Πρώτες Ρυτίδες στα μάτια?

Είναι αλήθεια ότι η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και ευάλωτη γιατί το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό. Έτσι τα σημάδια του χρόνου μπορεί να κάνουν την επίσκεψη τους ακόμα και σε πολύ νέες ηλικίας, συνήθως όμως εμφανίζονται καθώς διανύεις την δεκαετία των τριάντα. Όποια κι αν είναι πάντως η ηλικία σου, αν το δέρμα σoυ στην περιοχή γύρω από τα μάτια παρουσιάζει χαλάρωση, δυσχρωμίες και τις πρώτες λεπτές ρυτίδες δίδοντας μια πιο κουρασμένη όψη στο πρόσωπο, μπορείς να βελτιώσεις αυτή την εικόνα με τη βοήθεια της κοσμητικής ιατρικής και να αποκτήσεις ένα σαγηνευτικό βλέμμα! Μάλιστα στην περίπτωση που δεν υπάρχει σημαντική εναπόθεση λίπους στους βαθύτερους ιστούς, αποφεύγεις και το νυστέρι, αφού υπάρχουν και μη επεμβατικοί τρόποι για να διορθωθούν αυτές οι ατέλειες.

 

Βοtox όχι μόνο για το μέτωπο

Είναι γνωστό ότι το δημοφιλές ενέσιμο υλικό botox που δρα στον μυ αποτρέποντας τις συσπάσεις χρησιμποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα για τις ρυτίδες στο μέτωπο και το μεσόφρυο.  Ξέρεις όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περιοχή γύρω από τα μάτια; Με αυτό τον τρόπο σβήνονται τα σημάδια του χρόνου γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας). Μέσα σε λίγα λεπτά, με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας η βοτουλινική τοξίνη (botox) εγχέεται και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός που μπορεί να εμφανιστεί μετά υποχωρεί σε 30 λεπτά περίπου μετά την εφαρμογή, ενώ μπορείς να επιστρέψεις αμέσως στις δραστηριότητές σου. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά 7-15 μέρες μετά την εφαρμογή και διαρκούν συνήθως 6 μήνες περίπου.

 

Υαλουρονικό στα μάτια

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή του υαλουρονικού για την βελτίωση της περιοχής των ματιών που συντελεί στην αποφυγή της κουρασμένης όψης τους.

Το υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να «γεμίσει» συνήθως τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και την περιοχή των χειλιών. Στην περίπτωση που το γέμισμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λεπτές και επιφανειακές ρυτίδες, όπως αυτές στην περιοχή των ματιών, τότε το υαλουρονικό εφαρμόζεται σε αραιωμένη μορφή πιο επιφανειακά. Καλύπτοντας έτσι τις λεπτές ρυτίδες – γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια, βοηθώντας παράλληλα ν’ αντιμετωπιστούν μαύροι κύκλοι και σακούλες.

Ο γιατρός χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες, εγχύει την κατάλληλη ποσότητα και είδος υαλουρονικού – ανάλογα με το πρόβλημα – στα σημεία εκείνα που θέλει να γεμίσει. Η διάρκεια του ενέσιμου είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα, κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι διαρκεί ένα χρόνο. Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή χωρίς να προκαλεί αλλεργίες, κατά την οποία – αφού έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία – ο γιατρός πραγματοποιεί μικρές ενέσεις εισάγοντας το υλικό. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο στην περιοχή ή κοκκινίλα τα οποία όμως υποχωρούν σταδιακά. Διαρκεί περίπου 1 χρόνο.

 

Ανόρθωση φρυδιών

Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις εκτός από τις πρώτες ρυτίδες γύρω από τα μάτια υπάρχει και μια πτώση στα φρύδια τότε μπορούν να γίνουν ενέσεις botox με στόχο την ανόρθωση των φρυδιών που έχει ως αποτέλεσμα να σηκωθεί γενικότερα το βλέμμα και να δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Φυσικά αν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση τα βλέφαρα και πτώση των φρυδιών είναι πιθανό οι μη επεμβατικές μέθοδοι να μην αρκούν. Τότε έρχεται η ώρα της βλεφαροπλαστικής.

Leave a reply