Οι τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική

Νέα εφαρμογή του Bodytiteκατά της κυτταρίτιδας

Την δραστική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με ταυτόχρονη ανόρθωση στα σημεία των γλουτών, υπόσχεται μία νέα εφαρμογή του συστήματος Bodytite.

Χάρη σε μια νέα κεφαλή που έρχεται να προστεθεί στο «οπλοαστάσιο» της πιο εξελιγμένης λιπογλυπτικής σώματος που είναι το Bodytite. Η κεφαλή αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να επεμβαίνει στις περιοχές εκείνες που υπάρχει έντονη κυτταρίτιδα και να την «διαλύει». Με την βοήθεια της αιχμηρής άκρης της κεφαλής το μηχάνημα Bodytite σπάει τα διαφραγμάτια του συνδετικού ιστού, που τραβάνε το δέρμα προς τα κάτω δημιουργώντας την αντιαισθητική εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού». Η θεραπεία αυτή διαθέτει παράλληλα κι όλες τις ευεργετικές δυνατότητες σύσφιξης που προσφέρει το Bodytite.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού με τοπική αναισθησία, η ασθενής επιστρέφει στην εργασία της σε μία ή ημέρες. Χρειάζεται να φοράει μετά έναν ελαστικό κορσέ για 2 εβδομάδες περίπου, ενώ ίσως εμφανιστούν λίγες μελανιές κι ένα ελαφρύ πρήξιμο στην περιοχή, που υποχωρούν σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για τις περιοχές που εμφανίζουν έντονη κυτταρίτιδα, όπως είναι οι γλουτοί και συνδυάζεται με ανόρθωση.

 

Necktite: Νέα εφαρμογή του Bodytite για σύσφιξη σε λαιμό & πρόσωπο

Η καινοτομία του συστήματος Bodytite επεκτείνει τις υπηρεσίες του εκτός από το σώμα και στο πρόσωπο. Με μια ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή το Necktite προσφέρει σύσφιξη στην περιοχή του προσώπου, καθώς και του λαιμού.

Με την συγκεκριμένη θεραπεία δεν πραγματοποιείται αναρρόφηση λίπους, αλλά χάρη στην εσωτερική δράση των ραδιοσυχνοτήτων διεγείρονται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου, επιτυγχάνοντας έτσι σύσφιξη στα σημεία που επιθυμούμε.

Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με μία εφαρμογή, ενώ μετά ίσως εμφανιστούν ορισμένες μελανιές ή πρήξιμο. Το Necktite συνιστάται να γίνεται σε οργανωμένη κλινική και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία.

 

Συνδυασμός Accent – Pixel σύσφιξη χ 2

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας των ραδιοσυχντοτήτων (Accent) και της τεχνολογίας απολέπισης και σύσφιξης δέρματος (pixel) μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser “χαρτογραφεί” την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως π.χ. ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που “χτυπά” η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Η εφαρμογή Accent με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων μεταφέρει την θερμότητα κάτω από το δέρμα βοηθώντας έτσι την αύξηση της κυκλοφορίας του, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα.

Επίσης με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο.

Για να ολοκληρωθεί η διπλή δράση της θεραπείας αυτής συνιστάται να γίνονται συνδυαστικά οι δύο εφαρμογές. Ενδεικτικά η εφαρμογή 2 θεραπειών pixel με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδες για να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η σύσφιξη της επιδερμίδας. Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, παράλληλα με τον pixel, καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί ένα κύκλος 4 θεραπειών Accent με μεσοδιάστημα 10 ημέρες παρέχοντας έτσι επιπλέον σύσφιξη στο δέρμα μας.

 

Διοξείδιο του άνθρακα (CO2) για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας & των ραγάδων

Το CO2 πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές αέριο, το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες υπάρχει και στον αέρα που αναπνέουμε. Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας ο γιατρός τοποθετεί ενδοδερμικά διοξείδιο του άνθρακα. Μόλις, λοιπόν, εισχωρήσει τοπικά στον οργανισμό μας το διοξείδιο του άνθρακα η αιμοσφαιρίνη (που μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του οργανισμού μας) έχει την τάση όπου υπάρχει διοξείδιο να απελευθερώνει αμέσως το οξυγόνο και να προσκολλάτε στο διοξείδιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στα σημεία εκείνα που εισάγουμε αυξημένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, να απελευθερώνεται αυξημένη ποσότητα οξυγόνου από το αίμα και να διαστέλλονται τα αγγεία. Έτσι αυξάνεται η οξυγόνωση της περιοχής, με όλες τις θετικές επιδράσεις που έχει αυτή η διαδικασία. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, είναι εντελώς ανώδυνη, δεν απαιτείται ούτε καν τοπική αναισθησία. Αφού με μία πολύ λεπτή βελόνα ο γιατρός τοποθετεί διοξείδιο του άνθρακα στις περιοχές εκείνες όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα ή ραγάδες. Έχει σαν αποτέλεσμα να ελευθερώνεται από το αίμα στην περιοχή εκείνη αυξημένη ποσότητα οξυγόνου με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα εκείνης. Μεταξύ άλλων, καλύτερη ανάπτυξη των ινοβλαστών, παραγωγή κολλαγόνου, βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Συνήθως χρειάζονται 5-6 εφαρμογές οι οποίες πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα. Μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστούν πολύ ελαφρύ πρήξιμο ή κάποιοι μώλωπες τα οποία σταδιακά υποχωρούν και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της αμέσως.

Επιπλέον, η χρήση του διοξειδίου του άνθρακα βρίσκει εφαρμογή και στην μειωμένη τριχοφυΐα στο τριχωτό της κεφαλής. Συνεισφέρει στην αιμάτωση του τριχωτού, με αποτέλεσμα να βοηθά στην αύξηση της τριχοφυΐας στο τριχωτό της κεφαλής. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν διοχετευτούν προσεκτικά αυξημένες ποσότητες διοξειδίου στο τριχωτό της κεφαλής, προσφέρουν καλύτερη αιμάτωση, ενώ βοηθούν έτσι την τριχοφυΐα να αυξηθεί.

Leave a reply