Νικήστε το χρόνο…

Με 6 πρωτοποριακές θεραπείες χωρίς νυστέρι, για το πρόσωπο και το σώμα.

 

Υγεία ευτυχία και 2007 ευχές για ανύψωση των… πεσμένων γλουτών. Ανήκετε σε εκείνες που έχουν βάλει στόχο μέσα στο νέο χρόνο να απαλλαγούν από τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης και το «σωσίβιο»; πολύ καλά κάνετε. Όλες μας δικαιούμαστε να νιώθουμε και να δείχνουμε νέες και ελκυστικές, παρά τα χρόνια που…φεύγουν. Πως μπορείτε να το πετύχετε; και  με τη βοήθεια των ενέσιμων επιτευγμάτων της αισθητικής ιατρικής. Πάρτε για παράδειγμα τη φίλη μου την Αλεξάνδρα, η οποία πριν λίγο καιρό αποφάσισε να ξεπεράσει τους όποιους ενδοιασμούς της και να κάνει λιπόλυση για να απαλλαγεί από το διπλοσάγονο. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε και με το παραπάνω. Σήμερα νιώθει 10 χρόνια νεότερη και το εκπέμπει! Διαβάστε για τη λιπόλυση και άλλες 5 ενέσιμες πρωτοποριακές θεραπείες, οι οποίες κάνουν θαύματα όχι μόνο ως προς την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, αλλά και των ρυτίδων και της χαλάρωσης. Πρόκειται άλλωστε για θεραπείες στις οποίες καταφεύγουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες. Ανακαλύψτε ποιες είναι, σε ποια σημεία εφαρμόζονται, πόσο κοστίζουν, και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα τους.

 

1.HYALUDERM για τις ρυτίδες και τις ατέλειες.

Τι είναι. Πρόκειται για ένα διάφανο τζελ, χωρίς ζωικές ουσίες, το οποίο δεν χρειάζεται τεστ ευαισθησίας πριν την εφαρμογή του. Αυτό το νέο βιοτεχνολογικό επίτευγμα προέρχεται από τη Γαλλία. Είναι μια ουσία η οποία βρίσκεται φυσιολογικά σε κάθε οργανισμό, εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα και διατηρεί την επιδερμίδα λαμπερή και ελαστική. Αυτή η ουσία διορθώνει εύκολα τις ατέλειες και τις ρυτίδες και ξαναδίνει στο πρόσωπο τη χαμένη λάμψη και φρεσκάδα του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε νεαρές γυναίκες, κάτω των 30 χρόνων. Θα τις βοηθήσει να διατηρήσουν το σφρίγος και τη φρεσκάδα του προσώπου τους. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το προϊόν έχει την έγκριση του FDA (αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων).

Πως γίνεται. Εφαρμόζεται με μικρές βελόνες στα σημεία που χρειάζονται βελτίωση, αφού έχει προηγηθεί η επάλειψη μιας κρέμας η οποία αναισθητοποιεί την περιοχή. Ο περιορισμένος ερεθισμός που εμφανίζεται υποχωρεί μετά από περίπου μια ώρα.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται. Χρησιμοποιείται για να γεμίσει βαθουλώματα ουλών, τις ρυτίδες του προσώπου, του λαιμού και των χεριών. Επιπλέον, αναπλάθει τον όγκο και το περίγραμμα των χειλιών, ενώ αποκαθιστά το ωοειδές σχήμα του προσώπου και των ζυγωματικών.

Πόσο διαρκεί. Περίπου μισή ώρα.

Αποτελέσματα. Είναι άμεσα ορατά, από την πρώτη μέρα και ολοκληρώνονται σε 10 ημέρες. Διατηρούνται για ένα χρόνο.

Τα πλεονεκτήματα. Το τζελ είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν περιέχει Plexiglas και δεν προκαλεί αλλεργίες.

Μαρτυρία. «δεν θα έλεγα ότι με βάραιναν τα χρόνια. Είμαι πολύ νέα αλλά παρόλα αυτά έχω ρυτίδες στο πρόσωπο, ως αποτέλεσμα ελλιπούς φροντίδας και προστασίας από τη ηλιακή ακτινοβολία. Μετά την επέμβαση, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, το πρόσωπο μου ήταν σαφώς πιο νεανικό σε σχέση με πριν. Έδειχνε λαμπερό και οι ρυτίδες ανήκαν πλέον στο παρελθόν».

