Πλαστικός χειρουργός: Ανοιξιάτικες θεραπείες ομορφιάς

Ενημερωθείτε πως μπορείτε να δείτε την επιδερμίδα σας ανανεωμένη, λαμπερή και πιο σφριγηλή με προτάσεις από τον πλαστικό χειρουργό σας!

 Ανανέωση & σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες (Accent Laser)

Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και την εναπόθεση λίπους σε διάφορες περιοχές, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Η θερμότητα που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα βοηθάει την αύξηση της κυκλοφορίας του, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα.

Επίσης με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο. Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παράγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες μονοπολικές και διπολικές. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες με την ειδική κεφαλή εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά (π.χ. γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού). Ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από την ειδική κεφαλή πιο βαθειά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει η κάθε γυναίκα αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει την μονοπολική ή την διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Accent είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη. Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι.

Χάρη στον ειδικό μηχανισμό ψύξης που διαθέτουν οι τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία με το Accent Laser, η ασθενής δεν αισθάνεται καθόλου πόνο. Μετά την εφαρμογή το δέρμα εμφανίζει μια ελαφριά ερυθρότητα που υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί 10-20 λεπτά, μπορεί να επαναληφθεί μετά από δύο εβδομάδες και συνολικά χρειάζονται συνήθως 5-8 συνεδρίες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα.

Η θεραπεία με το Accent αντενδεικνύεται σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιας μορφής δερματοπάθεια, βηματοδότης, επίσης κατά της διάρκεια της θεραπείας αφαιρούνται όλα τα μεταλλικά αντικείμενα που πιθανόν να φοράει μία γυναίκα, όπως ρολόι ή κοσμήματα.

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μπορείτε μετά την εφαρμογή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Ανάπλαση δέρματος – αντιμετώπιση λεπτών γραμμών & ρυτίδων (Pixel Laser)
Το Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές (πχ «πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη. Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser “χαρτογραφεί” την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που “χτυπά” η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Εκτός από μια έντονη ερυθρότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις μετά τη συνεδρία, γενικά η μέθοδος δεν εμποδίζει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη μετά την θεραπεία, καθώς και η χρήση ενυδατικής κρέμας – σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού – κατά την επιστροφή σας στο σπίτι.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 10-15 λεπτά περίπου. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών (κατά μέσο όρο 2-3 επαναλήψεις) που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 10-15 ημέρες.

 Αντιμετώπιση μελαγχρωματικών βλαβών – ομοιομορφία στο χρώμα του δέρματος (Laser Φωτοανάπλασης με παλμικό φως)

Οι αντιαισθητικές μελαγχρώσεις οφείλονται σε συγκέντρωση ενδογενούς χρωστικής, κυρίως μελανίνης και εμφανίζονται συνήθως μετά από την έκθεση στον ήλιο, ο οποίος επιδρά στο δέρμα προκαλώντας φωτογήρανση.

Με τη βοήθεια του παλμικού φωτός μπορεί να αφαιρεθεί η θαμπάδα και να αποκατασταθεί η ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας, «χτυπώντας» συνολικά μία περιοχή όπου το δέρμα παρουσιάζει τραχιά όψη και επιμένοντας στα προβληματικά σημεία με ενδείξεις πανάδων ή σκουρόχρωμων κηλίδων για μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο δραστικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός καλύπτει την προβληματική περιοχή με ένα gel ή serum περιεκτικό σε γλυκολικό οξύ ή βιταμίνη C, πριν να έλθει σε επαφή το δέρμα με την κεφαλή του laser. Με τη μέθοδο αυτή γίνεται αύξηση της θερμοκρασίας της χρωματικής βλάβης, η οποία προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας της χρωστικής, με αποτέλεσμα τη διάσπασή της σε πολύ μικρά σωματίδια. Η ενέργεια του έντονου παλμικού φωτός απορροφάται από την ανεπιθύμητη μελανίνη, έτσι επιτυγχάνεται η καταστροφή του στόχου. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν υπάρχει πόνος, παρά μόνο μία ήπια ενόχληση, ενώ η πιθανότητα επιπλοκών είναι ελάχιστη. Μετά από κάθε συνεδρία είναι σημαντικό να αποφεύγεται ο ήλιος για τις πρώτες τουλάχιστον ημέρες, ενώ η χρήση αντιηλιακού υψηλής προστασίας θεωρείται απαραίτητη.

Ανάμεσα στις επαναλήψεις της θεραπείας, που συνήθως δεν ξεπερνούν τις δύο ή τρεις, χρειάζεται να μεσολαβούν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες.

Σε ποιους απευθύνονται οι θεραπείες

Σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες (AccentLaser)

Η εφαρμογή αυτή ενδείκνυται για επιδερμίδες που παρουσιάζουν μικρή ή μέτρια χαλάρωση.

Φωτοανάπλαση με την τεχνολογία παλμικού φωτός AFT

Δεν υπάρχει περιορισμός, συνήθως βέβαια οι κηλίδες εμφανίζονται σε πιο ώριμες επιδερμίδες.

Ανάπλαση δέρματος με Erbium Pixel Laser

Το Pixel ενδείκνυται για επιδερμίδες που παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, έχουν κουρασμένη όψη, καθώς και σε περιοχές όπως (πχ «το πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), ουλές από ακμή ή τραυματισμούς.

Συνδυασμός Θεραπειών

Κάθε θεραπεία είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, ούτε αναισθησία, χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν τα νέα λέιζερ. Δεν υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών, αρκεί βέβαια η θεραπεία να πραγματοποιείται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Στην εφαρμογή με το pixel, θα νιώσετε ένα ελαφρύ κάψιμο, το οποίο είναι επιφανειακό. Με το υπέρυθρο φως της δεύτερης θεραπείας, υπάρχει η αίσθηση της θερμότητας, που και πάλι είναι απόλυτα ανεκτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί σταδιακά μετά το πρώτο βράδυ. Γενικά μετά την εφαρμογή των θεραπειών δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Βέβαια, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη.

Αν θέλουμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να συνδυαστούν οι θεραπείες μεταξύ τους. Για να ολοκληρωθεί η διπλή τους δράση συνιστάται να γίνονται συνδυαστικά οι εφαρμογές Accent + Pixel. Ενδεικτικά η εφαρμογή 2 θεραπειών pixel με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδες για να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η σύσφιξη της επιδερμίδας. Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, παράλληλα με το pixel, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί ένα κύκλος 4 θεραπειών Accent με μεσοδιάστημα 10 ημέρες παρέχοντας έτσι επιπλέον σύσφιξη στο δέρμα μας.

Leave a reply