Σύσφιξη σε μπράτσα και κοιλιά

Είναι γνωστή σε όλες μας η εμφάνιση που έχουν τα μπράτσα μας στο εσωτερικό τους όταν έχουν χαλαρώσει. Η αντιαισθητική αυτή εικόνα είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν ανασηκώνουμε τα χέρια μας και αυτά δείχνουν αρκετά πλαδαρά, αφού το περιττό λίπος φαίνεται εντονότερα. Έτσι αρκετές από εμάς αποφεύγουμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας φορέματα, που αφήνουν εκτεθειμένα τα μπράτσα και τους ώμους. Η όψη αυτή εκτός του ότι είναι αρκετά αντιαισθητική, προδίδει και την ηλικία μιας γυναίκας, ειδικά όταν το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

 

Η χαλάρωση αυτή συνήθως προέρχεται από αυξομείωση βάρους ή μετά από μια εγκυμοσύνη. Άλλωστε το δέρμα στην περιοχή των μπράτσων είναι λεπτό και εξαιτίας της ανατομίας της περιοχής που επηρεάζεται από την βαρύτητα το λίπος κρέμεται, με αποτέλεσμα να πέφτει και πιο εύκολα. Σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η βραχιοπλαστική, δηλαδή αφαίρεση λίπους και δέρματος με χειρουργική επέμβαση. Αν υπάρχει μόνο λίπος στην περιοχή και το δέρμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφαιρείται μόνο το λίπος με λιποαναρρόφηση. Στην περίπτωση που η χαλάρωση που παρουσιάζεται στην περιοχή είναι μικρή έως μέτρια και η γυναίκα δεν χρειάζεται ή δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τότε η μέθοδος σύσφιξης με την τεχνολογία που προσφέρει το υπέρυθρο φως είναι η ιδανική λύση.

 

Η σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή πραγματοποιείται μέσω του επιφανειακού «τραυματισμού» που προκαλεί το laser με τη διοχέτευση μεγάλης θερμότητας. Έτσι δημιουργεί τη σύσπαση του κολλαγόνου, καθώς και την ανασυγκρότηση και τον πολλαπλασιασμό σημαντικών για την ανάπλαση της επιδερμίδας δομών, που επιτείνουν τη λειτουργία τους.

 

Με την ειδική κεφαλή Near infrared ST (Skin Tightening) του Harmony laser, η ενέργεια του υπέρυθρου φωτός εισχωρεί επιφανειακά στο δέρμα, αναπλάθοντας τους συνδετικούς ιστούς μέσω της θέρμανσης της περιοχής όπου διαχέεται, χωρίς όμως να καταστρέφει την επιδερμίδα. Ο γιατρός απλώνει επάνω στην περιοχή που εμφανίζει πρόβλημα χαλάρωσης ένα ειδικό gel και στη συνέχεια εφαρμόζει την κεφαλή του laser στο σημείο με απαλές κυκλικές κινήσεις που δεν προκαλούν πόνο ή ενόχληση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει επαρκής ποσότητα λίπους κάτω από την επιφάνεια του δέρματος στην περιοχή που περνά το laser.
Η σύσφιξη των ιστών προκαλείται από τη θερμότητα του υπέρυθρου φωτός που εκπέμπει η συσκευή. Στους 40 βαθμούς ο γιατρός διακόπτει την επαφή του laser με το δέρμα και μέσα στην ίδια συνεδρία επαναλαμβάνει τη διαδικασία για άλλες δύο φορές επάνω στην προβληματική περιοχή, με διαλείμματα λίγων δευτερολέπτων ανάμεσα στις εφαρμογές. Με το ειδικό θερμόμετρο ελέγχει συνεχώς τη θερμοκρασία ώστε να μην ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, επομένως αποκλείει την πιθανότητα να προκληθούν βλάβες στο δέρμα. Χάρη στην πλατιά επιφάνεια της κεφαλής μπορεί να καλύψει με ευκολία μεγάλες περιοχές όπως είναι τα μπράτσα. Για την ανάπτυξη της απαιτούμενης θερμότητας, κάθε φορά που εφαρμόζεται παραμένει επάνω στο δέρμα για 90’’ χωρίς διακοπή. Καθώς η ακτίνα του υπέρυθρου φωτός εισχωρεί πιο βαθιά στους ιστούς, η θερμότητα σταδιακά μειώνεται και η δέσμη της σκορπίζει και λεπταίνει.

 

Πρόκειται για μια ασφαλή, αποτελεσματική και κυρίως μη επεμβατική μέθοδο, χωρίς κίνδυνο επιπλοκών, όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο γιατρό και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και συνήθως χρειάζονται 3-4 συνεδρίες, οι οποίες θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 1 εβδομάδα περίπου. Πριν την εφαρμογή λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η ποιότητα που έχει κάθε τύπος δέρματος.

 

Η μέθοδος αυτή μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στην περιοχή της κοιλιάς για σύσφιξη όπου θα χρειαστούν 2-3 συνεδρίες.

Leave a reply