 

2.ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ για τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Τι είναι. Αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματος. Συγκρατεί το νερό, χαρίζοντας στο δέρμα ελαστικότητα και όγκο. Παρασκευάζεται συνθετικά, ενώ στην ενέσιμη μορφή του είναι κρυσταλλικό διάφανο τζελ. Πρόκειται για απόλυτα βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα σουηδικά εμφυτεύματα από σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ Restylane, τα οποία κυκλοφορούν σε τέσσερις τύπους, με διαφορετική πυκνότητα: 1) το Restylane για τις ρινοπαρειακές πτυχές, 2) το Perlane για τις βαθιές ρυτίδες, 3) το Touch για τις λεπτές γραμμές κυρίως για το μεσόφρυο ή το άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστή) και 4) το Restylane Lip για τα χείλη. Χρησιμοποιούνται ανάλογα για το βάθος και το είδος της ρυτίδας και αποτελούν επανάσταση στο χώρο της ιατρικής αισθητικής.

Πως γίνεται. Το εμφύτευμα εγχέεται με πολύ λεπτή βελόνα στα προβληματικά σημεία. Πριν την εφαρμογή, χρησιμοποιείται τοπική αναισθητική κρέμα.

Που εφαρμόζεται. Σε όλο το πρόσωπο. Εξαλείφει τις ρυτίδες και τις πτυχές ή διαμορφώνει το περίγραμμα του προσώπου και των χειλιών.

Πόσο διαρκεί. Όχι πάνω από 15 λεπτά.

Αποτελέσματα. Είναι άμεσα και διαρκούν 12 μήνες.

Το πλεονέκτημα. Δεν απαιτείται pre-test και έχει θεαματικά αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες.

Μαρτυρία. «Αν και είχα αρχικά ενδοιασμούς, το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα. Έκανα υαλουρονικό οξύ στις ρινοπαρειακές ρυτίδες, αλλά και στο άνω χείλος για να φύγουν οι ρυτίδες του καπνιστή, που μου προσθέτανε χρόνια. Μετά από 3-4 μέρες που υποχώρησε το οίδημα, το αποτέλεσμα στο πρόσωπο μου ήταν απίστευτο. Σαν να είχα γυρίσει χρόνια πίσω».

 

Σήμερα, μπορείτε να σβήσετε τις ρυτίδες με ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, το υαλουρονικό. Πρόκειται για νέα, ανώδυνη και ασφαλή θεραπεία.

 

3.LIPOFILLING για τη χαλάρωση

Τι είναι. Η λιποπρόσθεση όπως λέγεται στα ελληνικά, είναι μια τεχνική με την οποία προστίθεται λίπος σε κάποια σημεία του προσώπου αλλά και του σώματος, όπου υπάρχει ανάγκη. Η έλλειψη λίπους συνήθως οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια (ελάττωση του υποδόριου λίπους λόγω γήρανσης) ή ακόμη και σε παθολογικά αίτια (διαβήτης, λιποδυστροφία μετά από τραυματισμούς, κλπ ).

Πως γίνεται. Το λίπος λαμβάνεται από άλλα σημεία του σώματος με αναρρόφηση. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, με σύριγγα και λεπτή βελόνα. Παίρνουμε το λίπος μέσα από ειδικούς αντάπτορες, ώστε να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε ξανά χωρίς να έρθει σε επαφή με τον αέρα. Έτσι μπορούμε να συμπληρώσουμε κενά που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο, σε σημεία όπως τα πλάγια της μύτης (ρινοπαρειακές αύλακες), στα «μήλα» και το πηγούνι, ή ακόμα να ανανεώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου που έχουν υποστεί χαλάρωση.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται. Ζυγωματικά, φρύδια, βλέφαρα, μέτωπο, χείλη και στην περιοχή του λαιμού.

Πόσο διαρκεί. 45 λεπτά με μιάμιση ώρα, ανάλογα με την περιοχή.

Αποτελέσματα. Διαρκούν 5 έως 10 χρόνια.

Το πλεονέκτημα. Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Επειδή το υλικό με το οποίο δουλεύουν οι γιατροί προέρχεται από το ίδιο άτομο, αυτό γίνεται καλά ανεκτό από τον οργανισμό, σε αντίθεση με άλλα μοσχεύματα.

