οποίος  χρειάζεται να έχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση και να δείξει στην ασθενή φωτογραφίες από παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική της.

 

Αυξητική Στήθους με Ενθέματα σιλικόνης

Όλα τα ενθέματα για την αυξητική του στήθους αποτελούνται από μία εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο αυτής της σακούλας. Έτσι, στα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται από το 1961 και στην Ευρώπη είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ενθέματα, σε ποσοστό 80 – 85% του συνολικού αριθμού ενθεμάτων για αύξηση στήθους. Άλλα ενθέματα είναι τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό, τα ενθέματα Sοya oils και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού και πολυσακχαριδίων Hydrogel, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πια.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να τοποθετηθεί η μικρή, χειρουργική τομή 4cm. Στην μασχάλη (σπάνια), στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω από το στήθος, που είναι και η πιο συχνή. Μια άλλη απόφαση που θα ληφθεί στην πρώτη επίσκεψη, είναι αν το ένθεμα της σιλικόνης θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ της γυναίκας. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα λίγο μεγαλύτερη περίοδο μετεγχειρητικής ανάρρωσης.

Μετά την επέμβαση                                                  

H επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει μία νύκτα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της για μία εβδομάδα έως 10 ημέρες. Θα φοράει ειδικό ενισχυτικό σουτιέν συνεχώς και ένας μικρός ή μέτριος πόνος αντιμετωπίζεται με ειδικά αναλγητικά. Η ασθενής θα επισκεφθεί τον πλαστικό χειρούργο μετά από 10 ημέρες, όπου και θα ελεγχθούν οι χειρουργικές τομές. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους έχει ως σκοπό να βελτιώσει το σχήμα και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Απευθύνεται σε γυναίκες με χαλάρωση στο στήθος, η οποία συνήθως προκαλείται από την αυξομείωση βάρους ή λόγω θηλασμού. Αν επιθυμείτε και ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του στήθους, η ανόρθωση συνδυάζεται και με αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης. Κατά την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, ο σχεδιασμός της επέμβασης θα εξατομικευτεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Θα πρέπει, όπως σε όλα τα χειρουργεία της κοσμητικής ιατρικής, να περιορίσετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και ν’ αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων όπως ασπιρίνη και πολυβιταμίνες, για διάστημα δύο εβδομάδων πριν το χειρουργείο. Η ανόρθωση του στήθους χρειάζεται από μια ως δυόμιση ώρες χειρουργικού χρόνου, ανάλογα με την τεχνική που θα ακολουθηθεί. Συνήθως η τομή γίνεται γύρω από τη θηλή και συνεχίζεται ευθύγραμμα κάτω από αυτήν. Η θηλή θα επανατοποθετηθεί ψηλότερα και θα αφαιρεθεί το δέρμα που περισσεύει, με ταυτόχρονη βελτίωση του σχήματος του στήθους.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις επεμβάσεις ανόρθωσης στήθους έχει βελτιώσει σημαντικά το αποτέλεσμα, μειώνοντας τις ουλές και περιορίζοντας τις χειρουργικές τομές σε σημεία που δεν διακρίνονται εύκολα. Σε περιπτώσεις γυναικών όπου η χαλάρωση είναι πολύ μικρή, μπορεί η τομή να περιοριστεί αποκλειστικά στο τμήμα γύρω από την θηλή και η επέμβαση να γίνει με τοπική αναισθησία.

Κατά την μετεγχειρητική περίοδο θα πρέπει να διατηρείται το δέρμα του στήθους σας ενυδατωμένο, προσέχοντας όμως να μην τραυματίσετε τις χειρουργικές τομές. Θα πρέπει να φοράτε τον ελαστικό στηθόδεσμο μέρα και νύχτα τις πρώτες 2-3 εβδομάδες. Ανάλογα με το είδος της επέμβασης, θα χρειαστεί να μείνετε εκτός της εργασίας σας για μία έως δύο εβδομάδες.

Leave a reply