Τι μπορούμε να προσθέσουμε στο σώμα

Την εποχή που όλοι μιλούν για αφαίρεση από το ανθρώπινο σώμα, στοιχείων που ενοχλούν π.χ λίπος από συγκεκριμένες περιοχές, μπορούμε να σκεφτούμε περιπτώσεις που ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να προσθέσει στοιχεία στο ανθρώπινο σώμα για να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση.

 

Πρόσωπο

Κατ’ αρχήν πολλές φορές έρχονται στο ιατρείο γυναίκες που ζητούν μια βελτίωση στον τόνο και την ποιότητα του δέρματός τους σε όλο το πρόσωπο. Σε αυτές τις γυναίκες για λόγους γονιδιακούς ή αυξημένης έκθεσης στον ήλιο ή λόγω του τρόπου ζωής, το δέρμα τους είναι αρκετά λεπτό. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να προσθέσει στο δέρμα στοιχεία που θα του δώσουν τη χαμένη λάμψη και πάχος.

Έτσι η μέθοδος της μεσοθεραπείας θα προσθέσει στο δέρμα στοιχεία που έχουν χαθεί με το χρόνο. Το υλικό που προσθέτουμε με μικρά τσιμπήματα σε όλο το δέρμα του προσώπου περιέχει ή σκέτο υαλουρονικό οξύ ή συνδυασμού υαλουρονικού οξέος  με διάφορες πολυβιταμινούχες προσμίξεις. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά γίνεται χωρίς αναισθητικό και επαναλαμβάνεται 1-2 φορές σε μεσοδιαστήματα 6 εβδομάδων. Το αποτέλεσμα διαρκεί για περίπου ένα χρόνο.

Μέρος της διαδικασίας της γήρανσης στο πρόσωπο είναι και η απώλεια όγκου λόγω μείωσης του λιπώδους ιστού , τουλάχιστον στις γυναίκες και άντρες που διατηρούν φυσιολογικό για την ηλικία τους βάρος. Επίσης ο λιπώδης ιστός που παραμένει έχει την τάση να μετακινείται προς τα κάτω λόγω βαρύτητας, κινήσεων των μυών του προσώπου ή και αυξομειώσεων της γυναίκας ή του άντρα.

Σε αυτήν την περίπτωση ο πλαστικός χειρουργός θα αναστρέψει τα σημάδια του χρόνου προσθέτοντας υλικό όπου έχει χαθεί. Έτσι οι περιοχές όπου εμφανίζεται συνήθως αυτή η απώλεια όγκου στο πρόσωπο είναι στα ζυγωματικά, στα μάγουλα και στο σαγόνι. Το δέρμα χαλαρώνει αφού ο λιπώδης ιστός από κάτω έχει αδειάσει. Είναι πολλοί οι τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός για να ξαναγεμίσει το πρόσωπο.

 

Λιπομεταφορά

Ο πλαστικός προσθέτει στο πρόσωπο με ειδικές κάψουλες (διαμέτρου ενός χιλιοστού) λιποκύτταρα που έχει πάρει από άλλες περιοχές του σώματος της γυναίκας. Οι συνηθισμένες περιοχές για αφαίρεση αυτών των λιποκυττάρων είναι κοιλιά, μηροί, γόνατα. Μετά από ειδική επεξεργασία τα λιποκύτταρα τοποθετούνται κάτω από το δέρμα στο πρόσωπο στα σημεία που χρειάζονται όγκο. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί 1 ώρα και η γυναίκα παρατηρεί ένα πρήξιμο που διαρκεί 24-48 ώρες. Μέρος του λίπους μπορεί να αποροφηθεί με το χρόνο και η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

 

Προσθήκη ενέσιμων υλικών

 Υπάρχουν διάφορα ενέσιμα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσει ο πλαστικός χειρουργός όγκο στο πρόσωπο. Αυτά χωρίζονται στα προσωρινά όπως υαλουρονικό οξύ που διαρκούν 6-9 μήνες ανάλογα την περίπτωση και τα ημιμόνιμα όπως το πολυγαλακτικό οξύ και ο υδροξιαπατίτης που διαρκούν έως και 2 χρόνια. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει τα υλικά αυτά για να δώσει όγκο στα μάγουλα, ζυγωματικά και γύρω από το πηγούνι. Μάλιστα τα υλικά αυτά έχουν πάρει έγκριση από την Αμερικανική Επιτροπή Φαρμάκων F.D.A για αυτήν ακριβώς την χρήση. Η προσθήκη αυτών των υλικών στο πρόσωπο γίνεται αφού χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθητική αλοιφή και καθαριστεί η περιοχή με αντισηπτικό. Διάρκεια επέμβασης 45 λεπτά περίπου στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Πρήξιμο για μερικές ώρες και επιστροφή στην εργασία την επόμενη ημέρα.