Μαρτυρία. «Με ενοχλούσαν οι δύο έντονες ρυτίδες στα πλάγια της μύτης, επειδή αλλοίωναν τα χαρακτηριστικά μου και έδειχνα διαρκώς κουρασμένη. Μετά τη λιποπρόσθεση το κενό εξομαλύνθηκε και επιτέλους, πιο δροσερή και ξεκούραστη¨.

 

4.ΝΕΑ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ για την ανάπλαση του δέρματος.

Τι είναι. Πρόκειται για μια χάι τεκ θεραπεία η οποία βοηθάει στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. Χρησιμοποιούμε τα κύτταρα του ατόμου για την αντιμετώπιση της φυσιολογικής γήρανσης και την ανανέωση του δέρματος. Η μέθοδος χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από 7 χρόνια με επιτυχία στις ΗΠΑ και εδώ και δύο περίπου χρόνια στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα που έχουμε δείχνουν ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος στον αγώνα μας κατά της γήρανσης.

Πως γίνεται. Ο γιατρός παίρνει μια μικρή ποσότητα δέρματος πίσω από το αυτί, με τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια, στέλνει τον ιστό στα εργαστήρια της Isolagen στη Μ. Βρετανία. Εκεί, απομονώνονται οι ινοβλάστες, δηλαδή τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο. Οι ινοβλάστες καλλιεργούνται για 8 περίπου εβδομάδες σε ειδικές συνθήκες, ώστε να δημιουργήσουν εκατομμύρια νέα δραστικά κύτταρα. Το διάλυμα επιστρέφεται στο γιατρό και γίνεται έκχυση στο δέρμα, με τη μορφή ενέσεων, στα σημεία όπου επιθυμείται η βελτίωση.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται. Σε όλο το πρόσωπο.

Πόσο διαρκεί. Συνήθως χρειάζονται 2 επαναλήψεις, με ενέσεις σε διάστημα 4-6 εβδομάδων.

Αποτελέσματα. Τα πρώτα φαίνονται σε λίγες εβδομάδες, ενώ η βελτίωση συνεχίζεται μέχρι και δύο χρόνια μετά την έκχυση. Τα αποτελέσματα διαρκούν έως επτά χρόνια.

Μαρτυρία. «Εγώ την επέλεξα επειδή είχα διαβάσει σε άρθρα για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες. Είχα κάνει στο παρελθόν άλλα ενέσιμα και ήθελα κάτι ποιο μόνιμο και απόλυτα ασφαλές. Μετά τους δύο μήνες το πρόσωπο μου είχε εμφανή σημάδια βελτίωσης. Όλοι μου έλεγαν ότι φαίνομαι πολύ δροσερή και ήρεμη».

 

5.POLY-L-LACTID ACID για αναζωογόνηση

Τι είναι. Πολυγαλακτικό οξύ το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας με την ονομασία NewFill και πολύ πρόσφατα ως Sculptra. Όπως εξηγεί ο Απόστολος Γαϊτάνης , πλαστικός χειρουργός, « χρησιμοποιείται με επιτυχία στην Ευρώπη από το 1999. μάλιστα, από το 2004έχει λάβει από τον FDA έγκριση ως NewFill, για χρήση στο πρόσωπο για ασθενείς με λιποδυστροφία (απώλεια λίπους ). Ενδείκνυται περισσότερο για την αναζωογόνηση του προσώπου, παρά για τη θεραπεία μεμονωμένων ρυτίδων όπως το έτοιμο κολλαγόνο.

Πως γίνεται. Η μέθοδος είναι παρόμοια με τις ενέσεις κολλαγόνου και το ίδιο ανώδυνη. Όταν τοποθετηθεί στη βαθιά δερμίδα (στοιβάδα του δέρματος)  ή στην ένωση ανάμεσα στη δερμίδα και το υπόδερμα, προκαλεί αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται. Το NewFill (Sculptra) έχει ένδειξη τόσο για ουλές του προσώπου όσο και για γέμισμα περιοχών οι οποίες με την πάροδο του χρόνου χάνουν το περίγραμμα τους λόγω της ατροφίας του λίπους και της καθοδικής πορείας των δομών του προσώπου. χρησιμοποιείται γύρω από τα μάτια, τα ζυγωματικά, στις ρινοχειλικές αύλακες, στο πηγούνι και γύρω από το στόμα.

