Πλαστική στήθους: Προσθετική – Ανόρθωση

Από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στις οποίες προχωρά μια γυναίκα είναι αυτή της αυξητικής στήθους. Το πλούσιο στήθος είναι ένα σημείο του γυναικείου σώματος που αναδεικνύεται ανάλογα με το ντύσιμο της κάθε γυναίκας, ενώ έχει επίσης διαχρονικά καθιερωθεί ως σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας. Έπειτα όσες γυναίκες επιθυμούν να βρίσκεται στο «ύψος του», προχωρούν στην ανόρθωσή του.

 

Χρόνος αποκατάστασης

Μετά την επέμβαση η γυναίκα φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες μέρα – νύχτα, ενώ ένας μικρός ή μέτριος πόνος αντιμετωπίζεται με ειδικά αναλγητικά. Στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για δύο εβδομάδες ακόμη.

Σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου η γυναίκα μπορεί επιστρέψει κανονικά σε όλες τις δραστηριότητές της, (π.χ. γυμναστήριο) προσέχοντας να μην ερεθίζονται τα σημεία της τομής. Θα χρειαστεί να απέχει από την εργασία της για 5 μέρες περίπου.

 

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται?

Η αυξητική στήθους αφορά εξίσου γυναίκες νεαρής ηλικίας με μικρό στήθος και μεγαλύτερες γυναίκες, που ενδεχομένως ύστερα από αυξομειώσεις βάρους εμφανίζουν στο στήθος απώλεια όγκου ή αλλαγή στο σχήμα του.

Αρκετές γυναίκες, επίσης, δεν είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση του στήθους τους, όχι τόσο λόγω του μεγέθους, αλλά λόγω της χαλάρωσης και της πτώσης του. Αυτό είναι αποτέλεσμα, είτε της ηλικίας (35-50), είτε των αυξομειώσεων του βάρους, της εγκυμοσύνης και του θηλασμού ή και των δυνάμεων της βαρύτητας.

Έτσι, το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να έχει «χαλάσει» σε μέγεθος, σχήμα ή σύσταση, εξαιτίας ενός ή περισσοτέρων από τους παραπάνω παράγοντες.

 

Τι επιτυγχάνει;

Η επέμβαση της ανόρθωσης του στήθους, έχει σαν σκοπό να βελτιώσει το σχήμα και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Αν χρειάζεται και ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του στήθους, η ανόρθωση συνδυάζεται με αυξητική επέμβαση με χρήση σιλικόνης. Η αυξητική στήθους πραγματοποιείται και ως μεμονωμένη επέμβαση δίνοντας όγκο και προσφέροντας ένα πλούσιο μπούστο.

 

Για πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του;

Τα αποτελέσματα διαρκούν εφ’ όρου ζωής.

 

Πιθανές επιπλοκές

Τα νέα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι πολύ πιο ανθεκτικά, μειώνουν στο ελάχιστο την πιθανότητα επιπλοκών, εξασφαλίζουν φυσική κίνηση στο στήθος, καλή αίσθηση στην αφή και ωραίο, σφριγηλό αποτέλεσμα.

Πιθανές επιπλοκές όπως και σε όλες τις επεμβάσεις μπορεί να είναι: Μόλυνση, μικροαιμάτωμα, μικροανωμαλίες, φλεγμονή (ισχύουν για όλες τις επεμβάσεις).

Leave a reply