Τα ζυγωματικά μου είναι βαθουλωμένα, υπάρχει τρόπος να τα ενισχύσω;

Ο πλαστικός χειρουργός, δρ Απόστολος Γαϊτάνης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), απαντά ότι για την ενίσχυση των ζυγωματικών χρησιμοποιούνται σήμερα κυρίως δύο ενέσιμα υλικά (υαλουρονικό και πολυγαλακτικό οξύ) που μπορούν να προσφέρουν όγκο στα βαθουλωμένα – λόγω ηλικίας ή κατασκευής – μάγουλα.

Έχοντας πρώτα πραγματοποιήσει τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή καλύπτοντας τα κενά. Η διόρθωση είναι άμεση. Για 2-3 ημέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο ή κοκκινίλα. Το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό και έχει διάρκεια από έξι μήνες έως έναν χρόνο.

Η ενίσχυση στα ζυγωματικά μπορεί επίσης να γίνει με μεταφορά λίπους στο πρόσωπο. Με ειδικές βελόνες γίνεται η συλλογή του λίπους από την εσωτερική πλευρά του γόνατος ή από την κοιλιά και τοποθετείται στην περιοχή των ζυγωματικών. Η επιστροφή στην εργασία σας μπορεί να γίνει ύστερα από 2-3 ημέρες.
Για πιο μόνιμο αποτέλεσμα μπορεί να γίνει εισαγωγή στερεών ενθεμάτων σιλικόνης στα ζυγωματικά. Η επέμβαση γίνεται σε χειρουργείο με γενική αναισθησία και διαρκεί από μισή ώρα έως σαράντα πέντε λεπτά, με μια τομή που γίνεται στο εσωτερικό του άνω χείλους ή του κάτω βλεφάρου. Κατόπιν δημιουργείται μια θήκη και εισέρχεται το ένθεμα.
Ο γιατρός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη στοματική υγιεινή, τη διατροφή και τους περιορισμούς στις δραστηριότητες μετά την επέμβαση. Η ικανότητα κίνησης του στόματος και των χειλιών μπορεί να μειωθεί προσωρινά. Τα ράμματα για το κλείσιμο της τομής μέσα στο στόμα συνήθως απορροφώνται μέσα σε δέκα ημέρες.

Leave a reply