Πόσο διαρκεί. Περίπου 15-20 λεπτά.

Αποτελέσματα. Είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται στα εσωτερικά ράμματα. Είναι ανώδυνο. Έχει παρατηρηθεί ότι η μάλαξη της περιοχής (όπου γίνεται η θεραπεία) από τον ίδιο τον ασθενή για πέντε λεπτά μετά τη θεραπεία και δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα μειώνει σημαντικά την εμφάνιση μικρών ογκιδίων στον υποδόριο ιστό. Το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες του μετά από 1 με 2 ώρες.

Μαρτυρία. « Μετά από 20 περίπου ημέρες, το πρόσωπο μου φαινόταν πιο νεανικό, ενώ, το περίγραμμα του πηγουνιού μου έδειχνε τέλειο».

 

6.ΛΙΠΟΛΥΣΗ για τοπικό πάχος.

Τι είναι. Ενέσιμο λιπολυτικό διάλυμα, με βασικό συστατικό τη λεκιθίνη από σόγια. Οι λιπολυτικές ιδιότητες της λεκιθίνης είναι γνωστές στην ιατρική κοινότητα ήδη από τη δεκαετία του 50’, όταν άρχισε να χορηγείται ενδοφλεβίως για την αντιμετώπιση των λιπωδών υλικών που φράζουν τα αγγεία, αλλά και για τη μείωση της στάθμης των λιπιδίων του αίματος. Το 1995 η Patricia Rittes,ιατρός από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έκανε για πρώτη φορά λιπολυτική ένεση κάτω από τα βλέφαρα. Έκτοτε, ο Fraz Hasengschwandtner, αυστριακός ιατρός και επιστημονικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Λιπόλυσης (European NETWORK- Lipolysis) συνέβαλε στη βελτίωση και την εξέλιξη της.

Πως γίνεται. Με ενέσεις απευθείας στο λιπώδη ιστό (με πολύ μικρές σύριγγες). Οι λιπολυτικές ενέσεις ίσως χρειαστεί να επαναληφθούν έως και 3 φορές, με μεσοδιάστημα 6-8 εβδομάδων.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο πρόσωπο (διπλοσάγονο, προγούλι), όσο και στο σώμα (γλουτοί μηροί, κοιλιά, γόνατα, ισχία, μπράτσα, «σωσίβιο»)

Πόσο διαρκεί. To 80% των ασθενών παρατηρεί πλήρη εξάλειψη των ανεπιθύμητων εναποθέσεων λίπους μετά από 2 με 3 συνεδρίες.

Αποτελέσματα. Έχει ιδιαιτέρα υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας, το λίπος στην περιοχή αρχίζει να συμπιέζεται και τελικά μειώνεται δραστικά ο όγκος του λιπώδους ιστού. Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια, (ακόμα και 7 χρόνια), ωστόσο απαιτείται να περάσουν μερικές εβδομάδες μέχρι τα προβληματικά σημεία να πάρουν την τελική τους μορφή. Αμέσως μετά την εφαρμογή της ενέσιμης λιποδιάλυσης, είναι πιθανό να παρατηρηθεί πρόσκαιρα και τοπικό οίδημα, το οποίο, ωστόσο, υποχωρεί μετά από μερικές μέρες.

Το πλεονέκτημα. Η μέθοδος ενδείκνυται σε ασθενείς που παρουσιάζουν τοπική εναπόθεση λίπους η οποία δεν μπορεί να μειωθεί ούτε με αλλαγή των διατροφικών συνηθειών (δίαιτα) ούτε με σωματική άσκηση. Προσφέρει μόνιμη μείωση των ανεπιθύμητων καμπύλων του σώματος, καλύτερη και πιο αρμονική σιλουέτα.

Μαρτυρία. «Μετά τη θεραπεία, φόρεσα ένα νούμερο μικρότερο στο παντελόνι μου. Την αγωνία των πρώτων ημερών μετά τη θεραπεία, καθώς παρουσίαζα έντονο οίδημα στην περιοχή, διαδέχθηκε η απόλυτη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα».

Leave a reply