Πώς να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής, μπορούμε να αλλάξουμε ότι μας ενοχλεί και να βελτιώσουμε την εικόνα μας, απαλλαγμένοι από το περιττό πάχος και στην περιοχή της κοιλιάς. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας εξηγεί όλες τις μεθόδους που βοηθούν ν’ αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά!

 

Το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά, με την πάροδο του χρόνου, συνήθως αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική. Για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, μπορεί να εφαρμοστεί η κοιλιοπλαστική στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς και να συσφίξει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Κατάλληλοι υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι άντρες και γυναίκες που έχουν χαλαρωμένο δέρμα που περισσεύει στην περιοχή της κοιλιάς (συνήθως αποτέλεσμα μεγάλης απώλειας βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη στις γυναίκες), καθώς και χαλαρούς κοιλιακούς μυς. Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται το περίσσιο λίπος, συσφίγγοντας τους μυς της κοιλιάς και λεπταίνοντας την περιοχή της μέσης. Όσοι εμφανίζουν καλή ελαστικότητα δέρματος και μέτρια ποσότητα περίσσιου κοιλιακού λίπους, μπορεί να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και μόνο με λιποαναρρόφηση στην κοιλιά. Αυτό συνήθως αφορά τους άνδρες που διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματός τους περισσότερο απ’ ότι οι γυναίκες.  Ενώ οι περιοχές του λίπους κάτω από το δέρμα τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές από ότι στις γυναίκες, με αποτέλεσμα η λιποαναρρόφηση να είναι συνήθως περισσότερο αποτελεσματική σε αυτούς.

Ιδανικοί υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική θεωρούνται επίσης άτομα με κανονικό ή ελαφρά αυξημένο σωματικό βάρος, που εμφανίζουν χαλάρωση και λιπώδη αποθήκη στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς.

Στις γυναίκες η εγκυμοσύνη επηρεάζει, όπως είναι φυσικό, πάρα πολύ την περιοχή της κοιλιάς, λόγω της διάτασής της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ραγάδων και τη δημιουργία χαλάρωσης, τόσο στους μυς όσο και στο δέρμα της κοιλιάς. Οι ραγάδες δύσκολα θεραπεύονται, μπορεί όμως να περιοριστεί η εμφάνισή τους με συχνή λίπανση και περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν μια γυναίκα παρουσιάζει έντονη χαλάρωση μετά την εγκυμοσύνη μπορεί να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική, για την αφαίρεση του περιττού δέρματος και συρραφή των μυών.

Προεγχειρητικά

Συνιστάται περιορισμός του καπνίσματος καθώς και του αλκοόλ, η ασπιρίνη και οι πολυβιταμίνες απαγορεύονται και είναι απαραίτητη η ανάρρωση για διάστημα 10-15 ημερών.

Η διαδικασία

Ο γιατρός θα εξετάσει το πρόβλημα και θα συστήσει τι χρειάζεται καλύτερα (μίνι κοιλιοπλαστική, κοιλιοπλαστική ή κοιλιοπλαστική σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση). Στο χειρουργείο αφαιρούνται το περιττό λίπος και δέρμα από το μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς και συσφίγγονται οι μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Η επέμβαση διαρκεί από μία έως και δυόμισι ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τη μέθοδο αντιμετώπισης.

Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης, η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα. Σε μεγαλύτερη χαλάρωση, χρειάζεται γενική αναισθησία και παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ.

Η μίνι κοιλιοπλαστική διαρκεί μία με μιάμιση ώρα και γίνεται με χειρουργική τομή ακριβώς πάνω από το εφήβαιο, με μήκος που διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση.

Ο ομφαλός μένει στη θέση του και η χαλάρωση διορθώνεται με την αφαίρεση του περιττού λίπους.

Η ολική κοιλιοπλαστική, γίνεται με χειρουργική τομή διαγώνια, περνώντας πάνω από το εφήβαιο και μικρή τομή γύρω από τον ομφαλό. Το δέρμα και το λίπος κινητοποιούνται ψηλά έως το στέρνο και η ποσότητα που περισσεύει και προκαλεί τη χαλάρωση, αφαιρείται. Το κοιλιακό τοίχωμα σφίγγεται με μόνιμα ράμματα.

Μετά το χειρουργείο

Τοποθετείται ένας ελαστικός επίδεσμος γύρω από την κοιλιά, καθώς και δύο παροχετεύσεις που θα παραμείνουν για 24 ώρες. Για 3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί να φοράτε τον ειδικό, ελαστικό επίδεσμο.

Μετά την επέμβαση χρειάζεται ανάρρωση, από μία έως τρεις εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Ο ελαστικός επίδεσμος φοριέται μέρα και νύχτα και ο/η ασθενής κοιμάται με ελαφρώς ανασηκωμένη την πλάτη, για τα πρώτα τρία με τέσσερα βράδια. Επιτρέπεται το ελαφρύ περπάτημα στο σπίτι και σταδιακά αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός. Απαγορεύονται οι δουλειές του σπιτιού για διάστημα δύο εβδομάδων και το γυμναστήριο για τρεις εβδομάδες. Μετά από μία εβδομάδα, γίνεται η πρώτη επίσκεψη στον γιατρό και ελέγχονται οι τομές. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Η ασθενής ελέγχεται ξανά, μετά από μία ακόμη εβδομάδα. Οι χειρουργικές τομές διαφέρουν σε κάθε άτομο, ανάλογα με το δέρμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου βελτιώνονται, στις περισσότερες περιπτώσεις. Άλλωστε βρίσκονται σε τέτοιο σημείο, ώστε να καλύπτονται από το εσώρουχο ή το μαγιό.

