Προετοιμασία για το καλοκαίρι

Συχνός προβληματισμός των γυναικών ειδικά μόλις μπαίνει η άνοιξη είναι η εμφάνισή τους στην παραλία και η διόρθωση των ατελειών στο σώμα τους. Καλό είναι η  προετοιμασία για το καλοκαιρινούς μήνες να ξεκινά έγκαιρα, για να μπορεί μια γυναίκα να δει αλλαγή στην εμφάνισή της με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής. Έτσι ανάλογα με το αισθητικό πρόβλημα που την απασχολεί κυτταρίτιδα, χαλάρωση, χάσιμο πόντων ή τοπικό πάχος, υπάρχουν μέθοδοι αντιμετώπισης και μάλιστα μη επεμβατικοί, όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

 

Σύσφιξη & γλυπτική σώματος με ραδιοσυχνότητες (Accent)

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες. Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες τόσο μονοπολική όσο και διπολική για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Συντελεί στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η θεραπεία βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, προκαλώντας σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα «ψωμάκια» στους γλουτούς, στο γόνατο, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες (ανάλογα την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος) οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 7-10 μέρες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή.

 

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και σμίλευση σώματος με λεμφικό μασάζ (Endermologie

Η φιλοσοφία της θεραπείας “Endermologie” στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων, οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν το δερματικό ιστό. Η δερματική αυτή διέγερση βοηθάει στον εναρμονισμό του συνδετικού ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία τόσο την αιματική όσο και την λεμφική εξαλείφοντας έτσι τα μεταβολικά υπολείμματα. Κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας η γυναίκα φοράει ένα ειδικό κορμάκι – LPG bodywear – το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του. Χρειάζονται περίπου 10-15 θεραπείες για να φανεί το αποτέλεσμα – ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος που υπάρχει – και ακολουθούν 1-2 θεραπείες το τρίμηνο για συντήρηση του αποτελέσματος.

Χρειάζεται ν’ αναφέρουμε ότι σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα τοπικού πάχους είναι έντονο το καλύτερο αποτέλεσμα προσφέρει η λιποαναρρόφηση και η χρήση του “Endermologie” μετά την επέμβαση δρα συμπληρωματικά.

Leave a reply