Νεό πρόσωπο χωρίς νυστέρι

ΠΑΛΜΙΚΟ ΦΩΣ AFT

 

Το AFT (Advanced Fluorescence Technology) είναι μια εντελώς μη επεμβατική μέθοδος laser για την ανανέωση του προσώπου. Στην ουσία, πρόκειται για φωτοανάπλαση προσώπου με το παλμικό φως AFT, το οποίο έχει διαφορετική δράση ανάλογα με το χρώμα φωτός που διαχέει. Κάθε χρώμα δηλαδή (κόκκινο, κίτρινο, μπλε και πράσινο) έχει τη δική του «μαγική» ιδιότητα.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ο γιατρόw καλύπτει την προβληματική περιοχή με ένα τζελ και τη «χτυπά» με το λέιζερ, επιμένοντας ιδιαίτερα στα προβληματικά σημεία που έχουν σκουρόχρωμες κηλίδες. Η ενέργεια έντονου παλμικού φωτός απορροφάτε από την ανεπιθύμητη μελανίνη και έτσι επιτυγχάνεται η καταστροφή της, άρα και η εξαφάνιση των κηλίδων. Το κόκκινο φως διαθέτει υψηλό μήκος κύματος, με αποτέλεσμα να εισχωρεί βαθύτερα, φτάνοντας στα υποδόρια κύτταρα, και να καταπολεμά αποτελεσματικά την κυτταρική χαλάρωση. Παράλληλα με το κόκκινο φως, μπορεί να συνδυαστεί και η εφαρμογή του κίτρινου, το οποίο είναι εξίσου ευεργετικό για τη διέγερση της σύνθεσης κολλαγόνου, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αντιαισθητικές πανάδες. Το πράσινο φως έχει κυρίως θεραπευτική δράση και ενδείκνυται για κοκκινίλες, σπασμένα αγγεία, ουλές, καθώς και ανωμαλίες της μελανίνης, που οφείλονται συνήθως στην ηλικία. Για την καταπολέμηση της ακμής, χρησιμοποιείται το φάσμα του μπλε φωτός, που βοηθά να καταστραφεί το βακτηρίδιο που ευθύνεται γι’ αυτή.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το AFT αντιμετωπίζει τη θαμπάδα, αποκαθιστά την ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας και καταπολεμά τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι συνήθως ορατά από την επόμενη κιόλας μέρα, ιδιαίτερα όσον αφορά την τόνωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να είναι μακροχρόνιο. Για να συντηρηθεί το αποτέλεσμα της θεραπείας, συνιστάται η εφαρμογή μίας μόνο συνεδρίας κάθε 1-2 χρόνια.

 

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ

Η διάρκεια εξαρτάται από την έκταση που καταλαμβάνουν οι πανάδες στο πρόσωπο και μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά περίπου. Συνήθως 2-3 συνεδρίες αρκούν, με απόσταση τουλάχιστον 2-3 εβδομάδων.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ: Σε ορισμένες περιπτώσεις μετά τη συνεδρία εμφανίζεται έντονη ερυθρότητα, αλλά γενικά η μέθοδος δεν παρουσιάζει παρενέργειες ή επιπλοκές. Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη μετά τη θεραπεία.

Leave a reply