Πώς μπορείτε να ενισχύσετε τα ζυγωματικά σας.

Για την ενίσχυση των ζυγωματικών χρησιμοποιούνται σήμερα κυρίως δύο ενέσιμα υλικά (υαλουρονικό και πολυγαλακτικό οξύ) που μπορούν να προσφέρουν όγκο στα βαθουλωμένα – λόγω ηλικίας ή κατασκευής – μάγουλα.

Έχοντας πρώτα πραγματοποιήσει τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή καλύπτοντας τα κενά. Η διόρθωση είναι άμεση. Για 2-3 ημέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο ή κοκκινίλα. Το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό και έχει διάρκεια από έξι μήνες έως έναν χρόνο.

Η ενίσχυση στα ζυγωματικά μπορεί επίσης να γίνει με μεταφορά λίπους στο πρόσωπο. Με ειδικές βελόνες γίνεται η συλλογή του λίπους από την εσωτερική πλευρά του γόνατος ή από την κοιλιά και τοποθετείται στην περιοχή των ζυγωματικών. Η επιστροφή στην εργασία σας μπορεί να γίνει ύστερα από 2-3 ημέρες.
Για πιο μόνιμο αποτέλεσμα μπορεί να γίνει εισαγωγή στερεών ενθεμάτων σιλικόνης στα ζυγωματικά. Η επέμβαση γίνεται σε χειρουργείο με γενική αναισθησία και διαρκεί από μισή ώρα έως σαράντα πέντε λεπτά, με μια τομή που γίνεται στο εσωτερικό του άνω χείλους ή του κάτω βλεφάρου. Κατόπιν δημιουργείται μια θήκη και εισέρχεται το ένθεμα.
Ο γιατρός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη στοματική υγιεινή, τη διατροφή και τους περιορισμούς στις δραστηριότητες μετά την επέμβαση. Η ικανότητα κίνησης του στόματος και των χειλιών μπορεί να μειωθεί προσωρινά. Τα ράμματα για το κλείσιμο της τομής μέσα στο στόμα συνήθως απορροφώνται μέσα σε δέκα ημέρες.

Leave a reply