Πείτε αντίο στα σημάδια της φωτογήρανσης

Μετά την πολύωρη ηλιοθεραπεία και την έκθεσή μας στον ήλιο ολόκληρο το καλοκαίρι, το πρόσωπο μας  έχει ταλαιπωρηθεί χάνοντας τη φυσική του φρεσκάδα και λάμψη. Είναι πολύ πιθανό να έχουν εμφανιστεί «σημάδια» φωτογήρανσης, όπως οι αντιαισθητικές πανάδες και δυσχρωμίες, ή ακόμα και μικρές γραμμές και ρυτίδες, εξαιτίας της όχι και τόσο εντατικής περιποίησης στο διάστημα των διακοπών. Θεραπείες αισθητικής βοηθούν την επιδερμίδα του προσώπου μας ν’ ανανεωθεί και ν’ ανακτήσει τη χαμένη της λάμψη.

 

Μεσοθεραπεία προσώπου με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες για αντιγήρανση και επιδιόρθωση του δέρματος.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής ιατρικής η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου.  Εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, τις  ρυτίδες του προσώπου, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (platelet rich plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υπο-προϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτρέποντας έτσι στο σώμα μας να χρησιμοποιήσει μία φυσιολογική οδό υγιούς αντίδρασης σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα του προς επί διόρθωση ιστού με σκοπό την γρηγορότερη διαδικασία επούλωσής του.

 

Πώς εφαρμόζεται

Ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρεί το αίμα με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύει το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Συνήθως συνιστώνται 2-3 κύκλοι συνεδριών τον χρόνο για ακόμη πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

Αποτελέσματα & Διάρκεια 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με P.R.P. διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 12 μήνες μετά την θεραπεία. Τα αποτελέσματα με το My Cells θεωρούνται σχεδόν μόνιμα.

Προσφέρει καταπολέμηση ρυτίδων, αύξηση της σφρηγιλότητας του δέρματος και ενδογενή ενυδάτωσή του, αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος.

To MyCells μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με θεραπείες όπως botox ή υαλουρονικό οξύ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με laser ή ραδιοσυχνότητες.

 

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό για ενυδάτωση & λάμψη του προσώπου

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας περιέχουν βιταμίνες ή υαλουρονικό οξύ που προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη. Υαλουρονικό οξύ για γέμισμα ρινοπαρειακών ρυτίδων. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα που υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό βοηθά και στη βελτίωση της εικόνας του λαιμού και στην εξάλειψη οριζόντιων γραμμών στις περιπτώσεις που υπάρχουν. Ενώ για να απαλλαγούμε από πιθανές πανάδες στην περιοχή του ντεκολτέ ενδείκνυται η θεραπεία με λέιζερ IPL.

Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ελαστικότητα και προσφέρει ένα πιο φρέσκο και φυσικό τόνο στο δέρμα.

Leave a reply