Συνδυασμός αυτόλογης μεσοθεραπείας με αυξητικούς παράγοντες & λέιζερ για εξάχνωση της επιδερμίδας

Με τη βοήθεια του Fraxional Laser ο πλαστικός χειρουργός εξαχνώνει την επιδερμίδα μέχρι ενός συγκεκριμένου βάθους, γεγονός που προκαλεί ένα ελαφρύ κοκκίνισμα στο δέρμα της ασθενούς για το πρώτο βράδυ, ενώ παράλληλα το δέρμα αποκτά μία κάπως τραχιά όψη για 4-5 μέρες. Η πλήρης επούλωση επέρχεται μετά από 5 μέρες.

Μετά την εξάχνωση της επιδερμίδας δεν δημιουργείται πληγή, ούτε ξεφλουδίζει το δέρμα, απλώς φεύγει η επιφανειακή στιβάδα. Έτσι μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν οι δυσχρωμίες, να αφαιρεθούν τα κουρασμένα παλιά κύτταρα και να δοθεί μία λάμψη και μια φρεσκάδα στο πρόσωπο. Όταν η διαδικασία επαναληφθεί 2-3 φορές βελτιώνει και τα σημάδια της ακμής και τις λεπτές ρυτίδες. Η θεραπεία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με την θεραπεία My Cells, που είναι η ενίσχυση του δέρματος με αυτόλογα στοιχεία (δηλαδή στοιχεία αιμοπεταλίων και αυξητικών παραγόντων από τον ίδιο τον οργανισμό της ασθενούς). Η διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο, όπου ο γιατρός απομονώνει από μία περιφερειακή φλέβα 10 cc αίματος της ασθενούς και στη συνέχεια το αίμα αυτό περνά από επεξεργασία εκείνη την ώρα με μία ειδική διαδικασία φυγοκέντρησης και απομονώνονται οι αυξητικοί παράγοντες και τα αιμοπετάλια. Κατόπιν μπορούμε αφού έχουμε ετοιμάσει τα 6cc περίπου αιμοπεταλίων πλάσματος και αυξητικών παραγόντων να προχωρήσουμε στην διαδικασία εξάχνωσης της επιδερμίδας με το pixel και στη συνέχεια να εμποτίσουμε το δέρμα στο οποίο έχουμε εφαρμόσει την θεραπεία fraxional (pixel) με αυξητικούς παράγοντες και αιμοπετάλια. Έτσι επιτυγχάνεται ταχύτερη επούλωση του δέρματος, αλλά αυτός είναι κι ένας τρόπος να απορροφήσει το δέρμα τους αυξητικούς παράγοντες και τα αιμοπετάλια χωρίς να χρειαστεί να γίνει θεραπεία μεσοθεραπείας, που περιλαμβάνει μικρά τσιμπήματα. Σε ορισμένες περιοχές, βέβαια, μπορούν να εφαρμοστούν μικρά τσιμπήματα με μεσοθεραπεία, ενώ σε κάποιες άλλες να εφαρμοστεί απορρόφηση με την μορφή σπρέι. Επίσης, μπορεί να γίνει μείξη του αυτόλογου αυτού υλικού αυξητικών παραγόντων και αιμοπεταλίων με καθαρό υαλουρονικό, έτσι ώστε να δοθεί περισσότερη ενίσχυση στο δέρμα.

 

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΥΞΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ Re Cell

Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός αφαιρεί ένα κομμάτι δέρματος 2 τετραγωνικών εκατοστών περίπου πίσω από το αυτί. Στη συνέχεια αυτό αποστέλλεται για ειδική επεξεργασία έτσι ώστε να παραχθούν επιθηλιακά κύτταρα – υδατοδιαλυτά – σε υγρή μορφή. Για να ετοιμαστούν αυτά τα κύτταρα χρειάζονται περίπου 2-5 μέρες από τη στιγμή που παίρνει το κομμάτι δέρμα μέχρι να ετοιμαστούν αυτά τα κύτταρα. Στη συνέχεια τα κύτταρα αυτά μπορούν να απλωθούν πάνω σε επιφάνειες με τη βοήθεια σπρέι όπου χρειάζονται για να γίνει η επούλωση όπως σε τραύματα. Ακόμη θα μπορούσαν να απλωθούν μετά την εφαρμογή Fraxional Laser διοξειδίου ή και Erbium στο πρόσωπο, για ταχύτερη επούλωση καθώς και για καλύτερη ανανέωση του δέρματος. Η θεραπεία Re Cell, όταν πρόκειται για κοσμητικούς λόγους, θα μπορούσε να γίνεται και την ίδια μέρα και το διάλυμα αυτό των επιθηλιακών κυττάρων να ετοιμαστεί ακόμη και μέσα σε μία ώρα. Όσον αφορά τις θεραπείες που χρειάζεται μικρότερος αριθμός κυττάρων μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε μισή με μία ώρα και το διάλυμα αυτό των κυττάρων και να χρησιμοποιηθεί σε συνεργασία με την εξάχνωση της επιδερμίδας  που πραγματοποιεί το Fraxional Pixel.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσει κανείς την επούλωση και την επιθηλιοποίηση στα τραύματα είναι η χρήση της αντλίας αρνητικής πίεσης. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν σε ένα τραύμα το οποίο είναι ανοιχτό εφαρμόζεται μια ελαφρά αρνητική πίεση, σε μόνιμη βάση τότε αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται ο ρυθμός με τον οποίο πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα της επιδερμίδας για να κλείσει αυτό το τραύμα και να επουλωθεί. Θεωρείται μια γνωστή διαδικασία στην πλαστική χειρουργική και εφαρμόζεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ υπάρχουν αντλίες οι οποίες εφαρμόζονται σε τραύματα τα οποία χρειάζονται βοήθεια για να επουλωθούν. Η ελαφρά λοιπόν αυτή αρνητική πίεση βοηθά στο να κλείνουν πιο γρήγορα τα τραύματα και να επουλώνεται έτσι πολύ πιο γρήγορα το δέρμα.

Leave a reply