Στο παραπέντε για την παραλία

Κι όμως προλαβαίνεται να διορθώσετε τις ατέλειες πριν τις διακοπές. 20 ΜΕΡΕΣ ΑΡΚΟΥΝ

 

Το όνειρο των διακοπών κινδυνεύει να μετατραπεί σε εφιάλτη στη σκέψη και μόνο του παραμελημένου εαυτού μας, εκτεθειμένου στην αμείλικτη κριτική της παραλίας. Τα ρούχα λιγοστεύουν, το μακιγιάζ ελαφραίνει και τα σημάδια του χρόνου και των κακών συνηθειών μας βγαίνουν στην επιφάνεια. Αν αισθάνεστε την ανάγκη για ανανέωση πριν από την πολυαναμενόμενη απόδραση, μη χάνεται χρόνο. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, η σύγχρονη πλαστική χειρουργική καταρρίπτει το μύθο της παρατεταμένης περιόδου ανάρρωσης και μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις, κυριολεκτικά πριν σαλπάρει το πλοίο.

 

Αυξητική στήθους με σιλικόνη νέας γενιάς

Το πλούσιο στήθος είναι ένα σημείο του γυναικείου σώματος που αναδεικνύεται κατά τις καλοκαιρινές εμφανίσεις, ενώ έχει διαχρονικά καθιερωθεί ως σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας. Η αυξητική στήθους αφορά εξίσου γυναίκες νεαρής ηλικίας με μικρό στήθος και μεγαλύτερες γυναίκες, που ενδεχομένως ύστερα από αυξομειώσεις βάρους εμφανίζουν στο στήθος απώλεια όγκου ή αλλαγή στο σχήμα του. Κατά την προεγχειρητική επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό, καθορίζεται ο τύπος και το μέγεθος του εμφυτεύματος σιλικόνης και το σημείο της χειρουργικής τομής. Για δύο περίπου εβδομάδες πριν από το χειρουργείο πρέπει να αποφύγετε το αλκοόλ, το κάπνισμα και τη λήψη φαρμάκων, όπως ασπιρίνες και πολυβιταμίνες. Η επέμβαση δεν διαρκεί περισσότερο από μια ώρα, απαιτεί ολική αναισθησία και σπάνια μια διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

Τα καινούργια εμφυτεύματα έχουν φέρει επανάσταση στην αυξητική στήθους. Αποτελούνται από μία εξωτερική σακούλα από στερεή σιλικόνη. Το περιεχόμενο μπορεί να είναι υγρή σιλικόνη ή ένα νέας γενιάς τζελ σιλικόνης. Είναι πιο ανθεκτικά, μειώνουν στο ελάχιστο την πιθανότητα επιπλοκών, εξασφαλίζουν φυσική κίνηση στο στήθος, καλή αίσθηση στην αφή και ωραίο, σφριγηλό αποτέλεσμα. Σε διάστημα 2 εβδομάδων θα μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας, προσέχοντας να μην ερεθίζεται τα σημεία της τομής και να προστατεύετε το σώμα σας με αντηλιακό.

 

Καλλίγραμμο σώμα με λιποαναρρόφηση

Η παχυσαρκία και η αντιαισθητική συσσώρευση λίπους σε αρκετές περιπτώσεις οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες ή σε ορμονικές δυσλειτουργίες και δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο με την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση. Στις γυναίκες υπάρχει τάση συγκέντρωσης λίπους στο κάτω μισό της κοιλιάς, στους γλουτούς, στους έξω μηρούς και στο εσωτερικό των γονάτων.

Λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα, μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές, μήκους μερικών χιλιοστών και με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης, που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης. Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο δημοφιλής κοσμητική πλαστική επέμβαση στις ΗΠΑ όπως και στην Ελλάδα.

