Τέλειο σώμα λίγο πριν από την παραλία με μεσοθεραπέια

Νέες μη επεμβατικές μέθοδοι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και μείωσης του τοπικού πάχους, όπως είναι η μεσοθεραπεία, «κόβουν» πόντους και χαρίζουν αυτοπεποίθηση.

Μια τελευταία πινελιά για καλλίγραμμο σώμα πριν ξεκινήσουν οι διακοπές, μας προτείνουν οι επιστήμονες. Οι νέες μέθοδοι που εφαρμόζουν έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Ας δούμε τι προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS).

«Το τοπικό πάχος και το επιπλέον λίπος στην κοιλιά αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με το μηχάνημα Accent, το οποίο χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες – τόσο τη μονοπολική όσο και τη διπολική – για τη βελτίωση της εμφάνισης του σώματος.

Το σύστημα αυτό βοηθάει στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας. Σε περιοχές όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα – μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα. Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να προκαλέσει σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων.

Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι, γενικά στις περιοχές όπου υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 6-8 συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή.

Η διαδικασία της θεραπείας Accent είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και η γυναίκα μπορεί μετά την εφαρμογή να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Μια αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αποτελεί η μεσοθεραπεία. Πρόκειται λοιπόν για μια μη επεμβατική μέθοδο, με ενέσεις που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία εγχέονται στο δέρμα μέσω μικροσκοπικών βελονών και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα συσφίγγουν το δέρμα, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες.

Η ασθενής αφού έχει ολοκληρώσει έναν αριθμό συνεδριών, μπορεί 6 μήνες μετά να επαναλάβει μερικές συνεδρίες για διατήρηση του αποτελέσματος. Συνήθως συστήνονται τρεις επαναληπτικές εφαρμογές (μία ανά εβδομάδα).

Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία της εφαρμογής, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά», καταλήγει ο Α. Γαϊτάνης.

Leave a reply