Πώς να διορθώσετε τις ατέλειες στο σώμα σας

Αν θέλετε ένα πιο σφιχτό σώμα με καλοσχηματισμένες αναλογίες δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μια από τις επεμβατικές και μη θεραπείες που σας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. Έτσι, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες μπορείτε να δείτε την αλλαγή στο σώμα σας και να υποδεχτείτε την άνοιξη ανανεωμένες με ένα καλλίγραμμο σώμα.

 

Λιπογλυπτική σώματος με τη μέθοδο Bodytite που προσφέρει & σύσφιξη

Γλουτοί, κοιλιά, μηροί, εσωτερικό γονάτων και μπράτσα είναι οι περιοχές όπου συσσωρεύετε συχνότερα το λίπος. Σε περίπτωση όπου η έκταση του προβλήματος είναι αρκετά μεγάλη και ο γιατρός θα προσθέσει ένα στοιχείο σύσφιξης στην περιοχή, ιδιαίτερα στην εξωτερική πλευρά των μηρών ή και στην εσωτερική πλευρά των μηρών, μπορεί να γίνει χρήση της νέας μεθόδους της λιποαναρρόφησης με την βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων Bodytite.

Με την νέα αυτή τεχνική αφού πρώτα γίνει μια μικρή οπή στο δέρμα, όπως πραγματοποιείται στην κλασική λιποαναρρόφηση, και πριν προχωρήσει στην λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται μια ειδική, λεπτή κάνουλα του μηχανήματος RF.

Αρχικά ο γιατρός τοποθετεί την λεπτή αυτή κάνουλα κάτω από το δέρμα και με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων – που παράγουν θερμότητα – λιώνει το λίπος κάτω από το δέρμα και συνεχίζει με την λιποαναρρόφηση, ενώ τέλος αφαιρεί το λιωμένο λίπος.

Το πλεονέκτημα της καινούργιας αυτής μεθόδου είναι ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος ανάρρωσης του ασθενούς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε επιλεγμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι δύσκολη η αφαίρεση του λίπους, χρειαζόμαστε να προκαλέσουμε με την θερμότητα αυτή κάποιου βαθμού σύσφιξη στο δέρμα, ο γιατρός να είναι πιο επιθετικός για την αφαίρεση λίπους και την επίτευξη σύσφιξης.

 

Συμβουλευτικά tips για μετά την λιπογλυπτική

Μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας και σιγά σιγά μέσα στις επόμενες ημέρες να επανέλθετε σταδιακά στις καθημερινές σας δραστηριότητες – αποφεύγοντας τουλάχιστον κατά τις πρώτες μέρες την έντονη σωματική άσκηση. Είναι απαραίτητο για 2-4 εβδομάδες μετά να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ. Την πρώτη ημέρα συνιστάται ξεκούραση και ελαφρύ περπάτημα στο σπίτι. Επιστροφή στις δραστηριότητές γίνεται μετά από 3-4 μέρες.

Τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά, με σταδιακά συνεχή βελτίωση για διάστημα 6-12 εβδομάδων μετά το τέλος της επέμβασης.

 

Ραδιοσυχνότητες (Laser Accent) για σύσφιξη & γλυπτική σώματος 

Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Το σύστημα Accent βοηθάει στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη και να τονίσουμε τα άκρα. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 10 μέρες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να γίνει συνδυαστικά με την μέθοδο Endermologie που κάνει λεμφικό μασάζ.

 

Λεμφικό μασάζ με Endermologie για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και σμιλευμένη σιλουέτα

Η θεραπεία “Endermologie” του γαλλικού οίκου LPG αποτελεί παγκοσμίως την πλέον διάσημη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, επιδερμικής χαλάρωσης και τοπικού πάχους. Η φιλοσοφία της θεραπείας στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν το δερματικό ιστό. Αυτή η δερματική διέγερση βοηθάει στον εναρμονισμό του συνδετικού ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία τόσο την αιματική όσο και την λεμφική εξαλείφοντας έτσι τα μεταβολικά υπολείμματα. Απλά ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος. Κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας η γυναίκα φοράει ένα ειδικό κορμάκι – LPG bodywear – το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του. Χρειάζονται περίπου 10-15 θεραπείες για να φανεί το αποτέλεσμα – ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος που υπάρχει – και ακολουθούν μια με δυο θεραπείες το τρίμηνο για συντήρηση του αποτελέσματος.

Ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει κατά περίπτωση υπολογίζεται κατά μέσο όρο ότι θα χρειαστούν 15-20 επισκέψεις.

 

Ένα πιο αδύνατο και καλλίγραμμο σώμα με πιο απαλό και σφιχτό δέρμα, είναι τα αποτελέσματα που ακολουθούν την εφαρμογή του Endermologie.

Το λεμφικό μασάζ (Endermologie) καθώς και οι ενέσεις καφεΐνης (μεσοθερπαεία) αποτελούν τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.  

 

Μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αποτελεί η μεσοθεραπεία. Πρόκειται λοιπόν για μια μη επεμβατική μέθοδο, με ενέσεις που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία εγχέονται στο δέρμα μέσω μικροσκοπικών βελονών και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα συσφίγγουν το δέρμα, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες.

Η ασθενής αφού έχει ολοκληρώσει έναν αριθμό συνεδριών, μπορεί 6 μήνες μετά να επαναλάβει μερικές συνεδρίες για διατήρηση του αποτελέσματος. Συνήθως συστήνονται τρεις επαναληπτικές εφαρμογές (μία ανά εβδομάδα).

Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία της εφαρμογής, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά.

Leave a reply