Πλαστικές – Η αντίστροφη μέτρηση

Ξεκινήστε τώρα και ολοκληρώστε τη μεταμόρφωσή σας σε πρόσωπο & σώμα προτού το ρολόι χτυπήσει… Χριστούγεννα.

 

Ρινοπλαστική (10-12 εβδομάδες)

Η επέμβαση εκτελείται συνήθως χρησιμοποιώντας γενική αναισθησία και συχνά απαιτεί ολονύκτια παραμονή στο νοσοκομείο. Στο χειρουργείο ο γιατρός θα αφαιρέσει το περιττό τμήμα της μύτης σας αποκαθιστώντας πλήρως τη λειτουργία και την εικόνα της.

Μετά την επέμβαση

Κατά την πρώτη μετεγχειρητική περίοδο θα χρειαστεί να τοποθετηθούν νάρθηκες ειδικού σχήματος ώστε τα οστά και οι χόνδροι της μύτης να προφυλαχθούν από τυχόν μετατοπίσεις από τη νέα θέση τους, αλλά και για να περιοριστεί το οίδημα. Εντός της μύτης τοποθετούνται γάζες, οι οποίες παραμένουν στη θέση τους για 48 ώρες.

Διάρκεια αποθεραπείας

Ο νάρθηκας θα αφαιρεθεί ύστερα από 7 με 10 ημέρες, ενώ το πρήξιμο και οι εκχυμώσεις θα υποχωρήσουν σταδιακά σε διάστημα 2 έως 4 εβδομάδων. Τα εξωτερικά ράμματα (εάν υπάρχουν) αφαιρούνται σε 5 με 7 ημέρες. Το οίδημα υποχωρεί σιγά σιγά μέσα στις επόμενες εβδομάδες και η μύτη φτάνει στην τελική της μορφή σε 2-3 μήνες περίπου. Εάν έχει γίνει εκτεταμένη επέμβαση στο ακρορρίνιο, η πλήρης απορρόφηση του οιδήματος μπορεί να κάνει 9-12 μήνες ή και ακόμη περισσότερο.

 

Ανόρθωση στήθους (6 εβδομάδες)

Η επέμβαση χρειάζεται από μία έως δυόμισι ώρες χειρουργικού χρόνου, ανάλογα με την τεχνική. Κατά τη διάρκειά της ο γιατρός πραγματοποιεί μια τομή γύρω από τη θηλή και την επανατοποθετεί αφαιρώντας το περιττό δέρμα.

Μετά την επέμβαση

Όταν ολοκληρωθεί η επέμβαση, το στήθος σας θα είναι καλυμμένο με γάζες και έναν ελαστικό επίδεσμο μέρα και νύχτα για τις πρώτες 3 εβδομάδες και στη συνέχεια μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για ακόμη 3 εβδομάδες. Μπορεί να δημιουργηθεί μικρό πρήξιμο, το οποίος όμως θα υποχωρήσει σταδιακά μετά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα

Το σώμα σας στο επίμαχο σημείο δείχνει πιο νεανικό και η γενική σας εικόνα εντυπωσιακά βελτιωμένη.

Διάρκεια αποθεραπείας

Θα χρειαστεί να μείνετε εκτός εργασίας, πάντα ανάλογα με το είδος της επέμβασης, για 2 εβδομάδες περίπου.

 

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική (5-6 εβδομάδες)

Κατά την επέμβαση, ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει την τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές, μήκους μερικών χιλιοστών, με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης. Το ανεπιθύμητο λίπος αφαιρείται από τα επιφανειακά σημεία και επανατοποθετείται σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, εάν και εφόσον χρειάζεται.

Μετά την επέμβαση

Θα σας ζητηθεί να φορέσετε έναν ελαστικό κορσέ ή παντελόνι για 3-4 εβδομάδες. Οι μώλωπες και το πρήξιμο που θα εμφανιστούν θα είναι αρκετά περιορισμένα.

Τα αποτελέσματα

Το σώμα σας θα απαλλαγεί από το περιττό λίπος και τα ψωμάκια στις προβληματικές περιοχές. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, εφόσον προσέχετε το βάρος σας, τρώτε υγιεινά και ασκείστε συστηματικά, ενώ η ποιότητα του δέρματός σας θα καθορίσει την τελική εικόνα και τον τελικό χρόνο αποθεραπείας.

Διάρκεια αποθεραπείας

Θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία της 4 έως 7 ημέρες μετά την επέμβαση. Όσο για το γυμναστήριο και τις έντονες δραστηριότητες, αυτές μπορούν να ξεκινήσουν ύστερα από 3 εβδομάδες.

