Πώς να σβήσετε τις πανάδες μετά την εγκυμοσύνη

Οι πανάδες είναι χαρακτηριστικές αντιαισθητικές μελαγχρώσεις του δέρματος, που οφείλονται σε συγκέντρωση ενδογενούς χρωστικής, κυρίως μελανίνης και εμφανίζονται συνήθως μετά από την έκθεση στον ήλιο, ο οποίος επιδρά στο δέρμα προκαλώντας φωτογήρανση. Γι’ αυτό και γίνονται εντονότερες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το δέρμα είναι εκτεθειμένο σε πολλές βλαπτικές επιδράσεις του περιβάλλοντος και ειδικά στην ηλιακή ακτινοβολία. Απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα τόσο κατά τις περιόδους με έντονη ηλιοφάνεια όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών μετά. Ορισμένες γυναίκες που έχουν πανάδες πριν την εγκυμοσύνη τις βλέπουν μετά να φαίνονται εντονότερες ή και να πληθαίνουν, ενώ άλλες που δεν είχαν πριν παρατηρούν πως μετά κάνουν την εμφάνισή τους.


ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

٭ Peels

Το ecopeel μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη των ουλών ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα.

Λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία, υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή.

Η εφαρμογή πραγματοποιείται με την χρήση ειδικής συσκευής, η οποία λειτουργεί με ισχυρή διπλή αντλία παροχής κενού και πίεσης. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα είναι αισθητά απαλότερο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στο τέλος της θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος που εμφανίζει η κάθε επιδερμίδα.

Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δίνει στο δέρμα τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς όμως τις παρενέργειες αυτού, δηλαδή παροδικές δυσχρωμίες και αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι για αρκετό διάστημα.

Το ecopeel είναι απόλυτα φυσικό, ανώδυνο και ασφαλές. Η εφαρμογή του είναι απλή και ελεγχόμενη, με συνέπεια ακριβές αποτέλεσμα που δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς. Έτσι μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά στις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

٭ Laser

Με την μέθοδο Laser Pixel επιτυγχάνεται ανάπλαση & ανανέωση του δέρματος του προσώπου.

Η δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως ουλές, χαλάρωση ή λεπτές γραμμές. Με αυτήν τη μέθοδο, το περιβάλλον του γύρω ιστού παραμένει ανέπαφο και η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel. Άμεσα, η όψη της επιδερμίδας αποκαθίσταται και δείχνει πιο νεανική και υγιής. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Συνήθως συνιστώνται 2-3 εφαρμογές, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 3 εβδομάδες περίπου.

Αμέσως μετά το λέιζερ pixel εφαρμόζεται ειδική μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά περίπου, που αποτελείται από κολλαγόνο, υαλουρονικό και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως πολυβιταμίνες. Η μάσκα έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει και ανανεώνει την επιδερμίδα του προσώπου. Διεγείρει τους ινοβλάστες συντελώντας στην αναγέννηση του κολλαγόνου, ενώ βοηθά και στη μείωση των λεπτών γραμμάτων & ρυτίδων χάρη στην ενυδάτωση και ενεργοποίηση του κολλαγόνου που προσφέρει. Με την εφαρμογή του λέιζερ pixel ανοίγουμε τους πόρους  της επιδερμίδας, έτσι ώστε μετά με την σειρά τους να εισχωρήσουν σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας. Αυτή η εν τω βάθει  δράση στον ιστό του δέρματος επανα-ενεργοποιεί την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αντιγήρανσης.

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο μετά την εφαρμογή της θεραπείας και φυσικά η χρήση αντηλιακού στο πρόσωπο.

Leave a reply