Πώς να αποκτήσετε καλλίγραμμα πόδια

Τα λεπτά και χωρίς κυτταρίτιδα πόδια αποτελούν ένα από τα πιο σέξι σημεία σε μια γυναίκα και αναμφισβήτητα όνειρο για κάθε μια από εμάς. Τι μπορούμε να κάνουμε αν δεν διαθέτουμε τις αδύνατες γάμπες και την καλλίγραμμη σιλουέτα ενός μοντέλου; Με την βοήθεια της αισθητικής ιατρικής και πλαστικής χειρουργικής μπορούμε να απαλλαγούμε από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού στα πόδια, καθώς και τα ενοχλητικά «ψωμάκια» ακολουθώντας μία από τις μεθόδους που μας προτείνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

 

Συνδυασμός Ραδιοσυχνοτήτων (Accent) και λεμφικού μασάζ (Endermologie)

Το σύστημα Accent χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων, τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Χάρη στην ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων αυξάνεται η θερμότητα του στρώματος της δερμίδας, που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Αυτή η στοχευμένη ενέργεια βοηθάει στην αναδιοργάνωση του κυτταρικού περιβάλλοντος και διεγείρει τα κύτταρα για την απελευθέρωση των τοξινών, την αποσυμφόρηση των κατακρατήσεων και την παραγωγή νέου κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα. Στην κοιλιά και στα μπράτσα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να προκαλέσει σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Το Accent διαθέτει για τις θεραπείες σώματος δύο κεφαλές την μονοπολική (Unilarge) η οποία μεταφέρει τη θερμότητα στους ιστούς. Καθώς επίσης και η κεφαλή (Uniform) η οποία συνδυάζει την μονοπολική ραδιοσυχνότητα με μασάζ για καλύτερη λεμφική παροχέτευση. Η εφαρμογή γίνεται από τον γιατρό με τον ίδιο τρόπο όπως και στο πρόσωπο. Δηλαδή απλώνεται στα σημεία που επιθυμούμε να γίνει η εφαρμογή το ειδικό λαδάκι και με κυκλικές κινήσεις ο γιατρός εφαρμόζει την ειδική κεφαλή πάνω στην «πάσχουσα» περιοχή. Η αίσθηση που έχει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι σαν αυτή ενός «ζεστού μασάζ».

Τα αποτελέσματα που υπόσχεται το Accent, κάνοντας γλυπτική στην περιοχή του σώματος, είναι άμεσα ορατά και δραστικά: απαλότερο δέρμα, πιο λεπτή και σμιλευμένη σιλουέτα. Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτούνται ορισμένες μόνο συνεδρίες για την ολοκλήρωσή της. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση!

Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που πραγματοποιείται η εφαρμογή, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 15 μέχρι και 45 λεπτά. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 5-6 συνεδρίες. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή. Η διαδικασία της θεραπείας αυτής είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη.

Η θεραπεία Accent απευθύνεται σε όσους επιθυμούν απώλεια τοπικού πάχους και πόντων μαζί. Ενδείκνυται αν θέλετε να αποκτήσετε πιο λεπτούς γοφούς και  μηρούς, καθώς επίσης και να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα.

Η θεραπεία με το Accent αντενδεικνύεται σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιας μορφής δερματοπάθεια, βηματοδότης, επίσης κατά της διάρκεια της θεραπείας αφαιρούνται όλα τα μεταλλικά αντικείμενα που πιθανόν να φοράει μία γυναίκα, όπως ρολόι, κοσμήματα κλπ. Επίσης απαγορεύεται στις εγκύους.

Η εφαρμογή Accent αποτελεί μία πλήρη θεραπεία για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, παρόλα αυτά, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να γίνει συνδυαστικά με την μέθοδο Endermologie που κάνει λεμφικό μασάζ.

Κατά τον συνδυασμό των δύο αυτών θεραπειών μπορεί να πραγματοποιείται μία εφαρμογή Accent κάθε 15 μέρες και στο μεσοδιάστημα να πραγματοποιούνται οι εφαρμογές Endermologie 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ένα ακόμη – σχετικά καινούργιο – όπλο στα χέρια των πλαστικών χειρουργών, που μπορεί να χαρίσει όγκο σε περιοχές που πριν δεν ήταν εφικτό με μη επεμβατικούς τρόπους είναι το  Macrolane. Πρόκειται για ένα νέας γενιάς filler, που χάρη στην ειδική σύνθεσή του χρησιμοποιείται για να ανορθώσει, να επαναδιαμορφώσει και να αυξήσει το μέγεθος στα σημεία του σώματος που έχουμε ανάγκη. Μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές που παρουσιάζουν χαλάρωση όπως είναι τα οπίσθια καθώς και στις γάμπες για γέμισμα, όταν αυτές είναι πολύ αδύνατες και χωρίς όγκο. Η εφαρμογή του Macrolane γίνεται με τοπική αναισθησία, όπου με μια πολύ μικρή τομή ο πλαστικός χειρουργός εισάγει το υλικό στα σημεία που χρειάζεται. Ιδανική υποψήφια για την συγκεκριμένη εφαρμογή είναι μια γυναίκα η οποία διαθέτει καλή φυσική υγεία. Η εφαρμογή διαρκεί μισή έως μία ώρα και συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε μία συνεδρία. Μπορεί να επαναληφθεί μετά από ένα χρόνο. Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις δραστηριότητές σας. Τα αποτελέσματα διαρκούν για 18 μήνες περίπου. Δεν ενδείκνυται αν η γυναίκα παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση, λαμβάνει ασπιρίνη ή πάσχει από κάποια νόσο του ανοσοποιητικού. Πιθανές επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή του Macrolane είναι η μόλυνση της περιοχής, το πρήξιμο και οι μώλωπες. Ωστόσο, η εφαρμογή του από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο των επιπλοκών.

Leave a reply