Πώς να λάμψετε στο ρεβεγιόν

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι συναντήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αρχίζουν και πυκνώνουν. Καιρός λοιπόν να περιποιηθούμε λίγο περισσότερο την εξωτερική μας εμφάνιση. Για ν’ αποκτήσουμε μια λαμπερή όψη στο πρόσωπό μας, για την ημέρα του ρεβεγιόν – κι όχι μόνο -μπορούμε να το πετύχουμε με απλές και μη επεμβατικές θεραπείες αισθητικής. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας προτείνει μερικές από αυτές, όπως είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, η ενυδάτωση και οι εφαρμογές λέιζερ.

 

Για βελτίωση της υφής του δέρματος και λάμψη δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel)

Το ecopeel επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα. Ενδείκνυται επίσης και για ν’ αντιμετωπίσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία, υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή. Έτσι, επιτυγχάνεται η εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνεται η λιπαρότητα του δέρματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα. Για ν’ αντιμετωπίσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια το ecopeel συμβάλλει σημαντικά, όπως και η εφαρμογή της μεσοθεραπείας στην περιοχή με υαλουρονικό νέας γενιάς.

 

Για άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου (υαλουρονικό οξύ)

Την δραστική ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου καθώς και του ντεκολτέ, μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή με υαλουρονικό οξύ.

Σε ειδική αραιωμένη μορφή που βοηθά στην τόνωση του δέρματος και διαρκεί 3-4 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στο δέρμα, και λειτουργεί με την προσέλκυση και τη δέσμευση του νερού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

 

Για εξάλειψη των ρυτίδων (botox)

Σβήνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το μεσόφρυο και το μέτωπο. Με λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί  τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Μέσα σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Σε 6 μήνες περίπου μετά η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει να «φεύγει» από τους μυς, ενώ αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

 

Ανανέωση της επιδερμίδας του προσώπου με καθαρισμό & ενυδάτωση

Ο βαθύς καθαρισμός αποτελεί μια σημαντική διαδικασία για ένα λαμπερό, φωτεινό και υγιές δέρμα, ο συνδυασμός δε με μία βαθιά ενυδάτωση είναι η ιδανική λύση για την επαναφορά του ταλαιπωρημένου δέρματος. Ο καθαρισμός προσώπου με το υπερσύγχρονο μηχάνημα IONTOCOMED, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ τα προϊόντα που εφαρμόζονται στη συνέχεια επιλέγονται ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

Ο καθαρισμός ξεκινά με γαλάκτωμα και λοσιόν, ενώ συνεχίζεται με απολέπιση  με σκοπό την ευκολότερη εξαγωγή του σμήγματος και την καλύτερη διείσδυση των προϊόντων. Στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του ατμού από το ειδικό μηχάνημα πραγματοποιείται η διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις, ενώ χάρη στο υψίσυχνο ηλεκτρικό ρεύμα που εκπέμπει το μηχάνημα σε όλη τη διάρκεια του καθαρισμού, παρέχεται απόλυτη αντιβακτηριδιακή προστασία. Μετά τον καθαρισμό και ενώ το δέρμα είναι πλέον απολύτως καθαρό εφαρμόζεται ειδικό serum, που με τη βοήθεια του μηχανήματος ιονισμού – μηχάνημα που εκπέμπει ηλεκτρικό ρεύμα σε ειδικές συχνότητες – διεισδύει μέχρι τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Τέλος, εφαρμόζεται μάσκα προσώπου ανάλογα με τον τύπο δέρματός, καθώς και επουλωτική, αντισηπτική ή καταπραϋντική κρέμα.

Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος, ιδίως για τις ταλαιπωρημένες από τον ήλιο και κουρασμένες επιδερμίδες. Αντενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις φλεγμονής στο δέρμα. Καλό είναι να επαναλαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

 

Ανάπλαση προσώπου με λέιζερ Pixel

Αν επιθυμούμε βελτίωση της υφής του δέρματός, μείωση των ρυτίδων και εξάλειψη των καφέ κηλίδων, που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο, το Erbium Pixel, μια πρωτοποριακή εφαρμογή λέιζερ, αποτελεί ιδανική λύση μιας και προσφέρει ολική ανανέωση στο πρόσωπο. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως π.χ. ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Ενδεικτικά συνιστάται η εφαρμογή 2-3 θεραπειών λέιζερ pixel με μεσοδιάστημα 10-15 μέρες περίπου για να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η ολική ανάπλασή του.

 

Leave a reply