Νέα γλυπτική γλουτών

ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Πρόκειται για τη χειρουργική τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα. Η λιπογλυπτική ανήκει στις τεχνικές της λιποαναρρόφησης, αλλά διαφέρει στο ότι οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται έχουν μικρότερη διάμετρο και ειδικά στόμια, επιτρέποντας έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλά και μικρό χρόνο ανάρρωσης.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η μέθοδος εφαρμόζεται μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές και με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αναρρόφησης. Τα λιποκύτταρα αφαιρούνται με ειδικές κάνουλες, τόσο από τα βαθύτερα όσο και από τα πιο επιφανειακά στρώματα των γλουτών. Με τη μέθοδο αυτή υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί λίπος στους γλουτούς για να βελτιωθεί το σχήμα τους, αλλά και να αφαιρεθεί λίπος από τα ψωμάκια και την περιοχή πάνω από τους γλουτούς, έτσι ώστε να τονιστεί περισσότερο η καμπύλη τους. Ο σκοπός της επέμβασης είναι να ανασχηματιστεί το μέρος του σώματος όπου υπάρχει αντιαισθητική συσσώρευση λίπους.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η λιπογλυπτική δίνει μια υγιή, νεανική εμφάνιση στην περιοχή όπου εφαρμόζεται, πετυχαίνοντας παράλληλα την ανόρθωση στα επίμαχα σημεία, αφού με τη μέθοδο αυτή διορθώνεται η ασυμμετρία και αποκαθίστανται η απώλεια λίπους και η χαλάρωση με φυσικό τρόπο. Βέβαια, η ποιότητα και η ελαστικότητα του δέρματος καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της επέμβασης.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά με 1,5 ώρα. Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί ελαφρύ μελάνιασμα, που όμως υποχωρεί σε 1 εβδομάδα. Απαιτούνται 3-5 μέρες ξεκούρασης, ώστε να βοηθηθεί η επούλωση και να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα. Σε 5-7 ημέρες μπορείς να επιστρέψεις στην εργασία σου, αλλά για 3-4 εβδομάδες θα χρειαστεί να φοράς ειδικό ελαστικό κορσέ. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα, αρκεί να μην υπάρξει πολύ μεγάλη και απότομη αύξηση βάρους. Η ποιότητα του δέρματος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τελική εικόνα και τον τελικό χρόνο αποθεραπείας.

 

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι κάποιες μικροανωμαλίες στην επιφάνεια του δέρματος, καθώς και μώλωπες ή πρήξιμο για μεγαλύτερο από το αναμενόμενο διάστημα. Σε κάθε χειρουργείο ελοχεύει μικρή πιθανότητα κινδύνου, η οποία όμως περιορίζεται εφόσον η επέμβαση πραγματοποιείται από ειδικό, έμπειρο χειρουργό σε οργανωμένο νοσοκομείο. Τέλος, είναι απαραίτητο να δείξει κανείς μεγάλη προσοχή στις οδηγίες του γιατρού πριν και μετά την επέμβαση.

Leave a reply