Σβήστε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό σας

Για ν’ αντιμετωπίσουμε τα σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπό μας, μπορούμε εκτός από το facelift και την βλεφαροπλαστική να ακολουθήσουμε μια σειρά από μη επεμβατικές θεραπείες, που μπορούν να γίνουν μέσα σε μία επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.

Συνδυασμός Θεραπειών (Accent & Pixel Laser)

Αν θέλουμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να συνδυαστούν οι θεραπείες μεταξύ τους. Για να ολοκληρωθεί η διπλή τους δράση συνιστάται να γίνονται συνδυαστικά οι εφαρμογές Accent + Pixel. Ενδεικτικά η εφαρμογή 2 θεραπειών pixel με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδες για να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η σύσφιξη της επιδερμίδας. Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, παράλληλα με το pixel, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί ένα κύκλος 4 θεραπειών Accent με μεσοδιάστημα 10 ημέρες παρέχοντας έτσι επιπλέον σύσφιξη στο δέρμα μας.

Σε ποιους απευθύνονται οι θεραπείες

Σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες (AccentLaser)

Η εφαρμογή αυτή ενδείκνυται για επιδερμίδες που παρουσιάζουν μικρή ή μέτρια χαλάρωση.

Ανάπλαση δέρματος με Erbium Pixel Laser

Το Pixel ενδείκνυται για επιδερμίδες που παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, έχουν κουρασμένη όψη, καθώς και σε περιοχές όπως (πχ «το πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), ουλές από ακμή ή τραυματισμούς.

Κάθε μια από τις θεραπείες είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, ούτε αναισθησία, χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν τα νέα λέιζερ. Δεν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών, αρκεί βέβαια η θεραπεία να πραγματοποιείται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Στην εφαρμογή με το pixel, θα νιώσετε ένα ελαφρύ κάψιμο, το οποίο είναι επιφανειακό. Με το υπέρυθρο φως της δεύτερης θεραπείας, υπάρχει η αίσθηση της θερμότητας, που και πάλι είναι απόλυτα ανεκτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί σταδιακά μετά το πρώτο βράδυ. Γενικά μετά την εφαρμογή των θεραπειών δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Βέβαια, η αντηλιακή προστασία μετά είναι απαραίτητη.

BOTOX (για μέτωπο & μάτια)

Αν στο μέτωπό σας καθώς και στην περιοχή γύρω από τα μάτια συνοφρυώνεστε ή παρατηρείται ρυτίδες έκφρασης, οι οποίες δεν θέλετε να σας ακολουθούν δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε botox στα σημεία αυτά. Πρόκειται για μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη, όπου σε πολύ μικρές δόσεις δρα στον μύ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται και δρα τοπικά, χωρίς να απορροφάτε από τον οργανισμό. Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, που βρίσκονται στην περίοδο της ζωής τους, όπου αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης και γενικά η όψη του προσώπου τους δείχνει πιο κουρασμένη. Με τη βοήθεια του botox μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο και στο μέτωπο. Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός που εμφανίζεται υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-15 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Ενώ μέσα σε 6-8 μήνες το botox έχει φύγει από τους μυς και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

Οι θεραπείες με ενέσιμα, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 10-12 μήνες.

Leave a reply