Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την Λιπογλυπτική

Πρόκειται για τη χειρουργική τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα. Η λιπογλυπτική ανήκει στις τεχνικές της λιποαναρρόφησης, αλλά διαφέρει κατά το γεγονός πως οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των λιποκυττάρων έχουν μικρότερη διάμετρο και ειδικά στόμια.

 

Πώς γίνεται;

Η μέθοδος εφαρμόζεται μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές -μήκους μερικών μόνο χιλιοστών- και με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης, που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης. Τα λιποκύτταρα αφαιρούνται με ειδικές κάνουλες, που έχουν μικρή διάμετρο και ειδικά στόμια, έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί λίπος τόσο από βαθύτερα όσο και από πιο επιφανειακά στρώματα των γλουτών. Με τη μέθοδο αυτή υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί λίπος στους γλουτούς, στο σημείο μέγιστης καμπυλότητας, για να τονίσει το σχήμα τους, αλλά και να  αφαιρεθεί λίπος από τα ψωμάκια και την περιοχή πάνω από τους γλουτούς, έτσι ώστε να αναδεικνύεται περισσότερο η καμπύλη των γλουτών. Ο σκοπός της επέμβασης είναι να ανασχηματιστεί το μέρος του σώματος, όπου υπάρχει αντιαισθητική τοποθέτηση λίπους.

 

Αποτελέσματα:

Η λιπογλυπτική δίνει μια υγιή, νεανική εμφάνιση στην περιοχή που εφαρμόζεται, πετυχαίνοντας παράλληλα την ανόρθωση στα επίμαχα σημεία, αφού με τη μέθοδο αυτή  διορθώνεται η ασυμμετρία, αποκαθίσταται η απώλεια λίπους και η χαλάρωση με φυσικό τρόπο. Φυσικά, η ποιότητα και η ελαστικότητα του δέρματος καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της επέμβασης.  Σε περιπτώσεις που χρειάζεται μπορεί η επέμβαση να συνδυαστεί με αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει στη συγκεκριμένη περιοχή.  Ιδανικοί υποψήφιοι θεωρούνται όσοι έχουν κανονικό ή ελαφρώς υπέρβαρο βάρος σώματος με τοπικό λίπος, που αντιστέκεται σε δίαιτα και άσκηση, και καλή ποιότητα και ελαστικότητα δέρματος.

 

Διάρκεια:

Η διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά με 11/2 ώρα. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί ελαφρύ μελάνιασμα, που όμως υποχωρεί μέσα σε 1 εβδομάδα. Απαιτούνται 3-5 μέρες ξεκούρασης, ώστε να βοηθηθεί η επούλωση και να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα. Σε 5-7 ημέρες μπορείς να επιστρέψεις στη δουλειά σου, αλλά θα χρειαστεί να φοράς ειδικό ελαστικό κορσέ  για 3-4 εβδομάδες.   Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα, εφόσον δεν υπάρξει πολύ μεγάλη και απότομη αύξηση βάρους. Ενώ η ποιότητα του δέρματος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τελική εικόνα και τον τελικό χρόνο αποθεραπείας.

 

Πλεονεκτήματα:

Σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η έμφαση στην λεπτομέρεια, που επιτρέπουν οι ειδικές κάνουλες και ο μικρός χρόνος ανάρρωσης, συγκριτικά με άλλες μεθόδους.

 

Μειονεκτήματα Κίνδυνοι:

Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι κάποιες μικροανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος, καθώς  και μώλωπες και πρήξιμο για μεγαλύτερο από το αναμενόμενο διάστημα. Στη συγκεκριμένη μέθοδο, όπως και σε κάθε επέμβαση, μεγάλο ρόλο παίζει η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού. Μικρή πιθανότητα κινδύνου υπάρχει σε κάθε χειρουργείο, η οποία όμως περιορίζεται, εφόσον η επέμβαση γίνεται από ειδικό χειρουργό, σε οργανωμένο νοσοκομείο. Είναι απαραίτητο να δείξει κανείς μεγάλη προσοχή στις οδηγίες του γιατρού πριν και μετά την επέμβαση.

Leave a reply