 

Κοιλιοπλαστική (4 εβδομάδες)

Ο γιατρός θα εξετάσει το πρόβλημα και θα σας προτείνει μίνι κοιλιοπλαστική, κοιλιοπλαστική ή κοιλιοπλαστική σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση. Στο χειρουργείο θα αφαιρέσει το περιττό λίπος και δέρμα από το μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς και θα συσφίξει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος. Η επέμβαση διαρκεί από μία έως και δυόμισι ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τη μέθοδο αντιμετώπισης.

Μετά το χειρουργείο

Τοποθετείται ένας ελαστικός επίδεσμος γύρω από την κοιλιά, καθώς και δύο παροχετεύσεις που θα παραμείνουν για 24 ώρες. Για 3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί να φοράτε έναν ειδικό, ελαστικό επίδεσμο.

Τα αποτελέσματα

Εμφανίζονται σταδιακά και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες. Στο τέλος της αποθεραπείας θα αποκτήσετε λεία, σφικτή, γεροδεμένη κοιλιά.

Διάρκεια αποθεραπείας

Η αποθεραπεία κρατάει από 1 έως 3 εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ο γιατρός θα σας συστήσει να απέχετε από την εργασία σας, ενώ για να επισκεφθείτε το γυμναστήριο θα χρειαστεί να περιμένετε τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

 

Ρυτιδοπλαστική ή Facelift (3-4 εβδομάδες)

Αυτή προβλέπει καταρχάς την επίσκεψη στο γιατρό, με τον οποίο θα αποφασίσετε από κοινού το είδος της αναισθησίας (τοπική ή ολική) αλλά και το είδος της ρυτιδοπλαστικής (S lift, MACS lift, mini lift ή ολική ρυτιδοπλαστική). Στη συνέχεια, ο γιατρός θα αναλάβει να απαλλάξει το πρόσωπό σας από τη χαλάρωση του δέρματος, το περιττό λίπος, τις πτυχώσεις γύρω από τα χείλη, την περιοχή της κάτω γνάθου κοντά στη γωνία του στόματος, καθώς και το λαιμό.

Μετά το χειρουργείο

Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί πρήξιμο στο πρόσωπο και μελάνιασμα στο λαιμό, που είναι φυσιολογικό και υποχωρεί στις επόμενες 2 εβδομάδες. Στο μεταξύ, θα πρέπει να περιορίσετε τις έντονες κινήσεις που προκαλούν τράβηγμα ή σφίξιμο στις τομές.

Τα αποτελέσματα

Γίνονται ορατά μετά την πρώτη εβδομάδα. Αυτό που θα δείτε είναι ένα πρόσωπο καινούριο, φρέσκο, χωρίς τις ατέλειες και τα ανεπιθύμητα σημάδια του χρόνου.

Διάρκεια αποθεραπείας

Τα ράμματα αφαιρούνται ύστερα από 10 ημέρες. Συνολικά, και πάντα ανάλογα με το είδος της ρυτιδοπλαστικής και την έκταση του προβλήματος, θα χρειαστεί να απέχετε από τις κανονικές δραστηριότητες και την εργασία σας για 1-2 εβδομάδες.

 

Αυξητική στήθους (2-3 εβδομάδες)

Αρχικά πραγματοποείται η απαραίτητη προεγχειρητική επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό, κατά την οποία αποφασίζονται ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής καθώς και το αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 1 ώρα και η χειρουργική τομή δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά.

Μετά την επέμβαση

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι αργά την ίδια ημέρα ή έπειτα από παραμονή μίας νύχτας στο νοσοκομείο. Ο γιατρός θα σας συστήσει να φοράτε ειδικό ενισχυτικό σουτιέν συνεχώς καθώς και λήψη αναλγητικών για την αντιμετώπιση του μικρού ή μέτριου πόνου που θα ακολουθήσει. Έπειτα από 10 ημέρες γίνεται επανέλεγχος των τομών.

Τα αποτελέσματα

Το μεγάλο πλεονέκτημα της αυξητικής στήθους είναι ότι αλλάζει ριζικά τη γυναικεία εμφάνιση. Το σώμα αποκτά πιο αρμονική εικόνα, ενώ αποκαθίστανται η θηλυκότητα και η αυτοπεποίθηση.

Διάρκεια αποθεραπείας

Θα πρέπει να έχετε πάρει άδεια από την εργασία σας για 1 εβδομάδα έως 10 ημέρες.

Leave a reply