Μη επεμβατικό «Λίφτινγκ» προσώπου

Αρκετές γυναίκες στις μέρες μας δείχνουν να προτιμούν περισσότερο τα ενέσιμα εμφυτεύματα από τις επεμβάσεις με νυστέρι. Μιας και μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε νεαρή ηλικία και το σημαντικότερο είναι ανώδυνα, ασφαλή, γίνονται σε σύντομο χρόνο και δεν απαιτούν ανάρρωση, αλλά μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στις δραστηριότητές τους. Βέβαια σε περιπτώσεις που υπάρχει πολύ σημαντική χαλάρωση, στο πρόσωπο – ειδικά στα μάτια – αν μια γυναίκα θέλει να δει σημαντική βελτίωση, μια επέμβαση όπως η βλεφαροπλαστική ή το facelift δεν μπορούν να αποφευχθούν.

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ & BOTOX ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ (μη επεμβατικές θεραπείες)

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως για την βελτίωση της περιοχής των ματιών  συντελεί στην αποφυγή της κουρασμένης όψης τους.

Το υαλουρονικό οξύ, χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να «γεμίσει» και τις ρυτίδες γύρω από το στόμα και την περιοχή των χειλιών. Στην περίπτωση που το γέμισμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λεπτές & επιφανειακές ρυτίδες, όπως αυτές στην περιοχή των ματιών, τότε το υαλουρονικό εφαρμόζεται σε αραιωμένη μορφή πιο επιφανειακά. Καλύπτοντας έτσι τις λεπτές ρυτίδες – γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια, βοηθώντας παράλληλα ν’ αντιμετωπιστούν μαύροι κύκλοι και σακούλες.

Ο γιατρός χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες, εγχύει την κατάλληλη ποσότητα και είδος υαλουρονικού – ανάλογα με το πρόβλημα – στα σημεία εκείνα που θέλει να γεμίσει. Η διάρκεια του ενέσιμου είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα, κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι διαρκεί ένα χρόνο. Η εφαρμογή του είναι πολύ απλή χωρίς να προκαλεί αλλεργίες, κατά την οποία – αφού έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία – ο γιατρός πραγματοποιεί μικρές ενέσεις εισάγοντας το υλικό. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο στην περιοχή ή κοκκινίλα τα οποία όμως υποχωρούν σταδιακά.

Η γνωστή βοτουλινική τοξίνη (botox) είναι ίσως το πιο δημοφιλές ενέσιμο για την περιοχή των ματιών. Εφαρμόζεται στο πλαϊνό μέρος των ματιών (πόδι της χήνας), λειαίνοντας τις ρυτίδες έκφρασης που εμφανίζονται εκεί και βοηθά στο «άνοιγμα» του ματιού.

Το botox διαρκεί συνήθως 5-6 μήνες και μπορεί να επαναλαμβάνεται 1-2 φορές τον χρόνο. Δεν συνιστάται να γίνεται σε συχνότερα χρονικά διαστήματα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον τελικό αριθμό εφαρμογών που μπορεί να κάνει μια γυναίκα. Έχει παρατηρηθεί ότι όσες περισσότερες θεραπείες πραγματοποιηθούν οι μύες του προσώπου ατροφούν, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να μην εμφανίζονται πια τόσο έντονες και να παρατείνεται το μεσοδιάστημα εφαρμογής μεταξύ των θεραπειών.

Παρά την οικονομική κρίση η ζήτηση στις μη επεμβατικές θεραπείες είναι σταθερή και παρουσιάζει μικρή άνοδο. Στην αύξηση αυτή συμβάλει το γεγονός ότι το κόστος των θεραπειών αυτών είναι μικρότερο σε σχέση με τις επεμβάσεις, η διάρκεια της εφαρμογής τους είναι μικρή, καθώς και ο χρόνος αποθεραπείας δεν είναι μεγάλος, αφού δεν χρειάζεται να απουσιάσουν από την εργασία και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Άλλωστε οι περισσότερες γυναίκες επιζητούν να αισθανθούν καλύτερα, βελτιώνοντας τις ατέλειες του προσώπου τους, άμεσα και ανώδυνα.

 

Νέα θεραπεία – Ανόρθωση δέρματος με νήματα

Ένα νέας μορφής ενέσιμο lifting με νήματα PDO, βοηθά στην ανόρθωση του δέρματος και την βελτίωση του οβάλ του προσώπου με φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου lifting κατευθυνόμενης κολλαγονογένησης. Με την ένθεση των βιοαπορροφήσιμων νημάτων PDO (υποδερμικά) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του lift κολλαγόνου είναι η σύντομη διάρκεια της εφαρμογής, δεν αφήνει τομές ή ουλές, δεν χρειάζεται νοσηλεία, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια. Επίσης το υλικό που χρησιμοποιείται είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές.

Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνη) είναι απορροφήσιμα και αποτελούνται από συνθετικό, βιοαπορροφήσιμο υλικό. Όταν αποδομούνται βοηθούν τον ιστό ν’ αυτοεπιδιορθωθεί, στηρίζοντάς τον ταυτόχρονα, ώστε ν’ ανορθωθεί και να σταθεροποιηθεί στο σωστό σημείο ενάντια στην βαρύτητα.

Τα σημεία που μπορεί να γίνει η εφαρμογή είναι το οβάλ του προσώπου, ο λαιμός, οι περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι. Ενώ στο σώμα μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ. Στα πόδια στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά), στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα.

Οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα την περίπτωση.

Μετά την εφαρμογή με τα νήματα PDO βλέπουμε ένα ποσοστό του τελικού αποτελέσματος, ενώ καθώς περνάει ο καιρός αυτό συνεχώς βελτιώνεται με συνολική διάρκεια που υπολογίζεται στα δύο χρόνια περίπου.

Leave a reply