Πρόσωπο από την αρχή

Βλέφαρα, μήλα και πιγούνι συνθέτουν το «γεωγραφικό χάρτη» πάνω στον οποίο ξετυλίγει τη δράση της και διαπρέπει η αισθητική χειρουργική.

 

Ρυτίδες μετώπου

Οι οριζόντιες ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου σχηματίζονται από τη σύσπαση των μυών που προκαλούν οι εκφράσεις του προσώπου και επιδεινώνονται από την έκθεση στον ήλιο. Τα βαθιά peelings μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα. Μεγαλύτερη διάρκεια έχει η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή η χρήση βοτουλινικής τοξίνης (botox), που μειώνει τη σύσπαση των μυών. Το αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση διαρκεί περίπου 1 χρόνο και στη δεύτερη 6 μήνες περίπου.

Συμβουλή: Καλό είναι να φοράτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και ενυδατική κρέμα με αντιηλιακή προστασία.

 

«Πόδι της χήνας»

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπές στη φθορά από την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και το άγχος. Οι ρυτίδες που βρίσκονται στο εξωτερικό του ματιού αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια της βοτουλινικής τοξίνης (botox) ή με κάποιο ενέσιμο που γεμίζει δραστικά τις χαραγμένες ρυτίδες. Η θεραπεία με botox επαναλαμβάνεται μετά από 6 μήνες περίπου, οπότε και αρχίζει να υποχωρεί το υλικό από τους μυς.

Συμβουλή: Αποφεύγεται το κάπνισμα και φοράτε συστηματικά κρέμα ματιών.

 

Μεσόφρυο

Οι λεπτές γραμμές ανάμεσα στα φρύδια είναι αποτέλεσμα των εκφράσεων του προσώπου και της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Βελτίωση των ρυτίδων προσφέρει η χρήση botox ή άλλων ενέσιμων υλικών όπως και η χρήση αυτόλογης μεσοθεραπείας.

Συμβουλή: Μην παραλείπετε το αντιηλιακό σας.

 

Ρινοχειλικές αύλακες

Προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, τις συσπάσεις που πραγματοποιούνται με τις εκφράσεις του προσώπου, αλλά και με την πάροδο του χρόνου λόγω απώλειας όγκου των ιστών και χαλάρωσης. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με γέμισμα με ενέσιμα υλικά (συνήθως υαλουρονικό οξύ). Σε κάποιες περιπτώσεις συνιστάται η θεραπεία με αυτόλογο λίπος που προέρχεται από το ίδιο το άτομο και εμφυτεύεται στην προβληματική περιοχή.

Συμβουλή:  Προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα.

Leave a reply