Ραγάδες

Μπορεί οι ραγάδες να είναι λιγότερο ενοχλητικές από την κυτταρίτιδα, παρ’ όλα αυτά  αποτελούν ένα ακόμα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές από εμάς. Λευκές ή κόκκινες γραμμές στο σώμα μας μπορούμε να τις «σβήσουμε» με τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής. Μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία αντιμετώπισης είναι τα λέιζερ νέας γενιάς όπως το pixel που μας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.  

 

Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στη συνέχεια στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος.

Αφαιρεί την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, και διατηρεί τον περιβάλλοντα ιστό ανέπαφο, η ανάρρωση γίνεται πολύ γρήγορα, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει μέσω της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel.

Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου «όπλου», που δεν είναι μαζικής καταστροφής αλλά επιλεκτικής, είναι ότι η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν χρειάζεται αναισθησία. Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-15 λεπτά, ανάλογα βέβαια και την έκταση της περιοχής. Ενώ ο γιατρός ρυθμίζει την ένταση της συσκευής κάνοντάς τη να λειτουργεί επιφανειακά ή σε βάθος, γεγονός που εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Ανάλογα με την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών. Συνήθως συστήνονται 3-5 εφαρμογές.

Leave a reply