Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας

Αν το πρόσωπό μας εμφανίζει θαμπή όψη αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι η εφαρμογή της θεραπείας ecopeel (δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους). Οι μικροκρύσταλλοι έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας. Το δέρμα μπορεί να κοκκινίσει λίγο μετά από την εφαρμογή για λιγότερο από 24 ώρες. Μετά χρειάζεται να προστατεύσουμε την επιδερμίδα για 48 ώρες περίπου. Μετά την εφαρμογή και αφού έχουμε αλείψει την περιοχή με την κατάλληλη ενυδατική κρέμα το δέρμα μας φαίνεται πιο λαμπερό και φωτεινό. Επίσης είναι απαραίτητο καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου να εφαρμόζουμε αντηλιακό στο πρόσωπό μας, ώστε ν’ αποφεύγουμε την εμφάνιση σημαδιών φωτογήρανσης, όπως είναι οι πανάδες. Η θεραπεία με τους μικροκρυστάλλους μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιοχές όπου εμφανίζονται ουλές, σε διάφορα σημεία του σώματος. Σκοπός της θεραπείας είναι η διέγερση των σημείων όπου υπάρχουν οι ουλές αυτές και η παραγωγή κολλαγόνου για να βελτιωθεί η εμφάνιση της περιοχής.

Αν τώρα αυτό που μας απασχολεί είναι η συνοφρυωμένη και ταυτόχρονα κάπως «λυπημένη» εικόνα του προσώπου μας, ιδιαίτερα στις περιοχές γύρω από τα μάτια και ανάμεσα στα φρύδια. Τότε μπορεί να εφαρμοστεί βοτουλινική τοξίνη (botox) έτσι ώστε να λειανθούν οι ρυτίδες. Οι γραμμές έκφρασης γύρω από τα μάτια, ή αλλιώς «το πόδι της χήνας», όπως συνηθίζεται να λέγεται, υπάρχει πιθανότητα να γίνουν πιο έντονες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό οφείλεται στο δυνατό φως που αναγκάζει τους μυς σε πιο έντονη σύσπαση.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο – και όχι μόνο – είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τα σημάδια του σώματός μας όπως είναι οι ελιές (σπίλοι). Τα σημάδια αυτά μπορεί να εμφανίζονται είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα. Αυτό που χρειάζεται να παρατηρούμε είναι αν έχουν αλλάξει χρώμα, σχήμα, μέγεθος, αν πονάνε ή ματώνουν και γενικά οποιαδήποτε αλλαγή. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε κάτι ανησυχητικό θα χρειαστεί να επισκεφθούμε έναν ειδικό για να εξετάσει τους μελαγχρωματικούς σπίλους αυτούς και να εφαρμόσει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης. Η αφαίρεσή τους πραγματοποιείται είτε με λέιζερ είτε με χειρουργική αφαίρεση, η δεύτερη αποτελεί και την καλύτερη μέθοδο για να ληφθεί δείγμα και να σταλεί για ιστολογική εξέταση. Εφόσον δεν προχωρήσουμε σε αφαίρεσή τους χρειάζεται παρακολούθηση και εφαρμογή αντιηλιακού στην περιοχή. Βέβαια ακόμη και μετά την αφαίρεση των σπίλων, για να αντιμετωπίσουμε τις μικρές ουλές που μπορεί να δημιουργηθούν στην περιοχή, καλό θα είναι εδικά το πρώτο καλοκαίρι μετά να εφαρμόζουμε αντιηλιακό στα σημάδια αυτά, ώστε να μην απορροφήσουν υπερβολική ηλιακή ενέργεια.

Αν πάλι υπάρχουν στο σώμα μας σημάδια από εγκαύματα ή ουλές από προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις, τότε αυτές μπορούν να βελτιωθούν είτε με την εφαρμογή μικροκρυστάλλων, είτε με την εφαρμογή του λέιζερ pixel. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για 4-5 μέρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Αμέσως μετά εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα και συνιστάται να επαναλάβουμε την θεραπεία μετά το τέλος του καλοκαιριού για να πετύχουμε ακόμη καλύτερη βελτίωση στην εμφάνισή μας. Συνήθως αποφεύγεται η εφαρμογή θεραπειών λέιζερ Ιούλιο και Αύγουστο, όπου υπάρχει πιο έντονη ηλιοφάνεια.

Επίσης διαδεδομένη θεραπεία πριν το καλοκαίρι είναι και η χρήση του υαλουρονικού στο πρόσωπο για να διορθώσουμε τις ρινοπαρειακές αύλακες, δηλ. τις βαθιές γραμμές οι οποίες ξεκινούν από την μύτη και πηγαίνουν προς το στόμα. Επίσης εφαρμόζεται για να τονιστούν τα ζυγωματικά στο πρόσωπο εκείνο που λόγω απώλειας βάρους ή λόγω της διαδικασίας της γήρανσης έχει χάσει τον όγκο του στην περιοχή. Ακόμη και μικρή ποσότητα υλικού μπορεί να προσφέρει στο πρόσωπο μια πιο λαμπερή και πιο νεανική όψη. Η εφαρμογή του υαλουρονικού πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του την επόμενη μέρα. Υπάρχει περίπτωση μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί κάποια μικρή εκχύμωση ή μελανιά.

Leave a reply