Τέλος σε ραγάδες και χαλάρωση

Αρχικά εμφανίζονται ως κόκκινες – μωβ γραμμώσεις στην επιδερμίδα, ενώ σταδιακά μετατρέπονται σε λευκές – ασημόχρωμες που τελικά γίνονται μόνιμες. Παρόλο που δεν εμποδίζουν την λειτουργία του δέρματος και δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα του, οι ραγάδες αποτελούν σημαντικό αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές γυναίκες ακόμη και αυτές που διαθέτουν καλλίγραμμο σώμα.

Σε αρκετές περιπτώσεις η εμφάνιση των ραγάδων συνδυάζεται και με χαλάρωση για την οποία παραπονιούνται πολλές γυναίκες. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε περιοχή της επιφάνειας του σώματος, όπως στην κοιλία μετά από απώλεια βάρους ή από τοκετό, στο στήθος μετά τον θηλασμό, στους μηρούς, στα μπράτσα αλλά και στο πρόσωπο με την απώλεια του νεανικού οβάλ σχήματος του προσώπου. Επειδή το δέρμα δεν είναι μυϊκός ιστός για να μπορεί να γυμνασθεί, η διατήρηση της σφριγηλότητάς του εξαρτάται από την περιεκτικότητα του δέρματος σε κολλαγόνο και ελαστίνη.

 

Το Photon Dermaroller  είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με πάνω από 200 ακίδες (μικροβελόνες) που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και την ανάπτυξη νέου δερματικού ιστού. Βασισμένο στην Θεραπεία Διέγερσης Κολλαγόνου αυξάνει το ποσοστό του δέρματος σε κολλαγόνο και ελαστίνη και αποκαθιστά την σφριγηλότητα του δέρματος στις περιοχές που θα χρησιμοποιηθεί.

Η μέθοδος Photon Dermaroller εφαρμόζεται μέσω ενός κυλίνδρου με πολλαπλές πολύ λεπτές βελόνες σε σειρές, μήκους από 0,5 – 1,5 mm. Αποτελείται από δύο μέρη: τη βάση, που έχει ενσωματωμένη τη λάμπα τεχνολογίας LED, η οποία εκπέμπει το Blue Light (μπλε φως) και το Red Light (κόκκινο φως), ανάλογα με την ανάγκη, χρησιμοποιείται το ανάλογο φως και μήκος ακίδων αντίστοιχα. Για την αντιμετώπιση των ραγάδων χρησιμοποιείται το ερυθρό φως (Red Light) με μήκος ακίδων 1,5mm.

 Εφαρμογές

Το Photon Derma Roller μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (πρόσωπο, λαιμό, μηροί, κοιλιακή χώρα, γλουτοί κλπ.) με τη χρήση του αντίστοιχου μήκους ακίδων. Συγκεκριμένα, η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 0,5mm βοηθά σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, καταπολέμηση ρυτίδων, επιδιόρθωση επιφανειακών ουλών ακμής, ήπια τριχόπτωση, ενώ η χρήση του ιώδους φωτός με το ίδιο μήκος ακίδων συντελεί στην αντιμετώπιση ήπιων μορφών ακμής. Η εφαρμογή του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,0mm βοηθά σε περιπτώσεις εκτεταμένης τριχόπτωσης, επιφανειακών ραγάδων, βαθιών ουλών από εγχείρηση, ανεμοβλογιά, ακμή, κλπ. αλωπεκίας, ήπιας κυτταρίτιδας, ενώ για περιπτώσεις σοβαρής ακμής χρησιμοποιείται το ιώδες φως με ακίδες του ίδιου μήκους.

Η διαδικασία αυτή είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ενεργοποιεί τον ίδιο τον οργανισμό να δουλέψει για την αντιγήρανσή του, αφού κινητοποιεί τους μηχανισμούς ανάπλασης του οργανισμού και αυξάνει την εντολή στους ινοβλάστες για τη σύνθεση νέου κολλαγόνου.

Αντενδείξεις

Η θεραπεία αντενδείκνυται σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατική ή νεφρική νόσο, προβλήματα πήξης του αίματος, αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα, καθώς και σε φορείς HIV ή ηπατίτιδας Β και C. Επίσης, το Photon Derma Roller δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ενεργό ακμή, ανοιχτές πληγές, δερματικές μολύνσεις και ερεθισμένο δέρμα.

Leave a reply