Φροντίδα του δέρματος μετά το Καλοκαίρι

Μετά την πολύωρη ηλιοθεραπεία και την έκθεσή μας στον ήλιο ολόκληρο το καλοκαίρι, το πρόσωπο μας έχει ταλαιπωρηθεί χάνοντας τη φυσική του φρεσκάδα και λάμψη. Είναι πολύ πιθανό να έχουν εμφανιστεί «σημάδια» φωτογήρανσης, όπως οι αντιαισθητικές πανάδες και δυσχρωμίες, ή ακόμα και μικρές γραμμές και ρυτίδες, εξαιτίας της όχι και τόσο εντατικής περιποίησης στο διάστημα των διακοπών.

Αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα μας να αποκτά μία θαμπή όψη, ειδικά στο πρόσωπο μιας και αυτό είναι περισσότερο εκτεθειμένο. Υπάρχουν μέθοδοι για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την επιδερμίδα μας σε φυσιολογική κατάσταση, μετά την ταλαιπωρία που υπέστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο πλαστικός χειρούργος Απόστολος Γαϊτάνης, μας προτείνει τρόπους ανανέωσης και αναδόμησης της επιδερμίδας μας.

Μεσοθεραπεία προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες “My Cellsγια αντιγήρανση και επιδιόρθωση του δέρματος.

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής ιατρικής η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου.  Εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, τις  ρυτίδες του προσώπου, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (platelet rich plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υπο-προϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτρέποντας έτσι στο σώμα μας να χρησιμοποιήσει μία φυσιολογική οδό υγιούς αντίδρασης σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα του προς επί διόρθωση ιστού με σκοπό την γρηγορότερη διαδικασία επούλωσής του.

Πώς εφαρμόζεται

Ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρεί το αίμα με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύει το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Συνήθως συνιστώνται 2-3 κύκλοι συνεδριών τον χρόνο για ακόμη πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

Αποτελέσματα & Διάρκεια 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με P.R.P. διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 12 μήνες μετά την θεραπεία. Τα αποτελέσματα με το My Cells θεωρούνται σχεδόν μόνιμα.

Προσφέρει καταπολέμηση ρυτίδων, αύξηση της σφρηγιλότητας του δέρματος και ενδογενή ενυδάτωσή του, αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος.

To MyCells μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με θεραπείες όπως botox ή υαλουρονικό οξύ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με laser ή ραδιοσυχνότητες.

 

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας περιέχουν βιταμίνες ή υαλουρονικό οξύ που προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη. Υαλουρονικό οξύ για γέμισμα ρινοπαρειακών ρυτίδων. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα που υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό βοηθά και στη βελτίωση της εικόνας του λαιμού και στην εξάλειψη οριζόντιων γραμμών στις περιπτώσεις που υπάρχουν. Ενώ για να απαλλαγούμε από πιθανές πανάδες στην περιοχή του ντεκολτέ ενδείκνυται η θεραπεία με λέιζερ IPL.

Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ελαστικότητα και προσφέρει ένα πιο φρέσκο και φυσικό τόνο στο δέρμα.

 

Λέιζερ pixel για ανάπλαση δέρματος

H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως π.χ. ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών (κατά μέσο όρο 2-3 επαναλήψεις) που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους περίπου 10-15 ημέρες.

 

Ecopeel (δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους) για ανανέωση του προσώπου.

Το ecopeel επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα. Ενδείκνυται επίσης και για ν’ αντιμετωπίσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία, υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή. Έτσι, επιτυγχάνεται η εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνεται η λιπαρότητα του δέρματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα. Για ν’ αντιμετωπίσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια το ecopeel συμβάλλει σημαντικά, όπως και η εφαρμογή της μεσοθεραπείας στην περιοχή με υαλουρονικό νέας γενιάς.

Leave a reply