Πώς ν’ αντιμετωπίσετε τις ραγάδες

Οι ραγάδες αποτελούν μια μορφή ουλής και έτσι η εξάλειψή τους θεωρείται δύσκολη, παρόλ’ αυτά μπορεί να επιτευχθεί βελτίωση στην εμφάνισή τους.

Η βασική διαφορά που συναντάται στις ραγάδες είναι στο χρώμα τους. Αν οι ραγάδες είναι κόκκινες είναι σχετικά πρόσφατες, ενώ αν είναι λευκές είναι πιο παλιές. Η αιτία που έχει δημιουργήσει τις ραγάδες δεν έχει σαν αποτέλεσμα διαφορά στο είδος τους. Οι ραγάδες είναι ίδιες είτε προέρχονται από εγκυμοσύνη, από την ανάπτυξη κατά τη βρεφική ηλικία, είτε από αυξομείωση βάρους. Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι τα σημεία εμφάνισής τους. Όπως συμβαίνει με τις ραγάδες της εγκυμοσύνης που δημιουργούνται συνήθως στο πάνω ή κάτω μέρος της κοιλιάς, ενώ οι ραγάδες αύξησης βάρους ή ανάπτυξης δημιουργούνται στην συνήθως στην οσφυϊκή χώρα, δηλαδή στη μέση ή ακόμη και στα πόδια.

Τόσο κατά τη διάρκειά της εγκυμοσύνης όσο και μετά από αυτή, μια γυναίκα μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό της από τις ραγάδες, με καλή ενυδάτωση και λίπανση του δέρματος της κοιλιάς. Καλό θα ήταν η περιποίηση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εγκυμοσύνη.

Το pixel εξαχνώνει την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα  διεγείρει και τις βαθύτερες στιβάδες να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγερθεί το δέρμα και να παράγει καλύτερης ποιότητας ουλώδη ιστό. Έτσι βελτιώνεται η όψη της ραγάδας, γίνεται πιο αχνή έτσι ώστε να μην φαίνεται τόσο έντονα.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας ποικίλει, ο χρόνος σχετίζεται με το μέγεθος της περιοχής στην οποία θα γίνει η εφαρμογή και την έκταση του προβλήματος. Κυμαίνεται από 15 – 45 λεπτά.

Το αποτέλεσμα εμφανίζεται σταδιακά, χρειάζονται τουλάχιστον 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων.

Η διαδικασία του pixel δεν είναι επίπονη, εφαρμόζεται και στο πρόσωπο τόσο για λείανση όσο & ανάπλαση του δέρματος. Προκαλεί απλά ένα ελαφρύ κάψιμο το οποίο υποχωρεί μετά από μερικές ώρες και ένα ελαφρύ κοκκίνισμα το οποίο επίσης σταδιακά υποχωρεί.

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της ακόμη και την ίδια μέρα. Καλό θα ήταν ν’ αποφύγει την επιστροφή στο γυμναστήριο αυθημερόν και να το επισκεφθεί μετά από 3-4 μέρες. Κι αυτό μιας και η περιοχή στην οποία θα έχει γίνει η θεραπεία για τις ραγάδες θα είναι ερεθισμένη.

Οι παρεμβάσεις αυτές στο δέρμα δεν απαγορεύονται κατά τη θερινή περίοδο, αλλά σίγουρα η θερμή περίοδος λόγω της ζέστης και της έκθεσης στον ήλιο, κάνει την εφαρμογή τους κάπως πιο δύσκολη. Θα πρέπει οι περιοχές στις οποίες γίνονται οι θεραπείες να μην εκτίθενται μετά στον ήλιο.

Παρενέργειες δεν υπάρχουν από την συγκεκριμένη θεραπεία εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις κατά την εφαρμογή της μεθόδου και λαμβάνεται ένα ιατρικό ιστορικό. Όσοι έχουν υπερευαισθησία στο δέρμα καλό θα ήταν να ενημερώνουν τον γιατρό τους.

Όλες οι ηλικίες είναι κατάλληλες για τις θεραπείες αυτές, όσο πιο νεαρό βέβαια είναι το άτομο τόσο πιο γρήγορα έρχεται το αποτέλεσμα το οποίο είναι και μόνιμο.

Leave a reply