Βέβαια στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και γυναίκες και άντρες που χωρίς να εμφανίζουν σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο θέλουν να προσθέσουν όγκο σε συγκεκριμένα σημεία του για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Τα σημεία αυτά του προσώπου είναι:

Χείλια: Ανέκαθεν τα γεμάτα χείλη ήταν και είναι σημάδι θηλυκότητας και τα καλοσχηματισμένα χείλη ομορφαίνουν το πρόσωπο. Προσθέτουμε όγκο στα χείλια είτε στο περίγραμμά τους για να τα διαφοροποιήσουμε από το δέρμα, είτε μέσα στο χείλος για να τα κάνουμε πιο γεμάτα.

Κατά καιρούς έχουν δοκιμαστεί διάφορα υλικά για την αύξηση των χειλιών. Τα πιο συνηθισμένα σήμερα είναι το λίπος από άλλα σημεία του σώματος και το υαλουρονικό οξύ. Και τα δυο γίνονται με τοπική αναισθησία . Το λίπος έχει πιο μόνιμα αποτελέσματα από το υαλουρονικό οξύ που διαρκεί 6-8 μήνες. Και τα δυο μπορεί να επαναληφθούν.

Ζυγωματικά: Γεμάτα ζυγωματικά είναι σημάδι ομορφιάς και χαρακτηρίζουν ένα πρόσωπο λόγω της θέσης στην οποία βρίσκονται. Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι τα ζυγωματικά τους δεν είναι αρκετά γεμάτα με αποτέλεσμα να δίνεται στο πρόσωπό τους μια θλιμμένη όψη.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσθέσει υλικό για να δώσει πιο γεμάτα ζυγωματικά. Έχουν χρησιμοποιηθεί τα ενθέματα στερεάς σιλικόνης που τοποθετούνται πάνω στα υπάρχοντα ζυγωματικά της γυναίκας και έτσι δίνουν την αύξηση του όγκου. Χρειάζεται χειρουργική επέμβαση με γενική αναισθησία και ανάρρωση για 5 ημέρες. Μόνιμο αποτέλεσμα.

Πιο συχνά σήμερα είναι η χρήση ενέσιμων υλικών για την αύξηση των ζυγωματικών. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίπος ή υαλουρονικό οξύ ή υδροξυαπατίτης ή πολυγαλακτικό οξύ. Το αποτέλεσμα διαρκεί από 8 μήνες έως 2 χρόνια και μπορούμε να ρυθμίσουμε πόσο υλικό προσθέτουμε στην περιοχή.

Πηγούνι: Σε ένα αρμονικό πρόσωπο το πηγούνι έχει σημαντική θέση. Αν το πηγούνι δεν έχει αρκετή προβολή μπορούμε να προσθέσουμε όγκο. Με χειρουργική επέμβαση μπορούμε να προσθέσουμε ένα ένθεμα στερεάς σιλικόνης. Ανάρρωση 3-5 και μόνιμο αποτέλεσμα.

Ενέσιμα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν όγκο στην περιοχή. Διάρκεια αποτελέσματος ανάλογα με το είδος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί.

 

Στήθος

Το γυναικείο στήθος είναι μια περιοχή όπου ο πλαστικός χειρουργός καλείται να δώσει όγκο και να προσθέσει υλικό. Τα αίτια που μια γυναίκα έχει μικρό στήθος, είναι γενετικά  ή απώλεια βάρους μετά από εγκυμοσύνη. Το σχήμα και το μέγεθος του γυναικείου στήθους είναι πολύ σημαντικό τόσο για την εμφάνιση όσο και την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας. Οι περισσότερες γυναίκες στήθος σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την προσθήκη υλικού στο γυναικείο στήθος είναι η αυξητική επέμβαση με ενθέματα σιλικόνης. Τα νέας γενιάς ενθέματα σιλικόνης έχουν μεγαλύτερη από ποτέ αντοχή και δίνουν όταν πιέζονται την αίσθηση του gel.

Η επέμβαση διαρκεί μια ώρα, γίνεται με γενική αναισθησία και η γυναίκα πηγαίνει σπίτι της την ίδια ημέρα ή μένει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Χρειάζεται να λείψει από την εργασία της για μια εβδομάδα. Επιστροφή στο γυμναστήριο μετά από 3 εβδομάδες.

 

Leave a reply