Σε περιπτώσεις στις οποίες – ιδιαιτέρα σε νεαρά άτομα- υπάρχει περιορισμένη εναπόθεση λίπους σε μικρές περιοχές (πχ πιγούνι και γόνατα), η λιποαναρρόφηση πρέπει να είναι μικρής έκτασης και μετά την επέμβαση να φοράτε πιεστικό ελαστικό επίδεσμο για δέκα μέρες. Ο πόνος είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται με συνηθισμένα αναλγητικά. Με το καινοτόμο σύστημα λιπογλυπτικής σώματος Body Tite, έρχεται να προστεθεί και το στοιχείο της σύσφιξης στην κλασική λιοποαναρρόφηση. Ενώ προσφέρει παράλληλα αδυνάτισμα και γλυπτική σώματος. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο λιποαναρρόφησης με ραδιοσυχνότητες που μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία, ενώ ταυτόχρονα επιφέρει και δερματική σύσφιγξη. Η αφαίρεση του λίπους γίνεται σχεδόν ατραυματικά με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μετεγχειρητικός πόνος, οι μώλωπες, τα οιδήματα καθώς και η διάρκεια ανάρρωσης.

 

Νεανική όψη με botox

Το καλοκαίρι η απουσία μεϊκάπ σε καθημερινή βάση αποκαλύπτει την αλήθεια για το πρόσωπο μας. Όσο μεγαλώνουμε σε ηλικία το δέρμα μας αρχίζει να δείχνει τα σημάδια της δράσης της βαρύτητας, της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και της χρόνιας κίνησης των μυών του προσώπου, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα του και να εμφανίζονται ρυτίδες. Το botox, μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη, που δρα πάνω στο μυ, αναστέλλει τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και εμποδίζει τις συσπάσεις. Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες ανεξαρτήτου ηλικίας, σε μια περίοδο της ζωής τους κατά την οποία εμφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης, ενώ η κούραση γύρω από την περιοχή των ματιών και του μετώπου είναι πλέον ορατή. Η θεραπεία με botox είναι μια ακίνδυνη, μη επεμβατική εφαρμογή, αφού η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται είναι αμελητέα και απόλυτα ελεγχόμενη. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και περιλαμβάνει λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών, οι οποίες ακινητοποιούν τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Κατόπιν, συνεχίζεται κανονικά τις δραστηριότητες σας, αφού η θεραπεία δεν αφήνει ίχνη και δεν απαιτεί συγκεκριμένες προφυλάξεις μετά την εφαρμογή της. Τις επόμενες ημέρες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ρυτίδων έκφρασης και τα αποτελέσματα διαρκούν για περίπου 6 με 8 μήνες.

 

Αντίο κυτταρίτιδα με τη μέθοδο Endermologie

Η κυτταρίτιδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του γυναικείου δέρματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι θερμοκρασίες επιβάλλουν αποκαλυπτικότερες εμφανίσεις. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι γι’ αυτή την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στιβάδα είναι: ορμονική δυσλειτουργία, κληρονομικότητα, κακή διατροφή, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα. Τα σημεία του σώματος στα οποία κάνει πιο συχνά την εμφάνισή της, είναι οι μηροί, τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική τους επιφάνεια, οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά και τα μπράτσα. Η μέθοδος endermologie του γαλλικού οίκου LPG αποτελεί παγκοσμίως την πλέον διάσημη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, της επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Πρόκειται για ένα ιατρικό μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, εγκεκριμένο από το FDA, το μεγαλύτερο και αυστηρότερο οργανισμό της Αμερικής. Η φιλοσοφία της θεραπείας endermologie στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη δράση δυο κυλίνδρων, που κινητοποιούν το δερματικό ιστό αναδιπλώνοντας τον με μαλάξεις στο σύνολο του σώματος, ενώ η ταχύτητα προγραμματίζεται από τον πίνακα ελέγχου. Πρόκειται για μη επεμβατική και ανώδυνη θεραπεία, που παρέχει ευεξία και χαλάρωση και δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών. Απλώς ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος. Ανάλογα πάντα με το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος, για να δείτε αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε περίπου 10 επισκέψεις μέσα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο από 3 εβδομάδες.

Leave a reply