Πώς ν’ απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Μπικίνι, πόδια, μασχάλες, πρόσωπο μπορούν να ξεχαστούν για πάντα με τη βοήθεια της αποτρίχωσης με λέιζερ.

Η αποτρίχωση με Laser Alexandrite είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος καταστροφής των τριχών από την ρίζα. Υπόσχεται μόνιμη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει απαλή και βελούδινη επιδερμίδα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser είναι να έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη από το μαύρισμα, έτσι ώστε να επιτύχετε ένα πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Το λέιζερ αποτρίχωσης στέλνει ενέργεια στους ιστούς του σώματος και εκείνοι με τη σειρά τους, απορροφώντας την ενέργεια αυτή, θερμαίνονται.

Στην περίπτωση της αποτρίχωσης με το λέιζερ Alexandrite στέλνει ενέργεια στους ιστούς, η οποία απορροφάτε επιδερμικά από στοιχεία που έχουν σκούρο χρώμα. Δηλαδή, από μαύρες ή καστανές τρίχες. Σαν αποτέλεσμα, τόσο ο θύλακας όσο και το στέλεχος απορροφούν τη θερμότητα από το λέιζερ και τελικά καταστρέφονται. Το λέιζερ είναι απόλυτα ασφαλές αφού είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να εξολοθρεύονται μόνο οι τρίχες, χωρίς να προκαλείται βλάβη σε άλλους ιστούς του σώματος.

ΜΟΥΣΤΑΚΙ Για την αποτρίχωση στο άνω χείλος, καλό είναι όταν επισκεφθείτε τον γιατρό οι τρίχες να βρίσκονται στα στάδιο που απλώς να φαίνονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι πολύ μακριές. Αν πάντως είναι υπερβολικά μακριές, ο γιατρός θα τις κόψει με ψαλίδι. Ταυτόχρονα με το λέιζερ, στην περιοχή εφαρμόζεται και ένα ρεύμα παγωμένου αέρα, που φτάνει τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου. Θα παγώσετε λίγο, στόχος όμως είναι να μην πονέσετε. Μετά τη θεραπεία, μπορεί να κοκκινίσει λίγο η περιοχή, αυτό όμως διαρκεί από μερικές ώρες έως μια ημέρα. Με το τέλος της εφαρμογής, ο γιατρός εφαρμόζει πάγο για 20 λεπτά και μετά μια κρέμα που περιέχει κορτιζόνη για να περιορίσει το πρήξιμο και το κοκκίνισμα. Η θεραπεία διαρκεί 5 με 10 λεπτά. Συνήθως γίνονται 3 με 5 εφαρμογές, με μεσοδιάστημα 3 έως 4 εβδομάδων.

ΜΑΣΧΑΛΗ Οι τρίχες στη μασχάλη είναι περισσότερες και πιο ανθεκτικές. Το καλό, όμως, είναι ότι έχουν σκούρο χρώμα, κάτι που κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι τρίχες να φαίνονται, υπολογίστε δηλαδή να έχετε ξυριστεί 1-2 ημέρες πριν. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10-15 λεπτά. Στο τέλος, ο γιατρός θα εφαρμόσει τοπικά πάγο και μια αλοιφή με κορτιζόνη, για να υποχωρήσει το αναμενόμενο κοκκίνισμα. Αποσμητικό επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα. Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 θεραπείες, με μεσοδιάστημα 3 έως 4 εβδομάδων.

ΜΠΙΚΙΝΙ Από τις δημοφιλείς περιοχές για αποτρίχωση, η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα της τρίχας. Θεωρείται πάντως εύκολη περιοχή, καθώς οι τρίχες είναι σκούρες. Η περιοχή θα κοκκινίσει λίγο, κάτι όμως που αντιμετωπίζεται με την ειδική ενυδατική κρέμα. Θα χρειαστούν περίπου 3 με 4 συνεδρίες, για να αποκτήσετε ένα τέλειο μπικίνι!

ΠΟΔΙΑ Στην περίπτωση των ποδιών, υπάρχει το μειονέκτημα ότι οι τρίχες είναι περισσότερες και λιγότερο σκουρόχρωμες από ότι στο μπικίνι ή τις μασχάλες. Το λέιζερ, όμως, και εδώ εγγυάται βελούδινο αποτέλεσμα. Η θεραπεία κρατάει περισσότερη ώρα λόγω της έκτασης της περιοχής, υπολόγισε από 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Θα χρειαστούν από 3 μέχρι 5 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα γύρω στις 3 με 4 εβδομάδες.

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα αποτρίχωσης. Αρκεί μια επίσκεψη κάθε 1-1,5μήνα περίπου και θα έχετε την δυνατότητα να ολοκληρώσετε μετά από 6 συνεδρίες περίπου.

Αρκεί να εμπιστευτείτε έναν καλό και έμπειρο γιατρό, ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να προκληθεί ένα ελαφρύ έγκαυμα.

Leave a reply