«Προσθέστε ομορφιά» με ενέσιμα υλικά

Συνήθως επιλέγουμε να αφαιρέσουμε όγκο από τμήματα του σώματος μας για να δείχνουμε πιο όμορφες. Αντιθέτως όμως, στο πρόσωπο μας, υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία επιθυμούμε να προσθέσουμε όγκο, ώστε να έχουμε πιο νεανική εμφάνιση.

 

Μήπως ζηλεύεται τα σαρκώδη χείλη της Αντζελίνα Τζολί; όσο κι αν η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι φυσικά, ορισμένες γυναίκες δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό να καταφύγουν σε τεχνητές μεθόδους για να τα αποκτήσουν. Θέλετε να εξαφανίσετε τις ρυτίδες που φαίνονται στο μέτωπο γύρω από τα χείλη; το όνειρο κάθε γυναίκας για μια νεανική όψη μπορεί σήμερα να πραγματοποιηθεί ευκολότερα και γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας και τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού. Τα καινούργια «εργαλεία» ομορφιάς χτυπούν απευθείας στα σημεία που θέλουμε να γεμίσουμε, διοχετεύοντας στο δέρμα τα μαγικά τους συστατικά.

Τα χείλη ίσως είναι ένα από τα μοναδικά σημεία του προσώπου που όσο πιο έντονα είναι, τόσο πιο ωραία φαίνονται. Θεωρούνται σημάδι θηλυκότητας και αποπνέουν αισθησιασμό. Με το πέρασμα όμως του χρόνου αρχίζουν να λεπταίνουν και να χάνουν – αναπόφευκτα – τον όγκο τους. Πως θα καταφέρουμε να τα ξαναγεμίσουμε; μέχρι πρόσφατα, ένα μολύβι χειλιών με το οποίο σχεδιάζαμε μια γραμμή πάνω από το φυσικό περίγραμμα για να το μεγαλώσουμε και ένα κραγιόν για να τα τονίσουμε, αρκούσαν για να τα κάνουμε να φαίνονται πιο γεμάτα, μέχρι που έκαναν την εμφάνιση τους τα ειδικά καλλυντικά lip plumpers, που χάρη στα συστατικά τους, τα «παχαίνουν» κάνοντας τα να φαίνονται πλούσια. Όσες φοβούνται την ιδέα της βελόνας είχαν βρει την ιδανική λύση, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στη Μεγάλη Βρετανία οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2005.

Για όσες όμως επιθυμούν ένα ημί-μόνιμο αποτέλεσμα, υπάρχουν τα ενέσιμα υλικά. Χρειάζεται πάντως ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση για να μην καταλήξετε σε υπερβολές και αντί τα χείλη σας να είναι σέξυ φουσκωμένα, να μοιάζουν σαν να τα έχει τσιμπήσει σφίγγα. Ποια είναι η διαδικασία; «Όταν τα χείλη είναι λεπτά προσθέτουμε όγκο, είτε στο περίγραμμα για να τα διαφοροποιήσουμε από το δέρμα, είτε μέσα στο χείλος για να τα αυξήσουμε», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. «Κατά καιρούς έχουν δοκιμαστεί διάφορα υλικά, όπως κολλαγόνο και συνθετικά σαν τη σιλικόνη. Το πιο συνηθισμένο που χρησιμοποιούμε σήμερα , είναι το υαλουρονικό οξύ, μία ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα. Η εφαρμογή γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι ανώδυνη, με ενδεχόμενο κάποιο πρήξιμο που φεύγει σε λίγη ώρα. Το αποτέλεσμα διαρκεί 6 με 8 μήνες και μπορεί να επαναληφθεί».

Την ίδια ενίσχυση μπορεί να χρειάζεται και τι δέρμα του προσώπου σας, όταν τα σημάδια αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα και αισθάνεστε ότι οι αντιγηραντικές κρέμες δεν επαρκούν. Έχετε ανάγκη από κάτι πιο δραστικό, που να καταφέρει να εισχωρήσει πιο βαθειά από τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Τη λύση δίνουν και πάλι οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές πτυχώσεις, που γεμίζουν τις ρυτίδες. Υπάρχει όμως και η μέθοδος της μεσοθεραπείας, που προσθέτει στο δέρμα πολύτιμα στοιχεία που χάνονται με το χρόνο. Αν και δεν είναι καινούργια τεχνική, αυτό που είναι καινούργιο είναι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται. ένα κοκτέιλ από ισχυρές βιταμίνες όπως η Α, αυτές του συμπλέγματος Β, η C, η E, είναι γνωστές για τις αντιοξειδωτικές και αντιρυτιδικές τους ιδιότητες, εκχύνονται στο μεσόδερμα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της γήρανσης και της χαλάρωσης. «Το υλικό που προσθέτουμε με μικρά τσιμπήματα σε όλο το δέρμα του προσώπου», συνεχίζει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης «περιέχει ή σκέτο υαλουρονικό οξύ σε μια νέα μορφή ή σε συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και διάφορες πολυβιταμινούχες προσμίξεις (μεσοθεραπεία).

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, γίνεται χωρίς αναισθητικό και επαναλαμβάνεται μία με δύο φορές σε μεσοδιάστημα έξι εβδομάδων. Το αποτέλεσμα διαρκεί για ένα χρόνο.

Τι γίνεται όμως όταν ο νόμος του Νεύτωνα επηρεάζει τον λιπώδη ιστό και παρατηρείται απώλεια όγκου σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά, τα μάγουλα και το σαγόνι. «Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι τα ζυγωματικά τους δεν είναι αρκετά γεμάτα, με αποτέλεσμα να δίνεται στο πρόσωπο τους μια θλιμμένη όψη» ,συμπληρώνει ο κ. Γαϊτάνης. Αν το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο, την αναστρέψιμη δράση δίνει η επέμβαση με λιπομεταφορά. «Με ειδικές κάψουλες διαμέτρου 1 χιλ., λιποκύτταρα που πάρθηκαν από άλλες περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί και τα γόνατα, τοποθετούνται με ειδική επεξεργασία κάτω από το δέρμα στα σημεία που χρειάζονται όγκο. Η επέμβαση διαρκεί μία ώρα, γίνεται τοπική αναισθησία και υπάρχει πιθανότητα να παρατηρηθεί πρήξιμο και διαρκεί από μια έως δυο ημέρες. Με το χρόνο, μέρος του λίπους απορροφάται, για αυτό και η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί. Για ένα μόνιμο αποτέλεσμα χρησιμοποιούνται ενθέματα στερεάς σιλικόνης που τοποθετούνται πάνω στα υπάρχοντα ζυγωματικά ή στο πηγούνι όταν δεν έχει αρκετή προβολή. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται χειρουργική επέμβαση με γενική αναισθησία και απαιτείται ανάρρωση πέντε ημερών».

Leave a reply