Φοβάσαι το νυστέρι; Όλες οι άλλες μέθοδοι για να σβήσεις τις ρυτίδες

30΄ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Κάποτε η ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισης μας συνδυαζόταν με μια βόλτα στα μαγαζιά και το κομμωτήριο. Σήμερα χωρίς δεύτερη σκέψη, ταυτίζεται με μια επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό. Ευτυχώς πλέον υπάρχει μεγάλη γκάμα από μη επεμβατικές μεθόδους που μπορούν να μας απαλλάξουν από τα – όχι πια- από τα ανεξίτηλα σημάδια του χρόνου και επιπλέον να μας γλυτώσουν από το χρόνο ανάρρωσης.

 

Οι ενέσεις ανανέωσης

Τα ενέσιμα υλικά προσφέρουν το αποτέλεσμα μιας χειρουργικής επέμβασης, χωρίς πόνο, γρήγορα και εύκολα με μια επίσκεψη στο ιατρείο του χειρουργού.

 

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η διαδικασία. Πρόκειται για μέθοδο που στην Ελλάδα έγινε γνωστή μόλις πρόσφατα, αν και εφαρμόζεται από πολλά χρόνια στο εξωτερικό. « με σύριγγες που έχουν πολύ λεπτή και μικρή βελόνα, γίνεται έγχυση ενός πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο μεσόδερμα» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. Τα συστατικά εισχωρούν καλύτερα στο λιπώδη ιστό και βελτιώνουν άμεσα τη μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών.

Ενδείξεις. Η θεραπεία ενδείκνυται για το πρόσωπο- μέτωπο, «πόδι της χήνας», ρυτίδες των καπνιστών- , τα ζυγωματικά, το λαιμό, ακόμα και για το σώμα, στις περιοχές που εμφανίζεται κυτταρίτιδα.

Παρενέργειες. Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη, γι’ αυτόν το λόγο δεν γίνεται αναισθησία, ενώ διαρκεί μόλις 20 λεπτά. Μετά την επέμβαση θα σχηματιστούν μικρά οιδήματα και κοκκινίλες στις επίμαχες περιοχές, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν μετά από 4-5 μέρες. Καλό θα ήταν οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα, να αναβληθεί γι’ αυτό το διάστημα.

Το αποτέλεσμα και η διάρκεια. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, ενώ το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα ορατό και έχει διάρκεια για ένα χρόνο. Ωστόσο, ανάλογα με την περίπτωση, συστήνεται ένας αριθμός συνεδριών (4 με 6) κάθε 1 ή 2 εβδομάδες και μια θεραπεία συντήρησης κάθε 3-4 μήνες.

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ – ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ

Η διαδικασία. Μέσω μιας λεπτής βελόνας γίνεται έγχυση στην καρδιά της ρυτίδας του ενέσιμου υλικού που έχει επιλεχθεί και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου,  το οποίο στη συνέχεια τη «γεμίζει», ώστε το δέρμα να ξαναγίνει λείο και απαλό. Η διαφορά των δύο υλικών εντοπίζεται στο ότι το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος, ενώ το πολυγαλακτικό  παράγεται τεχνητά, αποτελείται από πολλά μόρια γαλακτικού οξέος –ενυπάρχουν στον οργανισμό μας- και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έντονων ρυτίδων και χαλάρωσης.

Ενδείξεις. Και οι δύο ουσίες χρησιμοποιούνται για τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, γύρω από το στόμα, αλλά και σε σημεία του προσώπου, όπου το δέρμα έχει λεπτύνει λόγω γήρανσης.

Παρενέργειες. Η διαδικασία διαρκεί 20 με 30 λεπτά. Μετά, ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητες του αφού οι μικροί ερεθισμοί από την εφαρμογή εξαφανίζονται στην επόμενη ώρα.

Leave a reply