Στη θάλασσα χωρίς μπρατσά… κια!

Το δέρμα στο εσωτερικό των μπράτσων χαλαρώνει και δείχνει πλαδαρό, συνήθως λόγω ηλικίας ή μετά από αυξομειώσεις βάρους, με αποτέλεσμα να μας εμποδίζει να φορέσουμε ότι επιθυμούμε, ειδικά το καλοκαίρι.  Η χαλάρωση και το περιττό λίπος των μπράτσων φαίνονται περισσότερο αντιαισθητικά όταν ανασηκώνουμε τα χέρια μας. Με τη βραχιοπλαστική, αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και δίνεται μια πιο αρμονική εμφάνιση στα μπράτσα. Στην περίπτωση που το περίσσιο λίπος στο εσωτερικό των μπράτσων δίνει την εικόνα παχουλών βραχιόνων, το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με την μέθοδο της λιπογλυπτικής.

Στη βραχιοπλαστική, αφαιρείται το περίσσιο δέρμα από το εσωτερικό των μπράτσων, αφήνοντας μία λεπτή ουλή, η οποία συνήθως δεν είναι εμφανής, λόγω του σημείου που γίνεται η τομή. Αφαιρείται τόση ποσότητα δέρματος και λίπους, ώστε να επιτευχθεί η ανόρθωση των μπράτσων και να δοθεί το επιθυμητό σχήμα. Η τομή ξεκινάει πιο πάνω από το εσωτερικό του αγκώνα και καταλήγει κοντά στο εσωτερικό της μασχάλης και υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνεται κόκκινη μετά την επέμβαση.

Η ανάρρωση πραγματοποιείται μέσα σε μερικές ημέρες μετά την επέμβαση και τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

Συνιστάται άδεια από την εργασία σας, για μία εβδομάδα. Σταδιακά, επιστρέφετε σε όλες τις προηγούμενες δραστηριότητές σας δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση. Θα χρειαστεί να φοράτε έναν ελαστικό επίδεσμο σε κάθε μπράτσο για διάστημα δύο εβδομάδων. Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί ελαφρύ πρήξιμο στα άκρα, καθώς και ήπιο μελάνιασμα, τα οποία θα υποχωρήσουν σταδιακά μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας.

 

Αν η χαλάρωση στην περιοχή των μπράτσων δεν είναι πάρα πολύ έντονη τότε μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με το μηχάνημα Accent που με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων προσφέρει σύσφιξη.

Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα. Το Accent διαθέτει για τις θεραπείες σώματος δύο κεφαλές την μονοπολική (Unilarge) η οποία μεταφέρει τη θερμότητα στους ιστούς. Καθώς επίσης και η κεφαλή (Uniform) η οποία συνδυάζει την μονοπολική ραδιοσυχνότητα με μασάζ για καλύτερη λεμφική παροχέτευση. Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται κάθε 10 μέρες περίπου. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή.

Leave a reply