Οι αισθητικές επεμβάσεις γίνονται ακόμα πιο ανώδυνες

Οι ριζικές αλλαγές δεν συμβαίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Αρκεί όμως μια φορά για να έρθουν τα πάνω κάτω. Τώρα η επανάσταση γίνεται στην αισθητική ιατρική και είναι… βελούδινη: δεν πρόκειται για κάποιο νέο συστατικό το οποίο καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου, ούτε για κάποια συσκευή που κάνει θραύση αλλά προϋποθέτει τομές. Είναι απλές, μικρές καινοτομίες σε ότι θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι σήμερα. Ο στόχος της νεότητας επιτυγχάνεται χωρίς επιπλοκές, οι θεραπείες χαρίζουν άψογο αποτέλεσμα και η αισθητική ιατρική απλώς ξεπερνά τον εαυτό της!

 

ΣΥΣΦΙΞΗ

 

Οι ραδιοσυχνότητες θεωρούνται ένα από τα καλύτερα μη επεμβατικά όπλα που διαθέτει ο γιατρός για τη σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Στο παρελθόν οι μονοπολικές είχαν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση εγκαύματος, αλλά, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, τα καινούργια μοντέλα έχουν βελτιωθεί τόσο ώστε ο πόνος να είναι ανεπαίσθητος. «Με την τελευταία συσκευή Accent έχουμε δύο νέες εφαρμογές για σύσφιξη και ανάπλαση του προσώπου», εξηγεί ο ειδικός και συνεχίζει: «Οι μονοπολικές ραδιοσυχνότητες συσφίγγουν, ενεργοποιούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Η συσκευή διαθέτει δύο κεφαλές: η μία (periorbital handpiece) είναι ιδανική για δύσκολες περιοχές, όπως εκείνη γύρω από τα μάτια, με τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η δεύτερη (Unilarge) αντιμετωπίζει το συσσωρευμένο λίπος που υπάρχει στο πιγούνι συμβάλλοντας στη μείωσή του». Ο κ. Γαϊτάνης προτείνει πέντε έως οχτώ συνεδρίες, μία ανά δύο εβδομάδες και το κόστος καθεμίας από 250€. Τα νέα, όμως, είναι καλά και για τις συνδυαστικές θεραπείες με ραδιοσυχνότητες. «Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις, οι τριπολικές ραδιοσυχνότητες φτάνουν έως και τα 2 εκ. κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να συστέλλεται το κολλαγόνο και να πετυχαίνετε σύσφιξη».

Ο συνδυασμός διπολικών ραδιοσυχνοτήτων, που είναι πιο επιφανειακές, και τριπολικών, οι οποίες φτάνουν βαθύτερα, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στη σύσφιξη του δέρματος ειδικά στο περίγραμμα του προσώπου και στο λαιμό». Η αίσθηση δύο με τρεις ώρες μετά τη θεραπεία είναι εκείνη της υψηλής θερμοκρασίας στο δέρμα. Ωστόσο οι ανεπιθύμητες ενέργειες απουσιάζουν, αφού δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση στον ήλιο. Ο γιατρός προτείνει οχτώ με δέκα θεραπείες μία φορά την εβδομάδα (μία φορά τριπολικές, μία διπολικές).

Leave a reply