Ολική επαναφορά της επιδερμίδας του ροσώπου μετά το Καλοκαίρι

Ανάπλαση & Ανανέωση του δέρματος του προσώπου με Pixel laser

 

Το Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές του προσώπου που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, όπως είναι «πόδι της χήνας» ή οι ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος. Να λειάνει λεπτές γραμμές, να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του προσώπου από ουλές, ακμή ή τραυματισμούς, καθώς και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη.
H δράση του Pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.
Κάθε συνεδρία διαρκεί μισή ώρα περίπου, ενώ η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί αναισθησία. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών, συνήθως 3 – 4 επαναλήψεις. Αμέσως μετά εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα και συνιστάται να επαναλαμβάνεται η θεραπεία μετά από 10-15 μέρες για βελτίωση του αποτελέσματος. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια σε κάθε περίπτωση είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο μετά την εφαρμογή της θεραπείας και φυσικά η χρήση αντηλιακού στο πρόσωπο.

 

«Γέμισμα Ρυτίδων» με Υαλουρονικό Νέας Γενιάς

 

Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στο δέρμα, και λειτουργεί με την προσέλκυση και τη δέσμευση του νερού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο και φυσικό τόνο στο δέρμα.
Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού στα συγκεκριμένα δερμικά στρώματα που υπάρχει ανάγκη (μέσο έως βαθύ δερμικό στρώμα) για καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι αποκαθιστά και διατηρεί την ισορροπία του δέρματος και βελτιώνει ορατά την ποιότητά του.
Το σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουν τα ενέσιμα υλικά νέας γενιάς είναι πως είναι λιγότερο παχύρευστα σε σχέση με το συνηθισμένο υαλουρονικό, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται πιο επιφανειακά. Η διάρκεια της επίδρασής του εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή, το βάθος εγχύσεων, την πίεση του ιστού τους, καθώς και την τεχνική της έγχυσης. Συνήθως το γέμισμα στις ρινοπαρειακές ρυτίδες (αύλακες) διαρκεί 8-12 μήνες.
Η θεραπεία μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με την ηλικία και τον τύπο δέρματος κάθε ασθενή. Έτσι άλλης μορφής ενέσιμο υλικό χρησιμοποιείται για το νεότερο δέρμα που απαιτεί μια ελαφρύτερη ανανεωτική δράση. Ενώ για το πιο ώριμο και χαλαρωμένο δέρμα στο πρόσωπο, χρησιμοποιείται άλλη σύσταση του ενέσιμου υλικού για πιο βαθιά και μακράς διάρκειας επίδραση.
Το υαλουρονικό οξύ ως ενέσιμο εμφύτευμα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης -«γεμίζοντας τες», – αυξάνει τον όγκο των χειλιών, ενώ χρησιμοποιείται και στην μεσοθεραπεία προσώπου, δίνοντας όγκο, σφριγηλότητα και ενυδάτωση στο δέρμα.

 

Λείανση των ρυτίδων με BOTOX

Αν στο μέτωπό σας καθώς και στην περιοχή γύρω από τα μάτια, «πόδι της χήνας», συνοφρυώνεστε ή παρατηρείται ρυτίδες έκφρασης, δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε botox στα σημεία αυτά. Πρόκειται για μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη, όπου σε πολύ μικρές δόσεις δρα στον μύ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται και δρα τοπικά, χωρίς να απορροφάτε από τον οργανισμό. Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, που βρίσκονται στην περίοδο της ζωής τους, όπου αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης και γενικά η όψη του προσώπου τους δείχνει πιο κουρασμένη. Με τη βοήθεια του botox μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια «πόδι της χήνας», το μεσόφρυο, το μέτωπο καθώς τις γραμμές του πλατύσματος στον λαιμό.
Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία που χρειάζεται και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός μπορεί να εμφανιστεί μετά που όμως υποχωρεί σύντομα, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-15 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Ενώ σε 4-6 μήνες μετά το botox έχει υποχωρήσει από τους μυς και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Leave a reply