Μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες για αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου μετά το καλοκαίρι

Αναζωογόνηση της επιδερμίδας του προσώπου, καταπολέμηση των ρυτίδων, βελτίωση της υφής του δέρματος, αύξηση της σφρηγιλότητας και ενδογενή ενυδάτωσή του, καθώς και βελτίωση της ελαστικότητας και της λάμψης του, είναι μερικά από τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες “My Cells”, που εφαρμόζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Τι είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής ιατρικής η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου.  Εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, τις  ρυτίδες του προσώπου, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (platelet rich plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υπο-προϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτρέποντας έτσι στο σώμα μας να χρησιμοποιήσει μία φυσιολογική οδό υγιούς αντίδρασης σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα του προς επί διόρθωση ιστού με σκοπό την γρηγορότερη διαδικασία επούλωσής του.

Πώς εφαρμόζεται;

 

Ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια φυγοκεντρεί το αίμα με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύει το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια.

Αποτελέσματα & Διάρκεια  

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με P.R.P. διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 12 μήνες μετά την θεραπεία και θεωρούνται σχεδόν μόνιμα.

Επίσης, τo MyCells προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με θεραπείες όπως botox ή υαλουρονικό οξύ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με laser ή ραδιοσυχνότητες.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά περίπου. Η εφαρμογή μπορεί να επαναληφτεί και μετά από ένα μήνα περίπου για βελτίωση του αποτελέσματος.

Leave a reply