Στήθος: Ένα ισχυρό όπλο γοητείας για κάθε γυναίκα

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στις γυναίκες. Άλλωστε το καλοσχηματισμένο και πλούσιο μπούστο έχει επικρατήσει να θεωρείται συνώνυμο της θηλυκότητας και αποτελεί για κάθε γυναίκα που το διαθέτει ένα ισχυρό όπλο στο παιχνίδι της γοητείας.

Η διάρκεια της αυξητικής στήθους είναι εφ’ όρου ζωής. Μετά από μια εγκυμοσύνη το στήθος της γυναίκας ενδέχεται να χαλαρώσει, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει αλλαγή των ενθεμάτων.

 

Πώς μπορεί να μεγαλώσει το στήθος;

Με ειδικά ενθέματα σιλικόνης, που τοποθετούνται χειρουργικά. Τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από ένα εξωτερικό περίβλημα το οποίο είναι φτιαγμένο από στερεά σιλικόνη. Εκείνο που αλλάζει είναι το περιεχόμενό του. Έτσι στα καθιερωμένα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη και στα πιο σύγχρονα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι τζελ σιλικόνης. Στις μέρες μας συνιστάται η χρήση των νέων ενθεμάτων σιλικόνης σε μορφή τζελ (high profile). Διαθέτουν μικρή διάμετρο βάσης ώστε να γεμίζουν το στήθος με πολύ φυσικό τρόπο. Επίσης το σχήμα τους έχει υψηλό προφίλ, δηλαδή εξέχει λίγο προς τα πάνω, σαν μυτερή σταγόνα, εξασφαλίζοντας έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το μέγεθος και το σχήμα του στήθους μπορεί να γίνει όπως το επιθυμεί η κάθε γυναίκα αφού το συζητήσει με τον γιατρό. Η αυξητική μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε συνδυασμό με ανόρθωση στήθους αν χρειάζεται.

 

Πώς γίνεται η επέμβαση και τι προσφέρουν τα νέα ενθέματα (high profile);

Υπάρχουν τρία σημεία όπου μπορεί να γίνει η μικρή χειρουργική τομή, ανάλογα με την περίπτωση: στη μασχάλη, στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και στην υπομάστιο πτυχή (κάτω από το στήθος). Μια άλλη απόφαση που λαμβάνεται στην πρώτη επίσκεψη στον γιατρό είναι αν το ένθεμα της σιλικόνης θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ της γυναίκας. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος και αυτό δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος και την περιτονία του μυός (τεχνική sub facial). Στην περίπτωση που η γυναίκα δεν έχει αρκετό όγκο στο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ για φυσικό αποτέλεσμα. Οι τομές που πραγματοποιούνται συνήθως είναι πολύ μικρές μόλις 4 εκατοστών και δεν φαίνονται. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

 

Τι ακολουθεί την επέμβαση;

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα, αλλά οπωσδήποτε θα χρειαστεί να έχει κανονίσει πενθήμερη άδεια από την εργασία της. Θα επισκεφτεί τον γιατρό την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση και μετά πάλι σε 4 ημέρες μετά την επέμβαση, ώστε να ελεγχθούν οι χειρουργικές τομές. Μετά την επέμβαση η γυναίκα φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες συνεχώς πρωί και βράδυ, ενώ στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη δύο εβδομάδες. Η γυναίκα απαγορεύεται να φορά στηθόδεσμο με μπανέλες, για 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Ενώ χρειάζεται προστασία από έντονες μυϊκές κινήσεις για ένα διάστημα 10-15 ημερών και οπωσδήποτε τη χρήση του ειδικού στηθόδεσμου, για να σταθεροποιηθεί στο στήθος στη θέση του. Μετά την τρίτη εβδομάδα περίπου μπορεί να επανέλθει κανονικά στις δραστηριότητές της (γυμναστήριο).

Leave a reply