Τα αποτελέσματα

Εμφανίζονται σταδιακά και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες. Στο τέλος της αποθεραπείας η κοιλιά εμφανίζεται πιο λεία, σφικτή & γεροδεμένη.

Διάρκεια αποθεραπείας

Η αποθεραπεία κρατάει από 1 έως 3 εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ο γιατρός θα σας συστήσει να απέχετε από την εργασία σας, ενώ για να επισκεφθείτε το γυμναστήριο θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

 

Σφιχτή κοιλιά μη επεμβατικά με ραδιοσυχνότητες (Accent)

Αν τώρα το πάχος στην περιοχή της κοιλιάς δεν είναι τόσο έντονο, τότε μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια μη επεμβατική εφαρμογή, όπως είναι η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων με το μηχάνημα Accent. Με τη βοήθεια της εφαρμογής αυτής, μπορούμε να βελτιώσουμε το περίγραμμα των γραμμών του σώματός μας  συρρικνώνοντας τα λιποκύτταρα και συσφίγγοντας το δέρμα μας.

Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς, που έχει ταλαιπωρηθεί ειδικά μετά από μια εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις βάρους. Το σύστημα Accent βοηθάει στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος επιθυμούμε. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς καθώς και να επιτευχθεί γλυπτική του σώματος.

Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα. Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος και να προκαλέσει σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Το Accent διαθέτει για τις θεραπείες σώματος δύο κεφαλές την μονοπολική (Unilarge) η οποία μεταφέρει τη θερμότητα στους ιστούς. Καθώς επίσης και η κεφαλή (Uniform) η οποία συνδυάζει την μονοπολική ραδιοσυχνότητα με μασάζ για καλύτερη λεμφική παροχέτευση. Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται κάθε 10-15 μέρες. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-5 συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή. Η διαδικασία της θεραπείας Accent είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μπορείτε μετά την εφαρμογή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

 

Σβήστε ραγάδες και τοπικό πάχος στην κοιλιά με την συνδυαστική εφαρμογή CO2 διοξείδιο του άνθρακα (Venusian) & O2 οξυενδοδερμίας (oxyendodermia)

Η νέα πρωτοποριακή τεχνική Gas Contouring (CO2 + O2), βοηθά στην αντιμετώπισή αισθητικών προβλημάτων, χρησιμοποιώντας ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα και καθαρό οξυγόνο υπό πίεση. Ο συνδυασμός αυτός ενεργοποιεί ζωτικές λειτουργίες του δέρματος όπως είναι η παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα ένα πιο λείο και σφριγηλό δέρμα.

Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας διοχετεύεται ιατρικό διοξείδιο του άνθρακα στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα, ενδοδερμικά ή υποδόρια. Αμέσως μετά η αιμοσφαιρίνη του αίματος απελευθερώνει αυξημένες ποσότητες οξυγόνου τοπικά, δεσμεύοντας το ιατρικό διοξείδιο, το οποίο στη συνέχεια απομακρύνεται από τον οργανισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη οξυγόνωση της περιοχής.

Μιας και η αιμοσφαιρίνη που περιέχεται στο αίμα μας «κουβαλά» οξυγόνο, όταν «συναντά» το διοξείδιο έχει την τάση να απελευθερώνει το οξυγόνο και να προσκολλάται στο διοξείδιο. Μετά την θεραπεία με το ιατρικώς χορηγούμενο διοξείδιο του άνθρακα, ακολουθεί η εφαρμογή της οξυενδοδερμίας η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά, σαν «όχημα» μεταφοράς ενεργών ουσιών. Η μη ενέσιμη έγχυση καθαρού οξυγόνου με πίεση πάνω στο δέρμα, συνδυάζεται με ήπια λεμφική αποσυμφόρηση.

Το δέρμα προετοιμάζεται για την έγχυση οξυγόνου με την βοήθεια ειδικών rollers, η κυλιόμενη κίνηση και η χρήση κενού αέρα και αναρρόφησης, διεγείρουν τις λειτουργίες του και επιταχύνεται η ροή του αίματος. Αφού ολοκληρωθεί η προετοιμασία με το roller, γίνεται η έγχυση του καθαρού οξυγόνου και των ενεργών ουσιών που οδηγούν στην επαναδραστηριοποίηση των ζωτικών λειτουργιών του δέρματος και την διέγερση της βιοσύνθεσης του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος.

 

Περιοχές & Διάρκεια εφαρμογών

Στο σώμα: Για ραγάδες στην κοιλιά, στα πόδια ή την μέση. Επίσης για τοπικό πάχος, ψωμάκια και κυτταρίτιδα στα σημεία που εμφανίζονται (μπράτσα, γλουτοί, μηροί) συνιστώνται 8-10 εφαρμογές περίπου, 1 ανά εβδομάδα. Η διάρκειας της κάθε θεραπείας υπολογίζεται στα 45 λεπτά περίπου.

 

 

Leave a reply